דבר ______ קרה לי ../images/Emo201.gif
שלום עדנה וכולם
תודה רבה לך עדנה על העניין שאת מכניסה לפורום. מאחר ואני מכירה את החידה לא אתייחס אליה ואתן למישהו אחר לפתור. יש עוד דבר שנוכל אולי להוסיף ולעניין. נזכרתי בסיפור מפליא שקרה לי וחשבתי שאולי נוכל לכתוב כל אחד דברים שקרו לו ויכולים לעניין את כולם. אני קוראת לזה היום דבר מפליא קרה לי אפשר כמובן בנוסח "דבר מצחיק קרה לי" או "דבר מעניין קרה לי" או בקיצור דבר _____________ קרה לי. משהו שקרה לנו והוא ראוי לספר. יכול להיות מהבוקר ויכול להיות מלפני 50 שנה, או אפילו יותר. הנה שמעו
דבר מפליא קרה לי. הדבר קרה בעת שרותי הצבאי ביחידת קשר. חלק גדול מן החיילים בגדוד היו נהגים. תפקידם היה להעביר בטנדרים את שקי הדואר וכך טיילו להם הלוך וחזור והביאו לחבריהם כל מיני צ'ופרים מבחוץ, גם אני רציתי להיות בחבורה שלהם, אבל כל הנהגים היו יוצאי עדות המזרח כשהרוב המוחלט היו ילידי עיראק. הם היו מגובשים, עם מנהיג חזק. ,שמרו על הווי מזרחי בקנאות רבה.ומנגד אני, ילידת הארץ ממוצא אשכנזי. ניסיתי להתקרב. "את לא עראקית" התריסו. ניסיתי בדרך עורמה " אבל אני עיראקית אמרתי, אבי מעיראק." ואימך? אימי, מטורקיה. לא האמינו לי. "ערבית את דוברת?" "לא, " השבתי. אבי הגיע לארץ בגיל צעיר ודיבר תמיד רק עברית". בכל פעם היה מישהו אחר מהקבוצה מנסה לבחון אם יש אמת בדבריי או לא. מנהיג החבורה היה חייל בסדיר בן 20-21, בשרות חובה ובעל כרס דומיננטית. חייל נשוי שעמד להיות לאב בקרוב מאוד וזה נתן לו סמכותיות. המצב בינינו היה תיקו היו אדיבים אלי וחשדנים כלפיי. המנהיג לא נפל בפח הסיפור שלי. ויום אחד אמר לי: עכשיו אני אבחן אותך ואווכח אם אכן משלנו את או לא, אני אתן לך משפט בערבית ואת תצטרכי לתרגמו. אין בית אפילו עם זיקה קלה מאוד לערבית שאינו מכיר אותו." באותו רגע חשתי את שחש העכבר בתוך כף החתול. לאלפית שנייה היססתי אולי לבקש סליחה, לומר שאני ממוצא הונגרי במוצא ורק רציתי את חברתם,אך ידעתי שהמנהיג לא יסלח לי על תעתוע שכזה. המנהיג התקרב אלי כול חיילי הבסיס סביבו וושאל: מה זה בערבית "חנה פנה, שלה דיק .. וואנה" התעשתתי והשבתי בקול בטוח וצלול: חנה פנה פרושו כמו חנה בננה, מעין הקנטה. שלה דיק וואנה פרושו סובב אותה התרנגול וזרק אותה. הלם, אלם מוחלט, ולאחר מכן שמעתי אומרים: אמרתי לכם שהיא משלנו. המנהיג הסביר: היא ממש עסאלית, כפי שהיא תרגמה היא מהאזור שאני באתי ממנו ולא יסף. המדהים זה שאוצר המילים שלי בערבית הוא המשפט הזה ועוד 5 מילים בודדות ושתי קללות . אך היו לנו שכנים עיראקים והם אהבו להקניט את אחותי ששמה חנה בפתגם הזה. וכששאלתי אותם לפשר המילים הם הסבירו לי . משפט אחד בכול השפה הערבית העשירה הזאת ובדיוק את המשפט הזה ידעתי. לא מפליא?.