השיר "ידידי הקשוח"

השיר "ידידי הקשוח"

עד עכשיו לא ידעתי שהשיר היפה הזה, במקור הוא שיר באנגלית בביצוע הזמרת אוליביה ניוטון-ג'ון.
איזה מוזר זה לשמוע את המנגינה הכל-כך מוכרת בביצוע של זמרת אחרת, ועוד באנגלית. כל יום לומדים משהו חדש.

עדי 345

New member
וואי, מדהים !! מאיפה זה ???

בחלק מהשיר אם עוצמים את העיניים, זה מזכיר את השירה של גלי ממש !! אני חושב שפעם שמעתי שהיא סיפרה על זה שזה שיר של אוליביה ניוטון ג'ון (נדמה לי שזה היה באיזשהוא רעיון ברדיו, אולי ב"כל ההתחלות" ?) ובאותו אלבום יש עוד "גרסת כיסוי" מקסימה לשיר של סטיווי וונדר "את קרן השמש" או באנגלית: "you are the sunshine of my life". גלי שרה אותו עם אלי מגן

חיפשתי שם את הקליפ המקורי בביצוע

של דון מקלין אבל לא מצאתי. בקשר לשיר "קסם הלילה", יכול להיות שהמנגינה היא משיר באנגלית? באתר שירונט כתוב שהלחן לא ידוע. בדיסק של "חלב ודבש" כתוב שהלחן הוא של ילוסטון-וויס-טינטלי. השיר "ONE NIGHT איתו" הוא לא שיר מתורגם, אבל הוא נכתב בהשראת שירו של אלביס פרסלי "ONE NIGHT WITH YOU".

Robbie רובי

New member
מה לא ידעתם את כל זה???בוא נעשה סדר

הנה השירים המתורגמים: רק היום, בראשית, כאילו סוף, ידידי הקשוח, את קרן שמש, קסם הלילה(כן זה מתורגם). מישהו זוכר את "כמו צרצר"??? שיר מדהים שגלי שרה לייב כשהיא נבחרה לזמרת השנה ב1992. שיר שהיה אמור לצאת במסגרת מופע פסנתר עם תלמה אליגון כמדומני ונגנז. מתברר שהשיר הזה גם מתורגם והוא במקור של מרסדס סוסה הנפלאה.

שרית7

New member
אני ידעתי ש"ידיד הקשוח" מתורגם אבל

לא זכרתי שאוליביה ניוטון ג'ון ביצעה אותו במקור. אני מאוד אוהבת את השיר הזה, ובכלל מתה על האלבום הראשון של גלי. הוא מאוד רך, מאוד נאיבי והקול שלה בתולי וטהור. אני מאוד מחוברת לאלבום הזה ואגב אם אינני טועה גם השיר "רק היום" מתורגם. לא יודעת מי שר במקור לי אישית הוא מזכיר משהו קברטי כזה.

שרית7

New member
איך אתה לא מכיר? אם אינני טועה זה

שודר בראיון של קובי אשרת היתה לו פעם תכנית רדיו והוא ארח את גלי והיא בדיוק היתה לפני הקלטת אלבום - אינני זוכרת איזה - או סימנים או גלידה והשיר הזה היה אמור להכנס לשם זו היתה השמעת בכורה עולמית שגלי שרה כמה שורות בשידור חי באופן ספונטני וזה היה מקסים.

שרית7

New member
אני גם כן זכרתי שזה שיר מתורגם. אתה

בטוח שזה מקורי? זה שיר מדהים!!!! וגלי נשמעת הכי מדהימה בעולם

Robbie רובי

New member
קסם הלילה ועוד איך מתורגם. שים לב

שרחל שפירא תרגמה! במקור זה נקרא : BABY IT'S MAGIC והכותבים הם שלושה לועזיים.

למעלה