השיר שהשפיע עליכם!

קרנוק

New member
השיר שהשפיע עליכם!

כולנו כמעט התחברנו למדונה ברמה עמוקה כזו או אחרת. מדונה היא הרבה מעבר למוסיקה. היא נגעה בכל אחד מאיתנו ברמה האישית. עודדה את רוחנו, שינתה משהו בפנים אצל חלקינו, עודדה אותנו בלי לדעת אפילו. איזה שיר של מדונה נגע מכם אישית בצורה העמוקה ביותר? לא חייב להיות השיר האהוב עליכם, אלא השיר הראשון שניער בכם משהו מבפנים, גרם לכם לעשות מעשה, או פתח לכם משהו בחשיבה. ספרו!

TOTOLM

New member
LET IT WILL BE

השנה עשיתי שינוי גדול בחיים שלי, למרות שאני עירה עדיין, 16 וחצי בסה''כ, השינוי הזה, עם כמה שהוא היה קשה ומורכב, שינה את חיי, והוא ישפיע על החיים שלי ועל העתיד שלי עוד הרבה הרבה זמן. הוא היה כל כך קשה אבל כל כך רציתי אותו, סוף כל סוף אני עושה משהו שאני באמת אוהבת, היו לי משברים בדרך. תמיד שיש לי משבר אני שומעת מדונה בלי הפסקה, במקרה שמעתי את הנג אפ בביצוע של קונפשנס ואז החלטתי לעבור על רשימת השירים של טור ולראות את כולם, בסוף הגעתי ללט איט וויל בי, וזה ישר שינה לי משהו בראש. פתאום הרגשתי שונה, וזה פשוט הקל עליי, זה היה לני שלושה או 4 חודשים ואני פשוט לא מפסיקה לשמוע אותו. הוא כל כך מדבר אליי, איזה מזל שיש לי את מדונה!

nerod 72

New member
../images/Emo13.gifאחלה רעיון..

האמת שני צריך לחשוב על זה , כי יש ל כך הרבה שירים וברגע שיהיה לי משהו ממש מעל כולם ,אספר

GM1988

Well-known member
אני דווקא יכול להגיד על עצמי אישית,

שאני לא מהאנשים ששומעים את השירים של מדונה בזמן שעצוב לי . אני לא מסוגל להדליק את השירים שלה כמעט אף פעם, כי עבורי הם מהווים את רגעי השמחה וההתרגשות וההתלהבות בדרך כלל . אני נוהג לשמוע המון שירים שלה מתקופות שונות, ובעיקר את אלבומיה משנות ה80 האהובות עליי . ישנם המון שירים שנכנסו בי עמוק בקריירה, ולציין רק 1 זו משימה לא פשוטה . למרות הכל, אני אציין את השיר שמאד התחברתי אליו לפני כמה שנים, ועד היום הוא חזק ומיוחד במינו. Express yourself - הבע את עצמך . אומנם לא מהשמיעה הראשונה התחברתי אליו, מאחר והייתי ילד קטן מדי שלא מבין אפילו אנגלית ועל מה היא שרה. אבל לפני 8 שנים בערך, כשלראשונה צפיתי בסרט הדקומנטרי "במיטה עם מדונה/ אמת או חובה" בערוץ MGM, אני נדלקתי על ההופעה שלה בבלונד אמבישן, ונורא התחברתי לשיר והעוצמה שבה היא הציגה אותו שם . מאז ועד עצם היום הזה, אקספרס יורסלף הוא אחד השירים שאני הכי אוהב לשמוע, לרקוד, לשיר, ובעיניי זה המנון לכל אדם, גבר או אישה, ילד או ילדה, שחיים בעולם הזה ולומדים בו כל יום משהו חדש לעצמם. השיר הזה מסמל עבורי את החופש להביע את עצמך, להגיד את מה שבלב, לאהוב ולכבד את עצמי כפי שאני, ליהנות, וכמובן - לא ללכת על הסקונד בסט, כי אהבה היא מי שאני ובתוכי, ולא משום גורם חיצוני אף פעם.

הכי קל בעולם

בלי שום לבטים, מבלי להשתהות שלא לצורך ומבלי להתמהמה יתר על המדה- Cherish. אני ממש לא אוהב לדבר על עצמי, אבל אני עובר תקופה קשה מאד והיא נמשכת כבר שלוש שנים והיא כנראה תמשך עוד הרבה זמן ו-Cherish הוא לחלוטין הפס-קול שלה. הוא לווה אותי לאורך כל אחת משלושת התקופות הקשות ביותר של חיי והוא למד אותי להוקיר ואני ממש לא מתכון לתודה. אני מתכון להוקרה אחרת. המושג הזה יכול להשתמע ליותר משתי פנים כשהוא שזור בקונטקסטים מסוימים ועבורי הוא מסמל הכרה. Cherish הוא שיר חזק ועצמתי והוא ההמנון האולטימטיבי עבור כל הסובלים מרגשי-נחיתות, שנאה עצמית או גישה כללית פסימיסטית (אפיזודה גרועה מהעבר שלי ואני לא זקוק לשום רחמים או נחומים - זה סתם מסריח). לכל המתלבטים - אין לכם מה להתלבט - אתם סתם מורחים את עצמכם. Cherish הוא השיר הכי טוב של מדונה.

דר מ

New member
שאלה טובה...../images/Emo13.gif

קשה לבחור רק שיר אחד כי כמעט כל שיר השפיע בצורה כזו או אחרת... אחד השירים שקפצו לי לראש הוא ISAAC מתוך CONFESSIONS- במיוחד השורות: "All of your life has all been a test you will find the gate that's open, even though you're spirit's broke..." איכשהו תמיד השורות האלו מצליחות לעודד אותי...

הפעלה מעניינת וחשובה :)

מעניין לראות את התשובות של כולם , איך כל אחד מתחבר לעשור מסויים , לשיר מסויים , והשוני בניהם זה מרגש ומיוחד .... אני אבחר ב 2 שירים מתוך עשרות שנגעו בי והשפיעו עליי , - WHY IT SO HARD מהאלבום אירוטיקה , בשנים שבהן החברה בעיקר אהבה לשפוט את האחר והשונה , ובתקופה שבה העיסוק בנטייתי וזהותי המינית היה עיקר , הגיע מדונה עם השיר הזה , והצליחה לעשות לי סדר בדברים כמו שאך הורה חבר או מורה לא הצליח , הכח והבטחון שהשיר הזה נתן לי לקום לעולם ולצעוק לחברה , זה אני , למי בעצם יש את הזכות לומר לי במה להאמין , השיר הזה העוצמתי הזה שיר מחאה המנוני נותן את הכח להאמין בשוויון להאמין באהבה ולהאמין באדם , מדונה זועקת למה זה כל כך קשה לאהוב ? , השיר הזה נתן לי המון כח להלשים עם מי שאני ולהבין שאני ואך ורק אני אחראי לחיים שלי , ואף אחד לא יכול לומר לי אחרת - SECRET אחד השירים האהובים עליי בכל הזמנים , בהמשך לטיפול הנפשי שעברתי בזכות השירים של מדונה , אחרי הכח והבטחון של אירוטיקה הגיע ההשלמה הפנימית עם השיר הזה , משפט אחד מפיה של מדונה הצליח לפתוח בפניי עולם שלם של רגש וקבלה : " עד שלמדתי לאהוב את עצמי לא הייתי מסוגלת לאהוב אף אחר " כמה פשוט ככה עמוק ונוגע , ההבנה שעולם לא תצליח לקבל מהאחר את אשר לא תעניק לעצמך , היכולת ללמוד לאהוב את עצמך כפי שברא אותך אלוהים , היא שפותחת את הדלת לעולם של קבלה ושלמות .... שני השירים האלה זכורים לי מאוד מגיל צעיר שנגעו בי והשפיעו עליי עמוקות .....

קרנוק

New member
התלבטתי ביני לבין עצמי במה מביניהם תבחר ../images/Emo13.gif

כתבת מקסים, ואת התשובות המתבקשות שתכתוב, עם נימוקיך היפים. מדהים שבאמת עבור רבים היא חינכה ועיצבה, במקומות שאפילו המחנכים והמדריכים בחיינו האמיתיים לא. חוויה אישית מרגשת של מדונה כמנטורית בחייך.

קרנוק

New member
עונה לעצמי! ../images/Emo13.gif

ישבתי וחשבתי. כמה קשה לבחור. יש כל כך הרבה ממה. ואם להיות כנה לרגע, מרבית השירים הראשונים שהשפיעו עליי עמוקות, היו שירים מהאלבום אירוטיקה. הם עזרו לי לפרוק כאב בתקופה לא נעימה והמילים שלהם מדהימות בעיניי. אבל דווקא בא לי לבחור בשיר אחר שהולך איתי הרבה לאחרונה וסוג של גיליתי אותו מחדש - GONE. אני מאד מזדהה עם המילים. לא להביע חרטה על מה שאין או על מה שהיה, להסתכל על הכול כמהות של נצחי ופחות ברמה השטחית. שיר שמסתתרות מאחוריו מילות נחישות, ועם זאת השלמה עם מה שאי אפשר לשנות והכול מתוך מקום שלם ואמונה, אמונה אמונה. מדהים בעיניי שאחרי שנים, אפשר לגלות שיר מחדש, ולאהוב אותו מחדש. גון הוא השיר שלי, לאחרונה לפחות.

nerod 72

New member
השיר שלי...

טוב היה קשה לבחור כל שיר זה עולם במלואו , אבל חייב להודות שאחר חשיבה מרובה הגעתי למסקנה שאחד השירים שהכי נגעו בי הוא: Drowned World/ Substitute For Love השיר הזה מדבר על לפקוח את העיניים, לראות את החיים מנקודת מבט אחרת על להיוולד מחדש ואני בהחלט יכול להתחבר לזה ... שיר שמדבר על מסע בחיים- הטוב והרע שעברת, מעין חשבון נפש עצמי על מה שהיה ומה שיהיה .... I traveled round the world Looking for a home I found myself in crowded rooms Feeling so alone הוא הבית האהוב עליי... הוא מלמד אותי שגם אם אהיה מוקף המון אנשים אני עדיין יכול להיות הכי לבד שבעולם ולפעמים כל אחד מאיתנו מרגיש ככה וגם אני ... ומזה אני מסיק שאין כמו אנחנו לעצמנו ...כל השאר זה רק תוספת נחמדה ...

GM1988

Well-known member
ואו, כתבת בדיוק את מה שאני מרגיש../images/Emo70.gif

והשורות של הבית הזה בשיר, מאז ומתמיד גרמו לי להתרגש מהן מאד!

Deanb

New member
Little Star וכמובן חשוב לציין

את השיר שלה שאני הכי אוהב בעולם - beautiful stranger

Deanb

New member
../images/Emo41.gif בנוסף מאוד מתחבר למילים

בשיר I deserve it כשהיא שרה - I have no regrets There's nothing to forget All the pain Was worth it Not running from the past I tried to do what's best I know that I deserve it

morgold

New member
בחירה קשה../images/Emo268.gif

לדעתי Like it or not זה שיר שקלטתי כמה הוא מתאים לכמה סיטואציות שהיו לי כשאנשים שפטו אותי מתוך חוסר בגרות והבנה. אז כמו שמדונה אומרת "זאת מי שאני...אתם יכולים לאהוב אותי או לא, אתם יכולים לאהוב אותי או לעזוב אותי כי לעולם לא אפסיק". This used to be my playground You'll see - למרות שזה שיר שמדבר על אהבה, תמיד הוא עזר לי לרצות להתקדם ברצונות שלי, בעיקר בגיל ההתבגרות:p

למעלה