השירים שלי מה 80...................

alpha80

New member
השירים שלי מה 80...................

ניסיתי ללכת בעקבותיכם ולבחור את 30 שירי הסינטפופ שאני הכי אוהב. זה לא היה קל, ולבחור שיר אחד מכל להקה זה לא אנושי........ אז... אחרי מאמצים מרובים הצלחתי לבנות כאן רשימה של 30 האמנים האהובים עלי ביותר, עם שניים שלושה שירים בולטים לטעמי של כל אחד. הסדר הוא א-ב כדי לא לקפח אף אחד... וגם אם יש איזה 50 אמנים נוספים שלא הזכרתי, עימם הסליחה. ABC הרבה אפשר לדבר על האלבום הראשון שלהם שמהווה ציון דרך במוסיקת הסינטפופ וה"ניאו-רומנטיקנים". משם בחרתי את LOOK OF LOVE, ומתקופה יותר מאוחרת שלהם בחרתי את THE NIGHT YOU MURDERED LOVE, שיר פאנקי ענק עם ראפ מדהים. ALPHAVILLE בקיצור נמרץ... כי אני עלול להיסחף עם רשימה מפה ועד להודעה חדשה... SOUNDS LIKE A MELODY וכמובן A VICTORY OF LOVE שמצמרר אותי בכל פעם מחדש. רוצה לציין גם את THE ELEVATOR שזה ה B SIDE ל SOUNDS LIKE A MELODY ואת SEEDS שהוא ה B SIDE ל BIG IN JAPAN. קטעים גדולים וגאוניים. ART OF NOISE מהלהקות היותר מוזרות שיצר טרבור הורן. להקה אלקטרונית תעשייתית שסימפלו הרבה רעשים של מקדחות ומנועים ויצרו מזה מוסיקה ואומנות, ולא רק רעש. יצירת מופת בלתי נשכחת, לא מעט בזכות סירטון האנימציה שלו, CLOSE TO THE EDIT והקטע המרטיט MOMENTS I LOVE. ASSOCIATES הקול של בילי מקנזי ז"ל מרטיט אותי בשיר BREAKFAST, וב- TAKE ME TO THE GIRL B MOVIE אי אפשר בלי NOWHERE GIRL , וגם A LETTER FROM A FAR מהאלבום השני שלהם. BLUE ZOO להקה של שיר אחד, אבל אחד הגדולים של ה 80. CRY BOY CRY CLASSIX NOUVEAUX עם הסולן הקירח סאל סולו, שלא אשכח בחיים את ההופעה המדהימה שלהם בארץ. מהאלבום הראשון NIGHT PEOPLE אהבתי את GUILTY ואת הקטע האינסטרומנטלי 623 ששימש במשך שנים כאות התכנית "מוסיקה היום" עם אורלי יניב בגלי צה"ל. מהאלבום השני NIGHT PEOPLE אי אפשר שלא להזכיר את IS IT A DREAM הגדול. CURE קשה לקרוא להם ממש סינטפופ, כי הם שילבו המון גיטרות במוסיקה שלהם. אבל אי אפשר בלי להזכיר את A FOREST, וגם להיטים גדולים כמו THE WALK , LOVECATS. DEPECHE MODE זו להקה לא כל כך מוכרת אבל אני אספר לכם עליה בהזדמנות. כל שיר מהתקופה האייטיזית שלהם הוא יצירת מופת קטנה, אחר כך אני קצת פחות התחברתי להכל-הכל כולל הכל. אזכיר בקיצור נמרץ את SEE YOU ואת LIE TO ME, לא יכול שלא להזכיר את BEHIND THE WHEEL ואת BLACK CELEBRATION. DURAN DURAN האלבום הראשון היה בית ספר לסינטפופ. מתוכו - PLANET EARTH. מהאלבום השני - THE CHAUFFEUR, ומהשלישי - UNION OF THE SNAKE. ECHO AND THE BUNNYMEN מאוד אהבתי את התקופה המוקדמת שלהם בשירים כמו THE CUTTER ו A PROMISE ERASURE וינס קלארק עבד קשה עד שמצא מחליף לאליסון מוייה ולקול העמוק שלה. כנראה שהשילוב עם אנדי בל היה המוצלח מכולם... קשה לי לבחור קטע מסויים, אבל אם הייתי בוחר אז לבטח זה היה מהאלבום THE CIRCUS שהיה ממש מושלם. FICTION FACTORY שני להיטים הם הוציאו מהאלבום הראשון שלהם, שניהם יצירות מופת . FEELS LIKE HEAVEN ו- GHOST OF LOVE. FLOCK OF SEAGULLS להקת סינטפופ מצויינת שקצת הוזנחה וחבל. I RAN היה מעולה, WISHING הוא יצירת מופת , וגם THE MORE YOU LIVE THE MORE YOU LOVE. HEAVEN 17 פרשו מהליגה האנושית והיו לא פחות טובים. מהאלבום המהפכני THE LUXURY GAP אני אזכיר את LET ME GO, CRUSHED BY THE WHEELS OF INDUSTRY ואת הלהיט הענק COME LIVE WITH ME. HUMAN LEAGUE מהאלבום שמהווה את פריצת הדרך שלהם למודעות הבינלאומית - DARE אני אוהב את THINGS THAT DREAMS ARE MADE OF. KRAFTWERK אבי-אבות הסינטפופ. הם עשו מוסיקה אלקטרונית עוד בתחילת שנות ה 70 כשאף אחד לא ידע מה זה סינטיסייזר. אחד מפריצות הדרך במוסיקה האלקטרונית - AUTOBAHAN ו TRANCE EUROPE EXPRESS. הלהיט שהזניק אותם להמונים כמובן THE MODEL, ואחד הקטעים המצחיקים ביותר שלהם ובכלל מה 80, תמיד גורם לי לחיוך רק על התעוזה והחוצפה לעשות דבר כזה, BOING BOOM CHUCK מתוך האלבום ELECTRIC CAFE שהם הוציאו ב 1987. NEW ORDER הלהקה שהמציאה את הטכנו 10 שנים לפני כולם. אי אפשר לא להזכיר את אבן הדרך במוסיקה האלקטרונית של האייטיז - BLUE MONDAY, השילוב הכל כך מיוחד בין גיטרות חשמליות ומכונות תופים ובייס-ליין של המוגים הראשונים של הסינטיסייזרים, והשירה המלנכולית של ברנרד סאמרס. יותר מאוחר הם הוציאו את SUB CULTURE ואת TRUE FAITH, עוד יצירה שלא תימאס לי לעולם לשמוע . OMD לא יספיק המקום להלל ולשבח אותם, ואי אפשר בלי ENOLAGAY הנדוש יחסית, אבל עדיין אחד מאבני היסוד של ה 80, SOUVENIR היפיפה, ו-SECRET מהאלבום הכושל CRASH. PET SHOP BOYS קשה לי לבחור שניים שלושה . פשוט לא אנושי. אבל אם חייבים אז חייבים: RENT, LEFT TO MY OWN DEVICES, וכמובן LOVE COMES QUICKLY. PROPAGANDA מהרכבי ה DARK EIGHTIES שיצר טרבור הורן, עם הסולנית המדהימה קלאודיה ברוקן. הם הוציאו כמה דברים בלתי נשכחים כמו P-MACHINERY ו-DR. MABUSE. SOFT CELL חוץ מכמובן TAINTED LOVE שהוא אחד החידושים הכי מדהימים שיצאו במוסיקת הפופ אי פעם, כל כך טוב עד כדי שמעטים האנשים שזוכרים איך נשמע המקור. מתוך אותו אלבום ראשון אני אוהב את BEDSITTER ואת SAY HELLO WAVE GOODBYE, את TORCH המצמרר בכל פעם מחדש, ולמי שזוכר - שיר לא מוכר שהופיע על סינגל בלבד מהתקופה של האלבום השלישי THE ART OF FALLING APART - השיר MARTINהמדהים מדהים מדהים. בכלל - כל דבר שעשה מארק אלמונד, כולל מארק והממבס. יש לו קול יחיד ומיוחד, גם אם הוא מזייף לפעמים, הקול שלו מחפה על הכל. SPANDAU BALLET אחד הלהיטים הגדולים ביותר שלהם, ואולי השחוק מכולם - GOLD, אבל אולי קצת יותר אהבתי את אחד הראשונים שלהם והיוצא דופן כל כך בקריירה שלהם - MUSCLEBOUND. TALK TALK עוד הרכב שעשה כברת דרך גדולה מהסינטפופ למוסיקה אקוסטית ומלנכולית. אהבתי את הקטעים הראשונים שלהם משמיעה ראשונה TODAY ו TALK TALK, ומהאלבום השני - שני שירים לא מוכרים אבל יפיפיים ועצובים להפליא - TOMORROW STARTED ו-RENEE. TEARS FOR FEARS אחד האלבומים הגדולים של ה 80 היה ללא ספק אלבום הבכורה שלהם THE HURTING. מתוכו בחרתי את PALE SHELTER ואת MEMORIES FADE. THOMPSON TWINS בשיא ההצלחה שלהם - שלישיה, הכי צבעונית של ה 80 (להוציא אולי את "מועדון תרבות" שהיו צבעוניים לא פחות) . הם לקחו הכל בקלות ובהומור, גם בסרטוני הוידאו. WE ARE DETECTIVES ו -LIES אלה האהובים עלי. ULTRAVOX מתוך האלבום הענק מ 1981, אחת מיצירות המופת של ה 80, בזכות הקטע הקצבי שלו, כמובן VIENNA. הם ניסו לשחזר את השיר הזה באלבום QUARTET והוציאו את VISIONS IN BLUE שאני מאוד אוהב, ואת HYMN כמובן. VISAGE סטיב סטריינג´, ששילב אופנה איפור ומראה חיצוני עם מוסיקת סינטפופ הכי טוב שאפשר, הוציאו כמה יצירות מופת כמו FADE TO GREY ו- DAMMNED DON´T CRY. אבל היות וזו אחת מלהקות הסינטפופ הראשונות שהיכרתי, מאוד אהבתי דוקא קטעים לא "להיטיים" שלהם, כמו VISAGE, PLEASURE BOYS, והקטע האינסטרומנטלי המדהים MOON OVER MOSCOW. YAZOO השילוב המנצח בין הסינטיסייזרים של וינס קלארק והקול העמוק של אליסון מוייה. בחרתי דוקא את NOBODY´S DIARY ואת MR. BLUE מהאלבום השני. YELLO הרכב סינטפופ שויצרי שכמו קראפטוורק - תמיד הלך כמה צעדים לפני כולם בתעוזה ובסאונדים שאף אחד לא שמע לפני כן. אי אפשר לא להזכיר את BOSTICH שאף פעם אף אחד לא הבין מה לעזאזל הוא שר שם חוץ מ-RUSH RUSH BUSH... מהתקופה היותר מאוחרת כמובן את THE RACE המדהים שלא היתה חנות סטריאו שלא הדגימה את הדיסק הזה לפחות פעם אחת במערכות שלה. זהו...... ידעתי שזה הולך להיות ארוך ומייגע. אורן

ט ו ר ה

New member
מעניין אותי הדפש מוד שכתבת...

לא שמעתי עליהם...
סחתיין עליך אלפא..

LDM4e

New member
*DM* מה קרה לאתר????!!!!!!! (לטורה)

היי אני זוכרת את השם של מהפורום באתר WWW.DEPECHEMODE.CO.IL (אם זאת באמת את). כבר יותר משבועיים אני מנסה להכנס לאתר ולא מצליחה!!! (אני לא היחידה) עוד מעט תיהיה מסיבה נוספת (כמו שהיתה באלגרו פעם שעברה) ואני עלולה לפספס אז בבקשה ממך כמעריצה למעריצה האם תואילי בטובך לשלוח לי מידע על המסיבה הקרובה ל E-MAIL נ.ב מקווה שאת מצליחה להכנם לאתר... מהנואשת LDM4e

pimpf

New member
../images/Emo41.gifנואשת יקרה!!!../images/Emo41.gif ../images/Emo13.gif

באמת האתר "נפל" בינתיים, לדעתי יש איזושהי בעיית וירוסים "קטנה", אז בינתיים האתר לא עולה... בינתיים לא צפויה מסיבה בקרוב, אבל אם את מעוניינת, המון מיושבי הפורום של האתר הישראלי של דפש, נמצאים בינתיים בפורום אחר של דפש מוד, פורום בהייד פארק. אני כותבת לך את הלינק, את מוזמנת להצטרף לכולנו!!!
http://www.hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=1479 חפי
(כמו שאת רואה, אנחנו הולכים לכל מקום ביחד
העיקר שיהיה לנו "בית"...)

turrican

New member
אחלה . מאד אהבתי.

מודה שחלק מהשירים טרם התוודעתי והם ממש לא מוכרים באוספים אבל ללא ספק טעם מעולה. ויש לי הפתעה בשבילך לגבי אירייז´ר גיליתי שיר שלהם ענתיקה שאף אחד לא עלה עליו , בינתיים זה סוד צבאי . לגבי Yello מהשיר Botich באמת אי אפשר להבין מילה ממה שהוא שר. הם נורא מצחיקים למרות שהיה להם סאונד איכותי . יופי עכשיו אני אקח את הרשימה ואנסה להוריד מהנט . תודה אלפא.

alpha80

New member
באמת ששכחתי לציין ש....

רוב השירים הם לא "להיטים" במובן של סינגלים וכו, אני יוצא מנקודת הנחה שכולם מכירים את הלהיט הגדול של כל אמן שכתבתי, כאילו מובן מאליו HUMAN LEAGUE - DON´T YOU WANT ME ו- VISAGE - FADE TO GREY ניסיתי לתת צד קצת שונה לסינטפופ, ומי שמכיר את הקטעים האלה שציינתי יבין את הצד האפל שבי....

tofit

New member
וואו כמה זכרונות אפלים

העלת בי עכשיו. ודרך אגב, את שפנדאו בלט לא היית מגדיר כ ניו רומנס?

alpha80

New member
הממממ........

שפנדאו בלט נחשבו כ NEW ROMANTICS זו בעצם הגדרה שכונו בה הרבה להקות NEW WAVE בגלל המראה החיצוני שלהם - לבוש, איפור, תסרוקות. בקטגוריה הזו נכללו גם דוראן דוראן, ויסאז´, הליגה האנושית.... להק שחפים... כמעט כל להקה אלקטרונית בתחילת 1980-81 היו כאלה, רומנטיקנים חדשים.....

אלפא...בקשר ל HEAVEN 17 ../images/Emo26.gif

ניסיתי למצוא את אחד השירים שלהם (את הקליפ, למעשה. וגם את השיר) שנקרא TEMPTATION (מכיר?) ולא הצלחתי. אולי ידוע לך איפה אפשר למצוא אותו? אני באטרף של הורדת קליפים, עכשיו שיש לאחי אינטרנט מהיר. עדיף מאשר לחכות בכיליון עיניים שהשירים האלה יגיעו לוי-אייץ´ וואן. חוץ מזה, הרשימה שלך מעידה בהחלט על התמצאות מעולה, ועל טעם טוב ומיוחד, בהחלט. WISHING של A FLOCK OF SEAGULLES הוא אחד האהובים עלי ביותר. והכי חשוב....התסרוקת! התסרוקת!!! מ-א-מ-מ-ת!!!! (זוכרים את האיזכור שעשו לזה בסרט "זמר החתונות"?)
כשאני אהיה גדול, אני אעשה לי גם אחת כזאת!

alpha80

New member
ודאי שמכיר

אחלה קליפ, אגב. אין לי מושג איפה אפשר להוריד אותו. ניסית באיימש? אני מצאתי בו מקור אינסופי לקליפים מה 80. כשאהיה גדול אמיר את זה ל DVD שאקנה פעם ואז חיי יהיו מופלאים. לראות את הקליפים מה 80 , אחרי שעשרות קלטות הוידאו שיש לי לא ממש רוצות לעבוד בלי לקפוץ ולעשות פסי שלג כל 5 שניות. ו...... תודה על המחמאה...

בדיוק אותה הבעיה!

גדלתי על הקלטות האלו! ועכשיו...הן כבר בקושי זזות. ממש כואב הלב. אני מנסה לשחזר את האוסף היקר לאין ערוך הזה.

למעלה