השירשור הלא קשור

השירשור הלא קשור

קיבלתי לגיטמציה לפתוח שירושר כזה פעם ב .. וצריך מדי פעם לשמור על המסורת, וקיבלתי השראה מאלבום שהלטרסקלטר הזכיר מלמטה. GOO של סוניק יות'. זה אחד האלבומים הכי מדהימים ששמעתי. יציאה היסטרית ונדירה. חובה לשמוע בווליום חזק פשוט טריפ עצום בעוצמתו, עוצר נשימה, ומלא בטונות של אנרגיה.

HelterSkelter1

New member
את סוניק יות'

הכרתי דווקא דרך Sonic Nurse, שהוא לא אלבום רע, אבל לא מבריק. התעקשתי והמשכתי עם Goo ודיידרים ניישן. נראה לי שגם דריטי עשוי להיות טוב, אבל צריך קודם לעכל את השניים האחרים. np- עכשיו זה ג'וני רוטן צועק על זה שהוא לא רוצה חופשה בשמש. צודק. עדיף חופשה בגשם.

מורנא007

New member
חדש מול ישן

אותה להקה, אותו שיר 1992 מול 2006, מה עדיף? קחו בחשבון איכות הקלטה פחות טובה בשנת 1992, תמונה בעייתית הסאונד חלש אבל בסדר.

noosh

New member
PJ Harvey

היא מגניבה ממש. טוב, הגבות שלה קצת מוזרות, אבל בכללי היא מגניבה ממש. סונגרייטר-סינגר, אבל ממש לא מהסוג המלודי של גיטרה / פסנתר ושירה פיוטית, יותר בכיוון גיטרות חשמליות, רוק והרבה קצב. האמת שיש לה אלבומים קצת קשים, אם באמת מישהו מעוניין להקשיב לה, אני ממליצה להתחיל עם Stories From The City, Stories From The Sea, או עם Dry. (יו, הליידי מנהלת
מזל טוב, ליידי!)

pasteran

New member
זמני עלאק

אנחנו יודעים שאת החלטת להשתלט על כל פורומי המוזיקה בתפוז

LadyG

New member
רק אם אתה

הופך להיות שותף שלי בניהול המזרחית לעדר.

LEATHER REBEL

New member
בטח, למה לא?

במקור הצעתי עצמי לניהול פורום אגדות רוק, כשמלנכולי ודני פרשו.

LadyG

New member
פסטרנק

נראה לך? טוב אולי אבל רק אם תפוז יכפילו לי את המשכורת

LadyG

New member
נראה לך שתפוז

מממנים את הגלישה שלי? שמעתי שיש הטבה כזאת למנהלים אבל אפילו לא טרחתי לבקש אותה.

Durutti Line

New member
המלצות לא קלאסיות...

Tortoise - Millions Now Living Will Never Die אלבומם השני של טורטויז מתחיל ב- Djed, יצירה בת 20 דקות המחולקת ל-5 חלקים. היצירה מזכירה ברגעים שונים אמביאנט, דאב, קראוטרוק, דרים-פופ, טריפ-הופ וקורטוב של ג'אז. הסאונד משלב הרבה מאוד אלקטרוניקה יחד עם אינסטרומנטציה של רוק וג'אז. אולי ככה זה היה נשמע אם בריאן אינו היה מנגן אסיד-רוק על תרופות הרגעה. שאר 5 היציריות הקצרות חמודות, חלקן טובות יותר וחלקן קצת פחות, אך כולן שוות האזנה. אלבום שיגרום לכם לשכוח לרגע על איזו פלנטה אתם גרים. Slint - Spiderland סלינט נחשבת למייסדת הפוסט-רוק, ביחד עם Talk Talk. אבל בין הפוסט-רוק הרגוע של טורטויז והפוסט-רוק, או שמא מאת'-רוק, הכוחני והאפל של סלינט אין דבר במשותף. הרוק של סלינט לא פשוט. יש בו שינויי משקל וטמפו כמעט בכל שיר, יש בו אווירה אקספרסיבית שמזכירה קצת גותיקה או פילם-נואר, ויש בו סאונד כבד של דיסטרשן עם עיטורי פידבק ואפקטים. סלינט ידועה בשל הדינמיקה הייחודית, שהיא הייתה בין הראשונות ליישם מחוץ לרוק פרוגרסיבי (ליתר דיוק בזירת הרוק האלטרנטיבי המודרני): Quiet-Loud-Quiet. כך למשל בשיר הראשון באלבום, Breadcrumb Trail. השיר מתחיל בצלילי גיטרה עדינים, ללא דיסטרשן; הליריות שלהם מועצמת באמצעות אקורדים ג'אזיים המנוסחים בארפג'ייו. השירה (או שמא דקלום) נשמעת קצת ברקע, טיפה חלומית והאוויר הכללית מזכירה אפילו דרים-פופ במובן מסוים. ואז הפזמון בא. Power Chords וצלילי פידבק (המיושמים באופן מלודי) משתלבים עם שירה צעקנית (לא כמו בלק-מטאל, חלילה וחס; צעקנות מלודית). כוחנות דורסנית משהו, אבל ללא אובדן של רגש - ברוק כבד זה סימן לוירטואוזיות. הבית אחריו חוזר לאווירה הרגועה של מקודם. בשיר השני, Nosferatu Man, יש דינמיקה דומה קצת. בבתים יש שימוש מלודי בפידבק יחד עם אקורדים "קלילים" (ללא דיסטרשן כבד); האווירה היא אפלה, גותית, קצת מלנכולית. הפזמון הוא הרבה יותר אגרסיבי - בשירה, בסאונד, בתיפוף, בקצב, הכל מעיד על מתקפה כללית. הרגש המלנכולי מתחלף ברגש של קתרזיס. וחוזר חלילה. בקיצור, אלבום מומלץ למי שאוהב את הרוק הכבד שלו עם רגש ועם תחכום. The Durutti Column - LC זה היה האלבום הראשון של דורוטי קולום שגרם לי להתאהב בהם. הייתי רוצה להמליץ עליו אבל זכור לי שכבר דיברתי עליו בפורום הזה בעבר אז אדבר במקום על האלבום השני שלהם. האלבום שני של דורוטי קולום, למען האמת הרבה פחות מרשים. ממני הוא לא קיבל חמישה כוכבים, רק ארבעה. יש בו כמה וכמה שירים טובים מאוד, ולצידם גם כמה שירים חלשים יחסית. בכל זאת, הוא בסה"כ אלבום די מהנה ומי שאהב את האלבום הראשון לא יתחרט על האזנה לשני (גם אם יתאכזב קצת).

למעלה