בל וסבסטיאן
הלהקה המקסימה הזאת היא למעשה הלהקה היחידה (פלוס מינוס) שפועלת בזמננו שאני מוכנה לסבול, ויותר מזה - ממש לאהוב. הסגנון הוא מאוד פשוט, מאוד בנאלי אפילו. וזה בעצם יופיים. כמה פעמים שמעתם את המילים היופי הוא בפשטות? אז אם לא שמעת, עכשיו אתם שומעים. בל מנגנים מין אינדי בריטי חביב, אקוסטי ברובו, מלא כינורות. בלדות פופ מתקתקות מעורבבות כמו שצריך עם מלנכוליה. מאוד מזכירים את ניק דרייק. את הלהקה הזאת הכירו לי לפני שנה בערך, כשצרות אופקים בלבד מנעה ממני לשמוע להקות בנות זמננו. הבחורה שעשתה לי אוסף שלהם אמרה לי "קחי, תאמיני לי שאת לא תתחרטי, אם לא תאהבי אני מוכנה שתעשי לי אוסף של הלהקות המפגרות שאת אוהבת מהסיקסטיז". אז את האוסף היא אמנם קיבלה, אבל אני התאהבתי. יש משהו מאוד מאוד כנה ונוגה בבל. מילים מאוד פשוטות, מוזיקה לא מסובכת מידי. אבל יש להם גם את המשהו המיוחד הזה שיגרום לי לזהות שיר שלהם גם אם לא שמעתיו מעולם. הם בל וסבסטיאן, ככה הם, ככה העולם שהם מציגים לנו ובזה זה מסתכם. בלי התיימרויות יתר ובלי פוזה, להקה פשוטה שמנגנת מוזיקה פשוטה שנכנסת ישר ללב. הלהקה בכלל התחילה בתור תרגיל לימודי בקורס על מוזיקה, מדהים שזה מה שיצא. לאט לאט הם כבשו את לבבות הבריטים המיוסרים ובלי פרסומות בכלל הצליחו להפוך לסיפור הצלחה. נשמע כמו סיפור מהשנים הטובות, נדיר מאוד בימינו, אבל למי שמגיע - מגיע. אלבומים מומלצים במיוחד בעיני הם If You're Feeling Sinister מ - 96 Fold Your Hands Child, You Walk Like A Peasan מ - 2000 בל וסבסטיאן ( Belle & Sebastian) הם בעיני באמת אחת הלהקות שמגיע להן המון המון הערכה. הם נפלאים ותעשו טובה לעצמכם ותנסו לשמוע. אם תתאכזבו אני אכין לכם אוסף של הלהקות המפגרות שאני שומעת מהסיקסטיז
ולמי שרוצה לשמוע עליהם עוד, יש אחלה ביקורות בשרת העיוור.