השינוי לא מגיע.

Bakbook1

New member
השינוי לא מגיע.

אולי זאת הפעם ה-100 שלי שאני מנסה "להשתנות". הזמן זז, הימים מתקדמים להם וכך גם הגיל... יש לי תחביבים, אני מרגיש שאין לי תשוקות או רצונות לעשות אותם. אין לי שאיפות או מטרות, אני לא מרגיש שאני נהנה או מפיק עניין ממשהו בחיים. גם אם אני מתחיל משהו ולכאורה אני רואה את האור שבקצה המנהרה; לאחר זמן לא רב הכל חוזר לקדמותו כפי שהיה או גרוע מכך. אני מרגיש כמו ילד בן 17, שעדיין לא הצליח להתבגר ומגלה אדישות לחיים. מצליח לקום לקצת ואז שוב נופל.
אני לא מוצא את עצמי בחיים, לא נהנה מבילויים. אין לי מושג מה לעשות, ניסיתי לקבל טיפול תקופה ממושכת אבל לא הרגשתי שזה עוזר לי.
יש שאומרים: "אם האוכל בא התיאבון" בינתיים, זה לא המצב. ניסיתי ל"הלעיט" את עצמי בדברים וזה לא גרם לי לרצות אותם.
נמאס לי כבר מלנסות לשנות את עצמי בכח. אין לי מושג מה לעשות, יכול להיות שזה יבוא בהמשך או לא יבוא בכלל.

כמה שאלות ברשותך...

כשאתה אומר שאתה מנסה להשתנות - למה הכוונה?
אם אתה לא עובד על שינוי, מי אתה? למה מי שאתה אינו מספיק טוב? מה דורש בו שינוי?

החלק הזה שלא מתעניין בדברים... אתה יכול לספר קצת על איך אתה צורך תוכן? קורא ספרים? מדבר עם אנשים? פייסבוק? סרטים? רכילות?

Bakbook1

New member
אוקיי. אני אנסה לפרט.

כשאתה אומר שאתה מנסה להשתנות - למה הכוונה?
אם זה לנסות להרשם לאיזו מסגרת, לעבוד על עצמי במובן ההתפתחות האישית. פיתוח תחביבים, ניסיון ללכת לכל מיני מקומות בילוי.
לנסות את מזלי באיזו עבודה חדשה.
לפעמים היו לי כל מיני מחשבות ומאין אובססיות כאלה למחוק את "האני" שלי וליצור דמות חדשה לגמרי כזו אסרטיבית עם שאיפות חזקות, ובעלת אופי חזק ויציב. כמובן שזה לא הצליח ואני גם לא רואה טעם לשאוף לדבר כזה.

אם אתה לא עובד על שינוי, מי אתה? למה מי שאתה אינו מספיק טוב? מה דורש בו שינוי?
החיים לא מספקים אותי ואני לא יודע מה מספק אותי. אני מרגיש שאין לי רצונות שאיפות או כמיהות כלשהן. "הרצונות" והדברים שרוב החברה עושה לא מעניינים אותי ואני לא באמת רוצה בהם (את חלקם אני נאלץ לעשות מכורח המציאות). מצד שני, אני לא מרגיש שיש דברים שאני באופן אישי רוצה לעשות.
מדובר בחיים ללא מטרה. משמעות לחיים אני הבנתי שכבר אין.
אבל אם בן אדם לא רוצה ולא מעונין כלום אדיש לחיים של עצמו ו-99% מהדברים לא מעניינים אותו; קשה למצוא ולראות טעם בחיים כאלה.

אני מדי פעם קורא ספרים ונמצא דיי הרבה על המחשב. (לא עושה שום דבר מיוחד)
מעגל החברים שלי דיי מצומצם אבל משתדל להפגש עם אנשים מפעם לפעם. (אע"פ שאני לא באמת חש צורך להפגש עם אנשים)
פייסבוק - היה לי וסגרתי אותו, לא מתחבר לזה. אני מעדיף לדבר בטלפון או בתוכנת מסרים ניידים.

קראתי את הספר "האדם מחפש משמעות". ספר חזק אבל שורותיו לא עוזרות לי, כל עוד אין לי מטרה מוגדרת או רצון חזק ששווה לי לחיות עבורו.

עכשיו נזכרתי

שבזכותך הגעתי להכיר את רופא השיניים עם הטיפול הייחודי לטורט.

אם אני מבינה נכון, השינוי אותו אתה מחפש הוא להרגיש שמשהו מדליק אותך ומעניין אותך. תקופה ארוכה עשית כל מיני דברים כדי להתנסות ולראות האם משהו "תופס" - כלומר אם העניין לא בא מבפנים, אולי הוא יבוא אחרי ההתנסות.
ואתה בא היום ואומר השקעתי, ניסיתי - ויוק. אין משהו שמרגיש כבוער בעצמותיי, מעניין, חשוב, מדליק (אולי למעט המחשבה על הצורך בשינוי אבל מחשבה זו לא נופלת בקטגורייה של תחום עניין ולא נחווית כמשהו חיובי).

ואחרי שניסית הכל לבד, אולי זה הזמן לחשוב על לעשות משהו בעזרת מטפל? מישהו שידע לחבר אותך להגדרה האישית שלך ל"טעם החיים" בלי שיפוט ועם תהליך קבלה?

אם לא התחברת לגישה האקסיסטנציאליסטית של פרנקל, הייתי חושבת על טיפול ממוקד סכמה או אפילו טיפול פילוסופי

Bakbook1

New member
דווקא ל

CBT התחברתי במידה מסויימת. הבעיה שלא הרגשתי שהוא מוסיף לי מוטיבציה ומדרבן אותי לעשות דברים.

למעלה