השיר מוקדש

the greek

New member
השיר מוקדש

לכולם בכלל ולפאדי בפרט, שבטח כאשר ישמע אותו יאמר לעצמו "וואלה שכחתי ממנו.." אז הנה לכם סיפור ושיר, תהנו. סיפור השיר (מתומצת ע"פ אתר www.kithara.vu): השיר ניכתב בשנת 1933, הריקוד הולחן לקצב ה 8\7 עם מלודיה כורדית (*אני לא בטוח לגבי הנקודה הזו). השיר מבוסס על סיפור אמיתי שבו התרחש הרצח של פיקינו (*שם של איש – PIKINU ) . יוצר השיר מספר שבשנת 1931 הוא עבד אצל פיקינו עם עוד מספר אנשים. אחד העובדים ערב אחד הסתכסך עם חבורה שהיתה שם. פיקונו ניכנס ביניהם בכדי להפריד, ואז אחד האנשים דקר את פיקינו בגב. תוך 12 יום הגבר מת, והוא היה רק בן 37 . כמו פיקינו לא כל יום נוצרים גברים מזן זה. אז ישבתי ועשיתי לו שיר. (*מתוך ראיון שנתן קוסטה רוקונה) Ο Πίκινος - Γιώργος Νταλάρας Μουσική & Στίχοι: Ρούκουνας Κώστας (Σαμιωτάκης) Μες στο Θησείο βρε παιδιά στου Πίκινου τη μπύρα γλέντησε όλος ο ντουνιάς Περαίας και Αθήνα Αμάν, άντρες γυναίκες λέγανε πάμε παιδιά να πιούμε στου φίλου μας του Πίκινου και να ξημερωθούμε Λέγανε πα ν‘ ακούσουμε σαντούρι τον Γιαννάκη και τραγουδάκια όμορφα από το Σαμιωτάκη Αμάν, τώρα καημένε Πίκινε ούτε μια παλιοτέντα δεν έμεινε στην μπύρα σου για μια παλιοκουβέντα Ξύπνα καημένε Πίκινε από το μαύρο χώμα κι έλα να δεις τους φίλους σου που σε θυμούνται ακόμα Αμάν, οι φίλοι σου βρε Πίκινε για σένανε θρηνούνε πως άδικα σε σκότωσαν και μέσα τους πονούνε הפיקינוס – גיורגוס דאלאראס מילים ולח – לםדאשד רוקונאס (המכונה סאמיוטאקיס) בתוך ט'יסיו (*THISIO אזור בתוך אתונה) חבר'ה אצל פיקינו בבירה כל האנשים שמחו ונהנו מפיראוס ואתונה אמאן, גברים ונשים אמרו בואו חבר'ה נלך לשתות אצל החבר שלנו פיקינו ושם נשאר עד הבוקר אמרו, בואו נלך לשמוע סאנדורי (*כלי נגינה) של יאנאקי (*שם) ואת השירים היפים מפיו של סאמיוטאקי (*שם) אמאן, עכשיו פיקינה המסכן אפילו סמרטוטים לא נשארו לא נשארו בבירה שלך אפילו למפגש פשוט התעורר פיקינה המסכן מהאדמה השחורה ובוא לראות את חבריך שעדיין זוכרים אותך אמאן, החברים שלך פיקינה לך משוועים שלשווה הרגו אותך ובתוכם הם דואבים O PIKINOS MES TO THISIO BRE PEDIA STU PIKINU TI MBIRA GLENDISE OLOS O NTUNIAS PEREAS KE ATHINA AMAN, ANDRES GINEKES LEGANE PAME PEDIA NA PIUME STU FILU MAS TU PIKINU KE NA KSIMEROTHUME LEGANE PA N' AKUSUME SANDURI TON GIANAKI KE TRAGUDAKIA OMORFA APO TO SAMIOTAKI AMAN, TORA KAIMENE PIKINE UTE MIA PALIOTENDA DEN EMINE STIN MBIRA SU GIA MIA PALIOKUBENDA XSIPNA KAIMENE PIKINE APO TO MABRO XOMA KE ELA NA DIS TUS FILUS SU PU SE THIMUNTE AKOMA AMA, E FILI SU BRE PIKINE GIA SENANE THRINUNE PU ADIKA SE SKOTOSANE KE MESA TUS PONUNE

F a d i

New member
אוךך אמאן...תודה רבה לך ידידי

אכן שכחתי מהשיר הנהדר הזה..והדבר הראשון שעשיתי זה שהלכתי לדיסק "50 שנות שירי רבטיקו" והעתקתי את השיר למחשב בררר...איזה שיר...איזה ביצוע...איזה "אמאן" הוא נותן בתחילת הבתים.. תודה על ההקדשה ועל "הרענון" וכמובן על הסיפור והתרגום השיר מתנגן כבר פעם שניה..

אתה בטח מתכוון לדיסק

שדאלאראס הוציא...50 כרוניה רבטיקו טראגודי? אם כן אני הולכת להביא אותו מהאוטו... שמעתי את השיר המון פעמים ולא כל כך הבנתי על מה זה עכשיו בעזרת דה גריק והסיפור שמאחורי הקלעים הכל יותר מעניין!!! אבל הכי אני אוהבת את השיר הראשון בדיסק... גליקוחרהזון טה וונה

F a d i

New member
אכן לדיסק הזה אני מתכוון

מה שמדהים זה שבכל שמיעה של הדיסק הזה אני מגלה שיר אחר "חדש" ועכשיו הלכתי לדיסק בשביל להזכר ב"גליקוחרהזון טה וונה".. ועכשיו גם שומע אותו מהדיסק המשולש של המחווה לציצאניס(דאלאראס)...ממש יופי של דבר את "או מאנוליס" שמעת?!(מס' 13)

האמת....

כשמתחילים לשמוע שיר אחרי שיר בקצב האיטי הזה ואתה במצב הרוח המתאים... הכל נשמע לך מלא נשמה, מתנגן באיזה שקט מיוחד, וכל מה שנשאר לך זה להפליג הלאה הלאה,

the greek

New member
ולא לכוח

את גלגל ההצלה ...כי לפעמים שוכחים איך לחזור.

F a d i

New member
תאמין לי לפעמים אפשר להמשיך בהפלגה

עוד ועוד דיסק...
(נו לא שמו ספינה...!
)

the greek

New member
../images/Emo182.gifמאמין לך בכל ליבי, אך

בסופו של דבר כולנו חוזרים, נכון?

איזה שקט ואיזה נעליים...

גמרתי לשוט ב'ים השלווה' על הירח ואני בדרך למאדים... (גילו שם מים...) אם נתקל בחייזרים יוונים נקרא לכם לעזרה!!! יוסטון...אתונה...we have a problem

קריפטון

New member
כיף

לקרוא את תרגומך.אךכמו תמיד חייב אני להעיר ולדקדק. המילה paliotenda מקורה בשתי מילים פליו=ישן טנדה=סוכך. סמרטוט=kureli . המשיך להעשיר אותנו! קריפטון

rodedy

New member
חברים יקרים!

אכן הידע שלכם מופלג! ואנו מחכימים מכם. אך לשם השלמת הידע ............וההנאה.... אם תצרפו גם את השיר להשמעה זה יהיה מושלם!! כי אחרת אין לי שום מושג על איזה שיר מדובר ואני בטוח שרצונכם גם להעשיר את שאר החברים שאינם ידענים כמוכם תודה בשם כולם!

למעלה