יאללה סולחה..
נו על מה להמליץ? חשבתי להביא אותה באינטלקטואליות צרפתית ולדבר על בראנסנס, לטרחן למוות עם השוודית האהובה עלי (רמז: לא אגנטה פלסקגוט..), זרה לאנדר, או להביא באיזה ג'אז אנגנטי ו cool א' לה דיוק אלינגטון, אבל לא, היום אני רוצה להתכרע עד הסוף, כמו שרוק אנד רול אמור היה להשמע, או לפחות כמו שרוק אנד רול בערבית נשמע היום על גדות הסיין. ההמלצה שלי היא על Faudel צרפתי ממוצא אלג'רי (או אלג'ראי שפועל בצרפת אין לי מושג) שהיה ויש שיגידו עדיין, אחד ממלכי סיגנון הראי שהפתח בקהילה הצפון אפריקאית במולדת הצפרדע והבוג'ולה. הראי הוא סוג של רוק אנד רול שמשלב מאוואילים מהמגרב, חיי גטו מבודדים וליריות צרפתית, המון כוח המון אנרגיה והמון כיף ולי לפחות עד כמה שזה רחוק מבית סבתי שבזמושץ' הרחוקה, נשמע קרוב מאוד לבית, ממש כמו שאולי רוק ישראלי היה צריך להשמע, המון מטעמים אוריאנטלים, הרבה אנרגיה וקצב מדליק לגמרי. פודל, שאולי שמעתם את הגירסה שלו ל נה מה קיטה פאס של ברל (בקושי אנגלית אני מאיית, צרפתית אני אפילו לא מנסה...), נחשב לאחד מאבות היוצרים החדשים בתחום, הוא אפילו שבר את המסורת של השירה הצפון אפריקאית פעמיים, פעם כששר צרפתית באלבומו השני ופעם נוספת כששר באנגלית, האלבום שלו שאני הכי אוהב, הוא אלבומו הראשון, שם הוא עדיין שר בערבית אלג'ראית את השירים הנפלאים האלה (חלקם מקוריים חלקם מסורתיים וחלקם קאברים), וכל התחושה שם היא של חאפלה נפלאה של רוק אנד רול ומוסיקה ערבית אמיתית, יאללה באלגן..