אור אלוהי הנקרא בשם השכל הפועל
* ספר הכוזרי מאמר ראשון אות א - ל * והאדם השלם ידבק בו מעין אור אלוהי הנקרא בשם השכל הפועל בו יתחבר השכל הנפעל של האדם התחברות של התמזגות עד אשר יראה האדם ההוא את עצמו כאלו הוא הוא השכל הפועל ואין ביניהם כל הפרש אותה שעה יגיעו כליו רצוני לומר אבריו של האיש ההוא למדרגה בה יעשו קר את המעשים השלמים ביותר בזמנים הנכונים ביותר ובדרכים הטובות ביותר וכאלו נעשו אבריו כלים לשכל הפועל לא לשכל ההיולי הנפעל בו היה משתמש לפי כן עת היה מבקש את הדרך הנכונה ומוצאה פעמים אחדות ופעמים רבות לא הגעי אליה ואלו אעתה מוצאה הוא תמיד מדרגה זו היא תכלית מה שהאדם השלם מקוה להגיע אליו אחרי אשר תטהר נפשו מן הספקות ותשיג את ידיעת הדברים לפי אמתתם ככה תעשה הנפש דומה למלאד ותמצא במדרגה אחת בלבד למטה משל הרוחני הנבדל מן הגוף הלא היא מדרגת השכל הפועל הוא המלאך אשר מדרגתו נמוכה רק משל להמלאד הממנה על גלגל הירח והמלאכים הם שכלים נבדלים מן החמר קדמונים כסבה הראשונה ולא ייראו כליון לעולם ובהתאחד נפש האדם השלם עם השכל הפועל לא יחוש האדם לכליון גופו ולכליון כליו ומשעה שהגיע להתאחדות זו תזכה נפשו לאשר בעודנו בחיים שכן נכנס בחברתם של הרמס ואסקלביוס וסוקרטס ואפלטון ואריסטו כי הוא והם וכל אשר עלו למדרגתם היו לאחד עם השכל הפועל וזה הוא אשר יכנה על דרך העברה או קרוב רצון אלהים דרשהו בקש לך ידיעת דברים על אמתתם למען יהיה שכלך אתה פועל לא נפעל ותדבק בדרך הישרים במדות ובמעשים כי הם יהיו לך לעזר בהכרת האמת ויעוררוך לדבק בעיון ולהדמות לשכל הפועל ההוא אז תעלינה בידך מדות ההסתפקות והענוה והכניעה וכל מדה טובה ואתן הערצת הסבה הראשונה שתעריצנה לא למען תחוננך רצון ותסיר מעליך קצפה כי אם למען תוכל להדמות לשכל הפועל לבחר תמיד באמת לתת לכל דבר את תאריו הראויים לו ולראות כל דבר כמו שהוא באמת כי כל אלה הם מתכונות השכל בחבוריהם ושים מגמתך וכונתך זכוך נפשם כללו של דבר אחרי השיגך את הידיעה הכללית של הדברים לפי אמתתם בקש לך זך הלב ככל אשר תוכל ואז תגיע אל מבקשך שהוא ההדבקות ברוחני ההוא זאת אומרת בשכל הפועל ואז יתכן כי הרוחני ההוא: ינבא אותך ויודעך תעלומות על ידי חלומות אמתיים וציורי דמיון נכונים חלומות אמתיים וציורי דמיון נכונים: פורום: דתיים-חילוניים תאריך: 2000-05-26 22:26:43.763 מאת: בן-עמי לנצח ---------- ......ואני ראיתי בילדותי חזיון נורא של יום הדין ותחיית המתים ואת המשיח הגואל קראו לי אז לשטח הנורא במטרה שאראה את פניו ומייד לאחר מכן אמרו לי לברוח! כל עוד רוחי בנפשי עברתי בריצת אמוק את האחרים שהיו לצד הגדר והכל שם התרסק וקול צרחות נוראות גם מאלה שניסו לברוח ואבנים ענקיות ורסיסיהם עפו ממרחקים ולכיווני עברתי בחרדה את הגדר ורצתי בכל כוחי עד מרחק מה וכנראה אבן פגעה בראשי וכשהתעוררתי שכחתי הכול? הייתי אז בגיל 5-6 אך ידעתי שמשהו נורא עבר עלי התאוששתי וחזרתי לבית הספר והמשכתי ללמוד כרגיל כתלמיד מצטיין והמשכתי להיות ילד בריא חברותי ומלא שמחת חיים כאילו שום דבר מיוחד קרא? מאז עברתי המון היום אני בן 55 "אבא סיפור" יסופר והסיפור רק מתחיל... * ___________ * ל נ צ ח * ___________ * לערני ולכולם: * אנשי העתיד * 27/5/2000 11:6 לנצח ----------------------- תבין ערני שמאז עברו כ 50 שנה ובהם התרחשו דברים מדהימים בחיי, הכרתי וחייתי עם אנשים בצד הפנימי בו התרחש החזיון העתידי ובמחצית חיי בזמננו זה חייתי כמה שנים בקרבת אדם זה שהציל את הגואל מהאבדון. הוא האדם שחטף את המשיח הגואל מידי האישה הידועה בעת ההיא שקרעה על ברכיה כשהיא מחבקת אותו לגופה בבכי יראה ובזעקות קורעות לב לרחמי שמיים ובתחנונים רגע לפני נחיתתו של כדור האש הבא לשרפה ביחד עם כל יתר הקבוצה ואדם זה זינק וחטף ממנה את המשיח הגואל למקום צדדי שהאש לא כוונה להגיע אליו ובו עמדו כמה גברים ונשים שממקומם קראו לי לחצות את הגדר להתקרב אליהם כדי להראות לי פניו ה התאורות של המשיח הגואל. הם הראו לי אותו,וחייכו די באושר כשהראו לי את פניו התמימות הטובות והמוארות ואמרו לי כמה דברים שהם סוד בל יעבור ומייד פקדו עלי לברוח לפני בואו של כדור האש הבא אש אוכלת שבאה מהשמש שעמדה דום וכדור אש ענק נוסף התקרב ממנה במהירות עצומה אל ההמון שקרע ברך כמו בתפילה מוסלמית וכל פעם אחרי ששרף קבוצת בני אדם עד היסוד בהשאירו אחריו אדמה חרוכה התקרבה מחוסר ברירה הקבוצה שהייתה אחריה לכל תחנונים וזעקות שבר וכדור אש נוסף שרף אותם וכך חוזר חלילה. -אדם זה אני מכיר אותו היום וידועים לי פרטים נוספים עליו ואפילו מקצועו ומקום עבודתו (בתנ"ך שמות אנשים אלה הם "אנשי העתיד") ולרמז אומר שהוא אחיו של גיבור ישראל ש... ויש רחובות בארץ על שמו. ............. * ............. זו מציאות ערני, מציאות וללא שום צל של צל של ספק! תיאוריה אתה ואחרים רואים זאת, לא כך אני ערני, זו חוויה המוכרת לי מהעבר (מהעולם הקודם שחרב וזמן מה לפני החרבתו) ז"א עברתי את זה (תאמין או לא זה בכלל לא משנה לי) וכך מניסיוני ההוא ומחוויות (והתגלות)שאני זוכר אותם שהיו באחרית חיי הקודמים ובאלה חיי מיום לידתי ממש (בו עברתי ההתגלות האלוהים הראשונה) ולאחר מכן גם בשנות הילדות המוקדמות בם חוויתי עוד כמה נבואות ומאוחר יותר מגיל בר מצווה התנסיתי גם בדרך ייסורים רבים וביניהם נוראים (כולל נבואות נוראות ממש), ומאז שנות העשרים למדתי בדרכי גם מספר הקודש ומאוחר יותר בצעתי מהצלבת הנתונים שחוויתי ומהכתוב בתנ"ך. (שבינתיים רק לי יש את הקודים לפרשם "פירוש אמת ונכון" ז"א הפירוש האמיתי מכולם של האמת ) * והתוצאות שקבלתי היו מדויקות להדהים * , בדיוק של אבני לגו המתאימים למקומם , וכך הגעתי סוף סוף באמצע שנות השבעים לדעת לאמת האוניברסלית ז"א לידיעת סוד חידת החיים מהדברים הקרדינלים ביותר הכולל ראיית העתיד הנצחי וכך זה הביא אותי גם להבין שזו הדרך וזה הזמן לספר לך ולאחרים (דרך מאמרי בפורומים) את אלה הנבואות לעתיד נבואות אמת מוחלטת וללא שום צל של צל של ספק! בברכה: * _____ * ל נ צח * _____ *