השייח מת

סידהרטה

New member
השייח מת../images/Emo129.gif

שלום לפורום בצעירותי (לפני כשנה) הייתי משחק המון שח-מט באינטרנט הענין הוא שבא לי מאד לשחק נגד אנשים חיים יש איזה מקום במרכז שנפגשים בו אנשים סתם כך לשחק שח? ועוד שאלה... באינטרנט ללא ספק הרב המוחלט של השחקנים הנם גברים מישהו יכול להסביר לי את זה?

ycyclop

New member
מועדוני שח

יש ברחבי הארץ הרבה מועדוני שח. אני לא יודע מה פורמט המפגשים אבל אני משער שחיפוש מהיר באינטרנט יניב תוצאות

סידהרטה

New member
תודה, אבל....

מה עם הנשים? מדוע אין נשים בתחום הזה? זה מתסכל אותי מאד האם זה ענין חברתי? היינו שח-מט נחשב למשחק גברי (אולי מלחמתי?) או שאולי זה ענין ביולוגי? נשים רגשיות וגברים קוגנטיביים האם העדר נשים בתחום השח מט היא ההוכחה הניצחת להבדלים השכליים בין גברים ונשים?

backdoorslam

New member
נושא תרבותי מן הסתם

עד לא מזמן רב התאים המשפחתיים באירופה היו נסובות סביבי דמות האב - משפחות פטריאכליות. לאשא הודרו תפקידים של "תחזוקת המשפחה", בעוד הגבר היה המפרנס העיקרי. כך נוצר מצב שהגיוני שהאשא תסגל לעצמה תחביבים הקשורים לתחזוקת המשפחה כגון עבודת מטבח, תפירת ביגוד וכו' והגבר מסגל לעצמו עיסוקים שמקורם מחוץ לבית ולמשפחה. עד היום אני יכול לשמוע את הסבתא שלי פולטת משפטים מזדמנים שמיעידים על חינוכה במסגרת כזאת, והיא מצדיקה את המעמד ההיסטורי הזה של הנשים במשפחה. מה שמעניין בשח-מט זה שהליגות נפרדות לנשים ולגברים. זה באמת מעניין.

ycyclop

New member
שאלה יותר מדויקת

למה אין נשים בתחום הזה בארץ. בחו"ל נשים מאד פעילות במועדוני שח. בכלל במשחקי לוח יש נטיה לגברים להיות יותר פעילים (למרות שבקרב מפגשי הפורום מספר הנשים גדל והולך מה שמראה שלא התחום הוא בעייתי אלא השם שלו)

סידהרטה

New member
מזעזע../images/Emo2.gif

ליגות נפרדות לגברים ולנשים??!!!! בחו"ל נשים משחקות ובארץ לא??!!!!! הדבר דורש ועדת חקירה ממלכתית! חייבים להמשיך ולהנציח את מעמדן הנחות של הנשים! מישהו חייב לקבל פרס על האפליה המגדרית המכוונת והמבורכת הזאת!!!

ycyclop

New member
בלי לחץ וזה לא המקום לציניות

קודם כל בהרבה מקצועות ספורט יש הפרדה בין נשים לגברים. תשאלי מה הקשר לשח? מאד פשוט. כיום הדירוג של נשים מראה על הפרש די ניכר בין הנשים לגברים. יכול להיות שזה נובע מחוסר האיחוד ויכול להיות שזה משקף יכולת אמיתי. לא יודע, אבל בהחלט יש נסיון לשינויים קלים ראי האחיות (ההונגריות?) שברח לי שמן. פה בפורום פרט להעלאת השאלה "למה יש פחות נשים, וכיצד נשפר זאת" אנחנו משתדלים לא ליצור אפליה ואני מקווה שנשות הפורום יאשרו זאת.

סידהרטה

New member
קצת הומור../images/Emo6.gif

ובאמת מענין לשמוע מה יש לנשות הפורום להגיד בנושא אגב, בתור אתאיסט שמאמין שהאבולוציה מכתיבה את רב מהלכי החיים אני משוכנע שמדובר בתהליכים ארוכים רק חשוב שנדע שאנחנו הולכים/הולכות לכיוון הנכון

למעלה