השיר הראשון

Punk Parade

New member
השיר הראשון

מה השיר שהכניס אתכם למעגל הבלוז? זה שלא רק נדבק כי השתמשו בו בסדר אלא הכניס אתכם לתוך החיפוש אחרי האמן, הדיבקים/תקליטים, ההכרה של הז'אנרים וההתאהבות? אני התחלתי במטאל, עברתי ממש ליד לד זפלין ודיפ- פארפל וחשבתי שזה רוק. בלימודים כבר למדתי לכבד גיטריסטים כמו סטיבי ריי, ג'ף ביק, קלפטון וג'וני לאנג. אין לי הסבר לאיך הגעתי משם למיסיסיפי בלוז, ולקאנטרי בלוז הישן. אולי חיפשתי משהו אחר למצבי רוח שונים...

orenharp

New member
סוני טרי ובאוני מקגי יחד במקביל לדורס - מגיל

15 בערך , ואחר כך בהתפתחות ללא כיוון, ג'ון לי הוקר, סקיפ ג'יימס, ג'יי בי לנור, מאדי ווטרס, אולמן ברוס, הדלתות, האולין וולף , ביג גו' טרנר, ג'יימס קוטון, ג'ון מאייל, ג'וניור וולס, לוני ג'ונסון, פול באטרפילד, רוברט ג'ונסון. כרגע גבע אלון שמתחבר לי לבלוז גם. קיצר 10 שנים של בלוז בערך היום אני בן 25.

K uger

New member
On the Road Again

של Canned Heat. שמעתי אותו לפני כמה שנים במשחק מחשב של מלחמת ויאטנם, משם המשכתי לג'ון לי הוקר (כי הם ניגנו איתו), משם חתכתי לג'אז ולאחרונה חזרתי לשמוע בלוז של אמנים אחרים.

שבלוז

New member
מי ששינה לי את הכיוון זה אלביס

השיר הראשון שגילה לי שאני צריך את הכיוון הזה היה Milk Cow Blues של אלביס. השיר נפתח בקטע קאונטרי בלוז קצר שגרם לי לתיאבון מוגבר. עד שלא מצאתי את בלינד למון התאבון הזה היה קיים בי בעוצמה רבה. מרגע שמצאתי את למון, לא נותר לי אלא לעצום את העיניים ולהינות.

אווו

nature boy- Nat king cole. ללא.ספק.שיר.פשוט. מדהים
.

h i l a 8 6

New member
חייב רק בלוז או אפשר גם ג'אז?

אני מגיל 6 שומעת גידי גוב ביטלס נירוונה וכיוצא בזה (אבא שלי חולה מוזיקה...) וכשהייתי בת 16 גיליתי את דייב בורבק ואז התאהבתי בג'אז כמובן שבאופן טבעי הדבר הבא שאהבתי היה ציק קוריאה שהוא בשבילי האמן הכי טוב ששמעתי ושאני אשמע מעודי ...

Virons

New member
אהה בלוז ! א שמתי לב ..

הייתה איזה כושית זקנה אחת בפסטיבל הג'אז נגנה בלוז עם הכי הרבה נשמה שראיתי היא בת 76 לפחות משהו מדהים

Shards

New member
ת'אמת

אני יותר אוהב את הביצוע של בי.בי... אבל זה בגלל שאני פריק על כל מה שהוא עושה :)

Roi Blues

New member
בי בי

הוא היה חלש מאוד באלבום עם קלפטון, ובכלל בתקופה הזאת לעומת שנות החמישים-שישים, תנסה להקשיב לתקופה הזאת. אז אני מבין ששמעת את פולסון?

למעלה