הרוכב לאוטובוסים1
Well-known member
פוסט חדש של הרוכב לאוטובוסים
קריאה מהנה
https://israelbikebus.blogspot.com/2026/05/blog-post_31.html
קריאה מהנה
פוסט חדש של הרוכב לאוטובוסים
קריאה מהנה
לא נכנסתי לחקור לעומק, אבל בהחלט עושה רושם שמדובר בשינוי אמיתי גם בהיקף הרכבים הנעים ברחבי פריז ולא רק בהיקף הזיהום (אשר כמו שאמרת הפחתתו משויכת לעוד גורמים). הדגש הכי גדול זה במרכז התיירותי שבו בעצם נאסרה תנועת רכבים פרטיים למעט תושבים (אזור הרגיעה).כל זה מתחבר עם הסרת 60,000 חניות רחוב, מה שבהכרח כנראה גם העלה את מחיר החניונים הפרטיים (שלמיטב זכרוני פריז לא משופעת בהם),תוסיף לזה הורדת נתיבים עבור נת"צים, שבילי אופניים ומדרכות רחבות, יצירת תשתית שמכריחה אותך להאט, שינוי מופע הרמזורים לטובת משתמשים אחרים ולרעת רכב פרטי וכו'. אם אתה עושה מספיק מאלהובמקביל משפר את שירות התחצ מהפרברים פנימה (שזה היה עיקר הרפורמה באוטובוסים מ-2019 בנוסף להמשך הרחבת רשת המטרו-טראם-RER ואפילו הוספת רכבלים לקצות המסילות בשולי המטרופולין),אתה בהכרח גורם לנהג מהפרבר לחשוב פעמיים. חלק ימשיכו לנסוע אבל חלק כן ישנו הרגלים.אותי מעניין עד כמה מה שמוצג לנו עם "אחרי" של תמונות מדרחוב מלא ירוק בפייסבוק מייצג צימצום אמיתי של תחבורת הכביש בפריס. יש מפות זיהום אוויר שמצביעות על הצלחה - מאדום לצהוב עם צירים אדומים וכתמים ירוקים, אבל את זה אפשר לזקוף גם לתקני זיהום חדשים של האיחוד האירופאי ולרכב החשמלי.
במודל הבריטי החניונים המשרתים מרכזי ערים או עיירות פרבריות נמצאים רחוב או שניים מאחורי הרחובות הראשיים, הפיכת הרחוב הראשי למדרחוב מאד נפוצה כבר משנות ה 90 לפחות, כך שניתן להציג תמונות פסטוראליות נוסח "פריס החדשה" ממקומות שנמצאים 200 מטר מחניון עמוס.
כמובן שמערכת התח"המעולה של פריס - המטרו וה RER מאפשרות התניידות מהירה ללא פקקים שבה הרכב הוא רק נטל אלא אם יש לכם קניות ממש כבדות.
לא נכנסתי לחקור לעומק, אבל בהחלט עושה רושם שמדובר בשינוי אמיתי גם בהיקף הרכבים הנעים ברחבי פריז ולא רק בהיקף הזיהום (אשר כמו שאמרת הפחתתו משויכת לעוד גורמים). הדגש הכי גדול זה במרכז התיירותי שבו בעצם נאסרה תנועת רכבים פרטיים למעט תושבים (אזור הרגיעה).כל זה מתחבר עם הסרת 60,000 חניות רחוב, מה שבהכרח כנראה גם העלה את מחיר החניונים הפרטיים (שלמיטב זכרוני פריז לא משופעת בהם),תוסיף לזה הורדת נתיבים עבור נת"צים, שבילי אופניים ומדרכות רחבות, יצירת תשתית שמכריחה אותך להאט, שינוי מופע הרמזורים לטובת משתמשים אחרים ולרעת רכב פרטי וכו'. אם אתה עושה מספיק מאלהובמקביל משפר את שירות התחצ מהפרברים פנימה (שזה היה עיקר הרפורמה באוטובוסים מ-2019 בנוסף להמשך הרחבת רשת המטרו-טראם-RER ואפילו הוספת רכבלים לקצות המסילות בשולי המטרופולין),אתה בהכרח גורם לנהג מהפרבר לחשוב פעמיים. חלק ימשיכו לנסוע אבל חלק כן ישנו הרגלים.
אני רואה את זה גם ברחובות תל אביב, זה לא שהפקקים נעלמו אבל נראה שבסופו של דבר עומדים בהם פחות רכבים מבעבר.
אתה מתעלם מכך שהעיר פריז שונה מהמצב בשאר צרפת, בדיוק כמו שמרכז לונדון שונה משאר בריטניה וכנ"ל באופן יחסי האזורים הצפופים בניו יורק מהמצב הכללי בארה"ב.כמי שנוסע דרך צרפת לספרד וחזרה לבריטניה פעמיים בשנה קשה לי להאמין שמדינת האוטוסטרדות המפותחת עם המסחר הפרברי המפותח על סף מערכת הדרכים הבינעירוניות תוכל לעשות יותר מלפרוש מחדש את הרכב בפריס לפריפריק ולדרכים מהירות אחרות בעיר וסביבה.
זו גם מדינה של תעשיית רכב מפותחת כולל חשמלי. יש לה שיטה חדשה לדיכוי זיהום - מדבקות ה Crit'Air . יש עשרות ערים וכמובן פריס שכדי להכנס אליהן צריך מדבקה שמציינת את רמת הזיהום של הרכב. יש קטגוריות מ 1 עד 5 כאשר חשמלי מלא זה לא ממוספר. ישנם מקומות שמגבילים רכבים פרטיים בקטגוריות 3 ומעלה מלהכנס לעיר, מה שמוריד באופן ניכר את הזיהום גם אם התנועה נשארת בערך כשהיתה.
אם תכנס במפות גוגל לאזורים שמובאים לך כדוגמאות ותחפש Parking בטאבים המותאמים - אני די בטוח שתמצא חניונים במרחק הליכה סביר. בגלל שהדגש שלהם הוא על קישור לכבישים - תייר המתנייד בעיקר בתח"צ לא ישים לב אליהם.
דוגמה טובה היא העיר בורדו. ביקרתי בה ב 2018 ומ 2019 אני מקיף אותה בכביש הטבעת ומנסה לטעון לפניה ואחריה. לב העיר הוא אזור מדרחובים נרחב ללא רכב הנסמך על מערכת הרק"ל. מסביב לאזור ללא רכב יש מערכת כבישים המשרתת גם את האוטובוסים. במרכז העיר יש מרכזים מסחריים שצד אחד שלהם פונה למדרחובים ובקומת המרתף יש חניון הפונה לכבישים. בטווח האמצעי יש בין השאר כבישים עירוניים גדולים, כבישים עירוניים של נתיב אחד לרכב ואחד לרק"ל, מרכזים מסחריים גדולים שבליבם סופרמרקט (הייתי צריך לנסוע עד לשם כדי לקנות קראסון ללא גלוטן - בושה וחרפה כי באותן הרשתות בדיוק בספרד אפשר לקנות אחד בסניפי מרכז העיר). אחר כך ישנו כביש הטבעת, יש סביבו מספר מרכזים מסחריים גדולים (אני לא קורא להם קניונים כי הסופרמרקט מאד דומיננטי והם נקראים centre comercial) וגם קניוני חנויות מחסן, מלונות דרכים, מסעדות רשת - הכל מאד בינעירוני ומשרת את נסיעות הווקאנס הגדולות לחופי האטלנטי.
מהסיבה הזו, כמי שמכיר את צרפת של האוטוסטרדות - התמונות שמוכרים לנו מלב פריס, אפילו שהן נכונות ברמת הרחוב - לא נראות לי נכונות לתמונה הגדולה.
אתה מתעלם מכך שהעיר פריז שונה מהמצב בשאר צרפת, בדיוק כמו שמרכז לונדון שונה משאר בריטניה וכנ"ל באופן יחסי האזורים הצפופים בניו יורק מהמצב הכללי בארה"ב.
לא בדקתי וחקרתי נתונים לעומק אבל מעבר לטענות על ירידה ניכרת בכמות הרכבים והזיהום, יש גם תהליך פיתוח משמעותי של תחב"צ (מטרו, RER/ רכבות, רכבת קלה, אוטובוסים) לצד שבילי אופנים, ועלייה ניכרת (תהליך מתמשך של שנים) בשימוש בתחבורה הציבורית בפריז (גם במעגלים החיצונים יותר של העיר).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.