השיר "אקדח"

חחחחחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

את מושפעת מפרוייד האא
זה אכן מה שהגישה הפסיכודינאמית הייתה אומרת על זה...
אבל יש עוד המון גישות שהיו אומרות אחרת אז זה לא נכון להכיד שזה "הפן הפסיכולוגי" כי יש לפסיכולוגיה המון פנים [מי שלומד את זה כמוני יכול להרשות לעצמו לומר אפילו יותר מדי פנים...
] אבל ניתוח יפה...

אם היית לומדת עליו לעומק

לא היית כ"כ אוהבת אותו... הוא היה חולה מין/נפש ברמות שלא יאמנו בכלל...

נשמת

New member
בעזרת ה' זה יקרה.

איפה שהוא הגזים, אני סולדת לאריקסון. גם הוא איכותי.

אממ... גם איתו יש לי כמה בעיות

יש לו יותר מדי שלבים לא תואמים אבל שיהיה... אם תצטרכי עזרה/ חומר כשתתחילי ללמוד ב"ה אז דברי... בכיף

נשמת

New member
אף אחד לא מושלם ../images/Emo9.gif

וואלה? תודה רבה. אני אפנה אלייך במסרים.

lemon girl

New member
עוד שאלות....מקווה שלא נמאסתי

1, יש שורה בשיר "הגוף צחק, הגוף צעק"...איך הגוף יכול לצחוק אם הוא אונס אותה?... 2. הוא משתמש הרבה במילה משחק: "תני לי את היד שלך, נקשור אל הפסנתר..ומשחקים.." - למה לדעתכם הוא חושב שזה רק משחק? זה ברור שהיא סובלת: "נגבי את האף, פתחי את הפה, אני בא עוד פעם..משחק אחרון ודי" יכול להיות שזה נראה לו באמת כמו רק משחק?? הוא לא מודע למה שהוא עושה, שהוא מכאיב לה? 3.כשהוא אומר לה "אני לא יעשה לך שום דבר רע"- כאמור בסוף הוא לא עומד בהבטחה... האם הוא אומר לה את זה כי הוא מתכוון לזה, או שזה רק כדי שהיא תהיה רגועה? ותודה לעדי : )

just almog

New member
הממ..

1. הגוף "צוחק" מהנאה,מכיף,משליטה.. 2.מנקודת המבט שלו הכול רק משחק,הוא גם דיבר על רוב האנסים לדעתי שהם לא מודעים למה שהם עושים,שהם פוגעים.. הם חייבים לספק את הצרכים שלהם והם צריכים את זה עכשיו. כמו שאת רוצה שיקנו לך משו אז את משכנעת ומשחקת רק כדי להשיג את מה שאת רוצה. 3.שוב,שיכנוע..נותן לה את התחושת ביטחון של "אני לא אעשה לך כלום,אל תדאגי" רק כדי להרגיע אותה,שהיא לא תתנגד על ההתחלה. כמו האנסים שאומרים "אני חבר של ההורים\אני שכן שלכם" וכו' כדי שתחשבי "אה הוא חבר של ההורים,מה הוא יעשה?" ליצור אשליה של ביטחון. עוד שאלות?

lemon girl

New member
לגבי 1

כשהוא אומר "הגוף צחק,הגוף צעק" הוא מדבר על הגוף שלה, לא על הגוף שלו. לפחות ככה אני הבנתי..אבל יכול להיות שאת צודקת וזה הגוף שלו, שנהנה משליטה. לא בטוחה

טוב... זו כבר חפירה אבל אני אנסה...

1. "הגוף צחק, הגוף צעק"- תיאור של סערת רגשות. הגוף לא באמת "צחק" או "צעק" אלו פשוט ביטויים שבאים לבטא את סערת הרגשות שהוא נמצא בה. זה בדיוק כמו להגיד "חם לי, מר לי" כלומר, בשני המקרים מדובר בתיאור מצב... נראה לי שהוא מנסה לתאר את ההגעה לפורקן... 2. משחקים= מקיימים יחסי מין. זה מאוד ברור... זו פשוט דרך "עדינה" יותר לומר את זה... זה לא קטע של להקל ראש או משהו נראה לי, סתם דרך ביטוי... אבל אפשר להסתכל על זה גם ככה... כבר ציינתי שלפי איך שאני רואה את השיר הוא לא מודע בהתחלה למה שיהיה בסוף... 3. שוב, אני חושבת שבהתחלה הוא לא מודע למה שיקרה בסוף... הוא באמת מאמין שלא יקרה לה בסופו של דבר שום דבר רע ואז הדברים יוצאים משליטה... [אין לי כוח להסביר את זה שוב אבל רשמתי לך את זה בשרשור הזה נדמה לי...] אגב, את המשפט הזה הוא אומר באמת לפני שהוא עושה משהו מה שבעיקרון מחזק את הטענה שלי... גם עצם העובדה שבהתחלה הכל מתנהל בהוראות, כאילו מאוד "טכני" מוכיחה את זה לדעתי... "תשכבי על הריצפה ב-40 מעלות" "תני לי את היד שלך", "נגבי את האף, פתחי את הפה"... הוא כאילו במאי באיזשהו סרט או משהו... הוא לא קולט מה באמת קורה... לדעתי לפחות. רק בסוף הוא מבין את חומרת המצב ובגלל זה הוא רוצח... הוא מתחיל להיות מודע רק כשהוא כבר מנסה להרגיע אותה ואומר לה "משחק אחרון ודי" כאילו הוא פתאום רואה שהוא לא לבד בסיפור הזה והוא מרגיש צורך להרגיע אותה.... וככל שהוא נהיה יותר מודע הוא נכנס יותר ללחץ ובגלל זה [שוב, רק לדעתי] הוא רוצח בסוף. זה לא היה מתוכנן... ועכשיו ההסבר שלי עוד יותר דפוק מבפעם הקודמת כי לא נכנסתי לזה בכלל אז פשוט תדפדפי אחורה... חחחח סורי... נראה לי שאני רק יותר מסבכת...

just almog

New member
נמנמ.

לגבי הראשון אני משנה את דעתי ומסכימה עם שלך,פשוט לא הייתי כ"כ בטוחה. ולגבי המשפט "אני לא אעשה לך שומדבר רע",את חושבת שהוא באמת לא חשב שהוא הולך לאנוס אותה? כאילו,לדעתי הוא רצה שהיא תגיע למצב שבו היא שוכבת על הרצפה ו\או קשורה לפסנתר בחוסר שליטה. בגלל זה הוא רצה להרגיע אותה,שלא תוכל לברוח. אבל זו רק דעתי

just almog

New member
אני מסכימה בקשר לסוף,שהוא לא תכנן

את זה והכול. וגם עם זה שהוא מביע חרטה בקשר למשפט,אני חושבת שהוא נורא טכני בהתחלה ואז אומר לה את המשפט כדי להניע אותה לעשות את הדברים האלה בלי שהוא יצטרך לפגוע בה כמו שאנסים אומרים "תורידי את החולצה,אני לא אפגע בך\את לא תרגישי בזה\אין אף אחד\לא ידעו" וכו' וכו' כאילו הוא מניע אותה לזה,יודע שהוא הולך לאנוס אותה אבל מפחד מהתגובות שלה,מההתנגדות שלה. "נזהר שלא לשרוט לך את העור.." לא רוצה לפגוע בה,עדין איתה כמה שיותר.

מסטולית

New member
אני בכלל חושבת

שהוא פוגע בכוונה במישהי שעשתה לו משהו. "ומשחקים... משחקים..." = כמו שהיא פגעה בו, והכל היה רק משחק בשבילה, הוא פוגע בה עכשיו... הם משחקים. סוג של ציניות... עכשיו בשבילו זה משחק. לא אכפת לו שהיא תיפגע, כמו שלה לא היה אכפת מה עובר עליו כשהיא עשתה לו מה שעשתה. אותו דבר לגבי "אני לא יעשה לך שומדבר רע" [אגב, מישהו שם לב שהוא אומר בבירור יעשה ולא אעשה?!] הוא מדבר פה בציניות. אולי בשביל להרגיע אותה...אולי בשביל שתסמוך עליו יותר, כי הוא כבר ציין שהיא מפוחדת. "הגוף צחק, הגוף צעק" - נדמה לי שהוא מתכוון שהיא הייתה שמחה (הגוף צחק) ועכשיו היא בסכנה כלשהי... (הגוף צחק). מיד אחרי זה הוא חוזר - "אני בא עוד פעם, משחק אחרון ודי." כמו שהיא לא הרפתה ממנו, המשיכה לשחק בו, להתעלל בו נפשית, הוא מחזיר לה אותו הדבר, רק באופן פיזי. אני חושבת שהוא התכוון שהבחורה גרמה לו להרבה כאב וצלקות נפשיות... והוא מחזיר לה 'מידה כנגד מידה' רק במובן הפיזי. איייף לא מתאים לי לחפור.

lemon girl

New member
יפה, אהבתי

יכול מאוד להיות שהיא שיחקה בו קודם לכן... ולגבי ה"אני יעשה" לדעתי זה בגלל שאני "אעשה" נשמע מנומס מידיי..ואילו אני "יעשה" זה בשביל להישמע חד ובוטה יותר.. להדגיש את האגרסיביות שלו והפרת הכללים והחוקים.

just almog

New member
לא להכול חייב להיות משמעות ספרותית

אז הוא אמר יעשה במקום אעשה גם אנחנו לא מדברים הכי נכון שיש קורה

למעלה