השיר האסטוני

איליה.

New member
השיר האסטוני

יש בו לחן? זה מה שהם בחרו? זאת אסטוניה? אותה מדינה ששלחה את Kaelaake Haal ואת Diamond of Night? הם בטח בכזה שכרון חושים מהנצחון של השנה שעברה, שהם החליטו שאם הם ניצחו עם Everybody אז הם הולכים לנצח עם כל דבר... חבל שזה לא תמיד נכון, כי Everybody באמת היה שיר מאד מיוחד. וגם השיר הפיני - משעמם וחסר צבע... בינתיים האירוויזיון הזה לא נראה משהו (בניגוד למה שהקודם נראה אחרי שנבחרו השירים הראשונים של ישראל, מלטה ואסטוניה! כן, אז עוד אהבתי את השיר של מלטה.) נקווה שלפחות שרית חדד תציל אותנו! יניב, ברוך הבא!

איליה.

New member
ראיתם את הפרומו לזינה בערוץ 10?

למי שלא ראה: שיר הנושא של הפרומו הוא "דיווה". לראשונה מאז הפרסומת עם L´Oiseau et L´Enfant שיר אירוויזיון מגיע למקום כל כך גבוה במדרג השיווקי-פרסומי הישראלי.

שיר מעולה!! אבל חבל שהוא גנוב!!

כן כן.. כניראה הוא גנוס.. לפחות הפזמון........ אז כניראה הוא יפסל... מי שרוצה לראות את הכתבה של אתר אירומיקס הכין בנושא אז יש קישון למעטה...(תאמצת: אחלה של כתבה - אבל אני לא אובייקטיבי) אה!! החלפתי ניקניים ... אז זה אני חן ממנהלי אתר אירומיקס.!!!!! חן צוות אירומיקס

טליה ג

New member
גם לי גנבו כבר שירים../images/Emo7.gif

"Macedamienne"(בלגיה 90´), "Energy"(סלובניה 2001) ואפילו "Go West" של ה-Pet Shop Boys מ-93´ דומים דמיון מפתיע ל-3 מנגינות שחיברתי עוד ב-1986 ו-1987. הייתי יכולה להאשים את כל אלה בגניבה, אבל מכיוון שמעולם לא פרסמתי את המנגינות או ניגנתי אותן בציבור (קונצרט של ביה"ס בכתה י´ לא נחשב), ברור שמדובר במקריות בלבד. וזה בד"כ המקרה ברוב השירים הגנובים, גם אם הם הועתקו כביכול משירים שכבר פורסמו והושמעו. כשמדובר בהעתקה משיר מפורסם (כמו למשל הפזמון של Wadde Hadde Dudde Da שדומה דמיון מפתיע לשיר של הספייס גירלס) זה כבר יותר בעייתי, אבל כשמדובר בדמיון לשיר אירוויזיון אחר, שפרט למדינה שייצגה אותו ולכמה חובבי אירוויזיון מטורפים כמונו, אף אחד לא זוכר אותו, קשה לדבר על גניבה מכוונת. ברור שזו מקריות בלבד. אתם חושבים שהמלחין של Listen To Your Heartbeat זכר בכלל את Liefde Is Een Kaartspel מבלגיה??? וחוצמזה, כשחושבים בהיגיון, כמה מנגינות כבר אפשר לכתוב? אחרי שנכתבו כבר מיליארדי שירים בעולם, איפה בכלל אפשר לחדש מבלי להעתיק?

אייל_18

New member
נו, זה רק מוכיח

שיש כל כך הרבה שירי אירוויזיון שמתאימים יותר לקונצרט בית ספרי, מאשר לתחרות בינלאומית (מכובדת ויוקרתית?). בכלל, יש יותר מדיי שירי אירוויזיון שאפילו טקס סיום י"ב טוב מדיי בשבילם. ובנוגע לשוודיה 2001 - כותב השיר אכן אמר שהוא כתב את השיר בהשראת ABBA, מיד ברגע שהוא התעורר מחלום ארוך עליהם (זה לא אני המצאתי!). וזהו, שזה בושה. וזה סתם גרימת עוול ללהקת ABBA, שבאים מעריצי אירוויזיון ובכלל משווים את השירים שלהם ל-Listen To Your Heartbeat.

טליה ג

New member
דווקא שיר לא רע

אני בד"כ לא מתלהבת משירים "עכשוויים" מדי בסגנון MTV באירוויזיון, כי אנחנו שומעים מספיק שירים כאלה כל השנה, אבל השיר הזה דווקא ממש טוב. הוא קליט ול-Sahlene יש קול חזק ויפה. Diamond of Night, Kaelaake Haal ו-Once in a Lifetime היו באמת טובים יותר, אבל גם Runaway הוא שיר טוב ולפי דעתי הוא יגיע לעשירייה הראשונה.

אהוד_

New member
אני רואה את זה, האסטונים יפסלו אותה

היא שוודית!!! הם אסטונים אידיוטים!!!

טליה ג

New member
אתה צודק, אהוד

ונראה לי שפינלנד שוב תסיים באחד המקומות האחרונים כמו תמיד, למרות שהשיר הזה בהחלט הרבה יותר טוב מ-"A Little Bit"

ביג דיל

New member
בנוגע לשיר האסטוני...

הוא לא כל כך רע, מלבד העובדה שהפזמון שלו גנוב. אחרי תקרית שבדיה 01 אני לא חושב שיפסלו שירים מהתחרות, אז סביר להניח שלא יפסלו גם אותו. אם הזמרת תתן ביצוע טוב על הבמה היא תזכה במקום מכובד. השיר הפיני לעומת זאת מקרטע. העיבוד לוקה בחסר. אני מקווה שלקראת התחרות הם יביאו פלייבק מוזיקלי ראוי. שוב, אם הזמרת תתן ביצוע טוב הם יזכו מקום סביר.

למעלה