השיבה לבלזק
צהריים, היום (אחרי בוקר של סלט, מטיאס ושאר פינוקים אצל אידי במרינה. ארוחת הבוקר הכי שווה בארץ, כבר אמרתי?) ממולדת משפחתית (לא שלי, אבל אני מצטרפת לכל סיבה למסיבה, מה 'כפת לי אני). בלזק באשדוד הפעם האחרונה שהייתי בבלזק היתה לפני למעלה מחמש שנים. בינתיים קראתי ביקורות לא מחמיאות במיוחד ודובר על החלפת שף. אז זהו ש.... היה
כמעט לגמרי. לראשונות:
סלט של שומר, פטריות יער, עלים צעירים, גבינה בשלה, גרגירי רימון וטחינענע מ ע ו ל ה ! ! ! השומר היה אפוי, נתן ארומה במידה ולא היה דומיננטי מדי, פטריות ירדן מוקפצות, ירוקים ירוקים וטריים - שילוב מנצח של טעמים ומרקמים.
שרימפס עם ערמונים, פטריות שמפיניון עגבניות ושמנת מ ו ש ל ם
- שרימפונים שמנמנים, עסיסיים ופריכים, עשויים בדיוק במידה (ואני מאוד רגישה למידת העשייה של הורדרדים שלי), רוטב מפתיע, קלאסי עם טויסט. ללא עוררין השרימפס הטובים שאכלתי בשנה האחרונה.
קלמארי צרובים עם תפוחי אדמה, זיתים, עגבנייה קונפי ומיונזעפרן - מנה טובה, כמעט מדוייקת (הזיתים מיותרים לטעמי) אבל לא מדהימה כמו השתיים הקודמות.
קערה של מולים ווונגולי ברוטב בננות, חלב קוקוס וקפיר ליים - אכזבה (לא מפתיעה בכלל, מה הבננות קשורות שם לעזאזל???) המולים מצויינים, הרוטב - יומרני מדי. וונגולי - רק בתפריט.
כבדי עוף מוקפצים עם דלעת, מייפל ורום - נחמד, אין לי מילה רעה, אבל סתמי לחלוטין. לעיקריות:
ספריבס ברוטב שזיפים, סויה, ג'ינג'ר ושום - אחחחחחחחחח מצויין. ספריבס ישראליים, לא מתקרבים לקרסולי דה-קלוס מבחינת איכות הבשר (יחס בשר/שומן/עצם - זוכרים?) אבל רוטב מושלם, בשר רך וליווי מעניין של פירה תפ"א-סלק אדמדם.
קבב טלה ובקר אפוי בחומוס, חצילים, עגבניות וקינמון - מנה מצויינת.
אנטרקוט בקראסט של תבלינים יבשים ורוטב תה ירוק וטבסקו - בשר משובח, מידת עשייה מדוייקת, רוטב נהדר.
סינטה ברוטב יין - מנה קלאסית, יישון מושלם של הבשר, אין נפילות. (מביני דבר טוענים שבאופן כללי תקופה טובה לבשר בארץ. ובאמת היו לי כמה נתחים אדמדמים מענגים ביותר בחודשים האחרונים)
הרבה זמן לא נהניתי ככה מאוכל.
לתזמון של המנות (יצאו שתי ראשונות, אח"כ עוד שלוש, עוד אחת במרווחים של עשר דקות לפחות בין אחת לשנייה). לנו זה בא טוב כי התחלקנו בהכל אבל אני מכירה לפחות ברווזה אחת שהייתה מתבאסת מזה, ובצדק. זה לא צריך להיות ככה. סה"כ, 7 ארוחות מלאות ושני בקבוקי כנען - 1,050 ש"ח לפני. שווה ביותר!
צהריים, היום (אחרי בוקר של סלט, מטיאס ושאר פינוקים אצל אידי במרינה. ארוחת הבוקר הכי שווה בארץ, כבר אמרתי?) ממולדת משפחתית (לא שלי, אבל אני מצטרפת לכל סיבה למסיבה, מה 'כפת לי אני). בלזק באשדוד הפעם האחרונה שהייתי בבלזק היתה לפני למעלה מחמש שנים. בינתיים קראתי ביקורות לא מחמיאות במיוחד ודובר על החלפת שף. אז זהו ש.... היה