השכלה

Catalyst

New member
השכלה

שלום לכולם, אני בא מרקע של system, networking ואבטחת מידע, ובעל הסמכות מקצועיות גבוהות באופן יחסי של Microsoft, Cisco, Checkpoint ועוד. שאלתי היא האם להתחיל לימודים אקדמאים - תואר ראשון (במסלולי ערב). מה התועלת של העניין? האם זה שווה את ההשקעה (הרבה זמן וכסף)? האם התואר יעזור לי במקצועי הנוכחי? הרי אין תואר ראשון בIT, והמקצוע השכן מדעי המחשב, קרי: תכנות, זה היסט רציני מהכיוון שלי. (אני יודע על איזה מסלול באוניברסיטת בן גוריון של BSc בתקשרות מחשבים, אבל הוא אינו רלוונטי, ב"ש לא ברדיוס הקרוב אלי). אז מה יעזור לי תואר ראשון במקצוע אחר... אני מכיר הרבה אנשים שיש להם תואר ראשון במקצועות לא קשורים בעליל, ואין שום הבדל ביננו מבחינת העבודה (אני לא מדבר על מוסדות ממשלתיים). ולתכלס: האם אנשי IT צריכים תואר ראשון? תודה לכל העונים.

ariev

New member
היתרון העיקרי בתואר ראשון זה הידע

שתצבור... זה בעיקר נותן ראיה רחבה יותר ויכולת הבנה לעומק יותר. אם אתה לא מתכוון להיות תכנת, אלא להמשיך בתחום ה-SYSTEM, הייתי ממליץ על תואר משולב של מדעי המחשב ומנהל עסקים - שם יתנו לך מספיק עומק בתכנות, וקצת כלים בניהול ומנהל עסקים - מה שיכול להוות קרש קפיצה לתפקיד ניהולי...

יחיאב

New member
ושכחת דבר נוסף

אפשרויות הקידום. בלי תואר לא תתקל בחומת זכוכית אלא בחומת בטון.

antidot

New member
לא מחייב

התואר אומנם עוזר (ולא מעט), אבל זאת בפירוש לא תקרת בטון.

למעלה