השיר "אקדח"

lemon girl

New member
השיר "אקדח"

שלום, אני חדשה בפורום. מאוד מאוד אוהבת את השירים שלו וחושבת שהוא יוצר וזמר ענק.. וגם נראה חמוד ביותר.. ועכשיו לשאלה.. השיר "אקדח" הוא שיר חזק לדעתי, מאוד התחברתי ללחן ולמילים. הייתי רוצה לשמוע את דעתכם על השיר, כלומר, לא אם אהבתם או לא אלא על מה הוא מדבר לדעתכם.. לפי מה שאני הבנתי, הוא מתאר אונס מתוך נקודת מבטו של האנס. לא טעיתי?

לא, לא טעית...

זה אכן מה שהוא מתאר. אונס ורצח מנקודת מבטו של האנס... זה שיר מדהים ומאוד מאוד חזק... אגב, ברוכה הבאה לפורום אני בטוחה שתהני...

lemon girl

New member
תודה, כנסי..

רק משהו שלא הבנתי זה למה הוא בחר לתאר את זה מתוך הראש של האנס, (כדי להעצים את התחושות?) מי זאת הבחורה..(בערך..) ולמה הוא אומר בסוף "האמא שלך בוכה -אני רוצה את אמא שלי".. ?

חחחחחחחחחחחחח ../images/Emo6.gif

טוב, לאביתר הייתה נטייה באותה תקופה להתעסק בנושאים קשים שלא נמצאים על סדר היום כמו אונס, רצח, אסונות... לרוב השירים לו היו מילים מאוד קשות ונוקבות, גם באלבום הראשון וגם ב"שיר טיול". אם תקשיבי טוב למילים של "כלום לא עצוב" תראי שגם הן קשות מאוד יחסית אבל יש אנשים שלא שמים לב בגלל הלחן הקצבי שבא בצורה אירונית למילות השיר... בכל אופן, חזרה לאקדח... אביתר בכל האלבום הראשון הצטייר בתור "הילד הרע" וזו התדמית שהוא יצר... הוא הלך אל השיר הזה בנקודת מבט מאוד מעניינת שלא להרבה היה אומץ ללכת אליה. המון שירים נכתבו על אונס מנקודת המבט של הנאנסת ואם הוא היה עושה את זה הוא לא באמת היה מחדש... במקרה הזה אני חושבת שהשיר גם בא מתוך המון כאב ופגיעות. אני חושבת שהוא מאוד נפגע ממשהו והכעס הוציא ממנו את יצירת המופת הזו [הוא בחור מדהים והוא לא יפגע בזבוב אבל בכתיבה מותר הכל ואז גם הוא הרשה לעצמו. זו הייתה הדרך שלו להפיג מתחים בזמנו ואני משערת שעד היום המתחים שלו מופגים באמצעות המוזיקה בין היתר...] המשפט "אמא שלך בוכה אני רוצה את אמא שלי" לדעתי הוא משפט מאוד ברור אבל אני אנסה לענות למרות שלא הכי הבנתי את השאלה... לפני כן יש משפט שאומר "גוף הופך גופה" כלומר, היא מתה. היה רצח. זה מאוד ברור למה אמא שלה בוכה וכולם בוכים... וה"אני רוצה את אמא שלי" הוא לדעתי משפט של הבעת חרטה, של הבנה של מה שהוא עשה וחרטה על כך. הזדקקות לכתף תומכת שתגיד לו שהכל יהיה בסדר ותרגיע כמו שאם תמיד עושה. אני חושבת שהמשפט מביע את ההזדקקות, דווקא של הרוצח במקרה הזה, לאהבת אימו, לאהבהנ ללא תנאים וללא שאלות. זה הבן שלה והיא תאהב אותו ותתמוך בו ותעזור לו לעבור הכל והוא מציין שזה מה שהוא צריך... בכלל, אני חושבת שלאורך כל האלבום הראשון ניתן לראות המון פעמים שהקשר בין אביתר ושמחה הוא קשר חזק מאוד ויפה מאוד... רואים שיש המון אהבה...
זה יפה... אהה, ולגבי הבחורה אז אם זה כמו שאמרתי, שיר שנובע מתוך כעס על פגיעה שהוא עבר אז סביר להניח שהשיר נכתב על אפרת בן צור, זוגתו לחיים בזמנו. שוב אני אציין, הוא מעולם לא חשב אפילו על לעשות משהו בסגנון, זו פשוט הייתה הדרך שלו להפיג מתחים. אני בטוחה שהוא מעולם לא פגע בה
טוב, אין לי כוח אפילו לקרוא את זה ולסדר את מה שזרקתי עכשיו מהראש אבל אני מקווה שתביני... אם לא, את מוזמנת להמשיך לשאול... חחח

lemon girl

New member
קודם כל תודה..

על התגובה, אהבתי את הניתוח שלך לשיר. אממ...אבל מה מצחיק? אני לא התכוונתי חס וחלילה שהוא חשב לעשות משהו בסגנון, נראה לי שזה די ברור שהוא יוצר וזאת דרך להביע רגשות. את אומרת שמצד אחד הוא כועס ופגוע ולכן זאת היתה דרך שלו להוציא את הכעס, ומצד שני את אומרת שהוא מבקש חרטה על האונס והרצח..אז יש כאן סתירה. לדעתי הוא מחפש אהבה ללא שאלות כמו שציינת אחר כך.

lemon girl

New member
ככה

זאת לא בידיוק סתירה אבל אם הוא גם זה שפגוע וכועס (ומתוך זה כתב את השיר על הנאנסת) וגם מצד שני זה שמבקש סליחה ומביע חרטה (בשם האנס) אז ... אממ...זה לא ברור...:)

זה מאוד ברור לדעתי...

אף פעם לא התחרטת על משהו שעשית
אפשר גם להסתכל על זה כמו שאני מסתכלת על השיר הזה תמיד אבל זה מסובך, תנסי להבין אותי.. : השיר מתחיל בהמון המון כעס, מצב שבו הוא בכלל לא חושב מה הוא עושה ועל ההשלכות הוא פשוט נותן הוראות "תשכבי על הריצפה ב-40 מעלות, תני לי את היד שלך, שמלה נגזור במספריים..." זה כאילו מאוד טכני... אין חשיבה מעבר. יותר מזה, הוא בכלל לא יודע איך זה יגמר: "אני לא יעשה לך שום דבר רע"... [יש לי גם מה להגיד על היעשה אבל אין לי כוח עכשיו... אולי אח"כ...] הדבר היחיד שהוא חושב עליו זה הוא עצמו "חם לי, מר לי...". אח"כ יש מין רגיעה כלשהי, שלו כמובן... "שוב שקט והשעון נשמע כמו אנחה..." ואז הוא כבר מנסה להרגיע גם אותה "משחק אחרון ודי..." כאילו אומר לה שתיכף זה יגמר, הוא כאילו נזכר שיש איתו עוד מישהו בעסק הזה... ואז הוא כבר בהכרה מלאה של מה שהוא עשה... הוא מבין את חומרת העניין ועדיין באקט של חוסר חשיבה הגיונית מגיע למסקנה שהדרך היחידה לצאת מזה היא לרצוח אותה, כאילו שלא יהיו ראיות... ובסוף הוא כבר מודע לכל הסביבה, רואה את התוצאות של מה שהוא גרם... מבין שהוא גרם לכולם לבכות, לא באמת במתכוון לדעתי כפי שאת רואה, ואז מגיע שלב החרטה, הרצון שלו במישהו שיאהב אותו ללא תנאים ויתמוך בו שכמובן שמדובר באמא... לא נראה לי שהסברתי את עצמי כמו שצריך ובטח שלא הרחבתי את הדיבור מספיק בנושא אז בטח לא תשתכנעי אבל... לא חשוב, העיקר שניסיתי... בקיצור, לדעתי הוא לא באמת מצטייר כאיש רע בשיר הזה... זה יותר נראה לי כמו רגע של "חוסר שפיות זמנית.." שבסופה יש התפקחות... מאוחר מדי, אבל התפקחות...

Rony f

New member
זה חלק מהגאונות..

חלק מהגאונות שהוא כותב מנקודת מבט של האנס וכל כך ישיר (כשבד"כ השירים שלו לא כל כך ברורים וישירים) בכל מקרה אני חושבת שבמשפט "אמא שלך בוכה אני רוצה את אמא שלי",זה מצביע על טראומה מסויימת שהוא חווה בחיים-אולי לא היתה לו אמא (לאותו אנס,לא לאביתר כמובן) וכידוע לכולנו אנשים בד"כ עברו טראומות בדרך למעשים הנוראיים שלהם..

מסטולית

New member
לא נראה שזו הכוונה..

הוא פגוע, הוא בודד, הוא לא מעכל את מה שהוא עשה בכלל... "אני רוצה את אמא שלי.." אין יותר מתבקש מזה.

../images/Emo45.gif

ככה גם אני אמרתי... בערך... עם יותר פירוט אבל בעיקרון היה לי את אותו הרעיון... חחח

לא, אבל אני דיברתי על

כל השיר ולא רק על הקטע הזה כי שאלו אותי על כל השיר... בקיצור, תקראי את כל השירשור הזה אז תביני...

נשמת

New member
הפן הפסיכולוגי של המשפט, לדעתי:

אמא שלך בוכה- האמא מאבדת את הילדה שלה, הילדה שלה קורבן לאונס ו\או רצח. יש הטוענים שאישיותו של האדם נוצרת ב-5 השנים הראשונות ובנוסף הדמות המשמעותית והמשפיעה עליו היא האם. מן הסתם, אדם שהגיע לאונס\רצח חווה חוויות שגרמו לו להגיע למצב הזה יצר הרס שמתבטא בפגיעה בזולת לדוגמא מבטאת צרכים שלא סופקו. הצרכיים הבסיסיים והקיומיים מסופקים ע"י האם. אני משערת שהוא זקוק לה ברגע של משבר זה. שמחה ששאלת, גם אותי המשפט הזה משך וזיעזע.

למעלה