השטן ניצח ט

Blackbird fly

New member
השטן ניצח ט

יש משפט שאומר שהתאבדות אמיתית היא להשלים עם האבסורד שבחיים
אני יכולה להגיד שהתאבדתי
אני לא מאמינה בשום דבר
לא בעצמי, לא באנשים אחרים, לא בחיים ולא באלוהים
כולם מאכזבים בסוף
הנשמה שלי נשרפה
קיים רק הגוף הזה שאני רק מחכה שגם לו יימאס וימות לבד

הסוף הזה היה צפוי

כואבת מעומק הלב בשבילך

שכך את מרגישה.
מחפשת את המילים מול הייאוש הזה ולא מוצאת, גם אני הייתי לא פעם במקומות שחורים, יודעת שקשה לחדור לשם ולמצוא את התשובות שיתנו תקווה למישהו אחר.

(מרגיש לי סתמי לתת חיבוק)

levshavur

New member
בלקבירד

שלום לך
כשנימצאים בדיכאון הכל נראה שחור ומייאש, אבל זה חלק מהמחלה שנקראת דיכאון - זה חלק מהסימפטומים שמרגישים וחושבים כמו שאת מתארת. זה רק נראה לך שאין מוצא אבל יש, אני הייתי במקום הזה שאת נמצאת בו, אני מכירה את ההרגשה שלך. גם אני הרגשתי ככה, אבל היום אני כבר במקום אחר מאושר וטוב. זו יכולה להיות גם המציאות שלך, אבל את צריכה לרצות אותה. את צריכה טיפול - קודם כל ברמה המידית- טיפול תרופתי שייתן לך הקלה בתחושה הזאת של ייאוש, ובנוסף גם טיפול פסיכולוגי שחשוב לא פחות.
נכון, יש אנשים שרעים ואנשים שמאכזבים בסוף (ואני סבלתי הרבה במובן הזה גם מהמשפחה שלי וגם מהאקס,) אבל לא כל האנשים רעים. יש לי חברות וידידים שיש לנו קשר רב שנים ושאנחנו תומכים ועוזרים זה לזה.
קחי לדוגמה אנשים שמתנדבים בכל מיני מקומות, הם לא עושים את זה בשביל כסף - הם עושים בשביל באמת לעזור למישהו ולהרגיש סיפוק ולהרגיש שהם מועילים. כמו לדוגמה המתנדב שמקריא לי עכשיו חומר באנגלית, מה הייתי עושה בלעדיו...
, והוא בא לאוניברסיטה, במיוחד בשבילי, ויושב איתי שעות רבות....הוא עושה את זה כי אכפת לו...ונכון הוא פנסיונר אז יש לו זמן, אבל היה לי עכשיו בקיץ עוד מתנדב אחד שהיה דווקא עמוס מאוד מבחינת זמן ובכל זאת רצה לבוא ולעזור (מתנדב שקטן ממני הרבה בגיל) אז יש אנשים כאלה שיש להם לב טוב.
אני מאמינה שהנשמה שלך לא נשרפה, היא פשוט הלכה קצת לאיבוד וצריך להחזיר אותה למסלול...את זקוקה, לדעתי, לאיזושהי התחלה חדשה בחיים שלך- להתנדב, ללמוד משהו חדש, אולי עבודה בתחום אחר...בכל אופן לשנות אווירה, לשנות כיוון. אם את יושבת בבית, אז תצאי משם! (כן, אני יודעת, את בטח חושבת שאני ירדתי מהפסים, אבל אני יודעת מה אני מנסה להגיד לך...ומניסיון - זה עובד!) אם את לא תתני סיכוי אז לא יהיה לך סיכוי...את צריכה לרצות לבחור בחיים. אם את תנסי לחייך לעולם (גם אם זה קשה) העולם יחייך אלייך. (אמרה לי את זה בזמנו פסיכולוגית אחת כשהייתי עם אמא ז"ל בבית החלמה בלטביה. לקח לי זמן להבין מה האישה הזאת התכוונה. בזמנו לא הבנתי את האמירה הזו, כיום אני מבינה. אז אפילו אם זה לא מדבר אלייך כרגע, פשוט תנסי ליישם את זה, בלי להפנים, כמו שעומדים בתפריט או בלוח זמנים - זה פשוט יעבוד. אם תשקיעי, יהיו פירות.
לגבי אם יש אלוהים או אין, זו שאלה מורכבת, ואנשים שונים יענו לך בצורה שונה. זה מסובך בגלל שאלת הטוב והרע והסבל שיש בעולם. אנשים בדתות וזרמים רוחניים שונים מנסים לענות על זה כל אחד בדרכו. האם קראת פעם את הספר :"האדם מחפש משמעות" של וויקטור פרנקל? תחשבי על זה - הוא היה בשואה, במחנה ריכוז ועדיין הצליח למצוא משמעות בחיים שלו והוא שרד, ועוד רבים כמוהו. יש כל כך הרבה סבל בעולם, אבל אנשים קמים ומתחילים חיים חדשים ובונים משהו חדש מההריסות של החיים שלהם. זו המשמעות האמיתית של המושג "שיקום" (לא במובן היבש שביטוח לאומי מגדיר את זה).
עכשיו עומדת להתחיל שנה חדשה- זו הזדמנות בשבילך להתחיל דף חדש ונקי בחיים שלך, דף עם תיקווה, עם מטרות חדשות שתציבי לעצמך. הייאוש לא יביא אותך לשום מקום - התיקווה כן! הגוף שלך יכול להיות כלי טוב לעשייה חיובית. תנסי לראות פעם אחת את העולם מנקודת מבט קצת שונה, מה דעתך? רוצה לנסות? אני הצלחתי! בינתיים כל עוד יש לי קצת זמן פנויי אני פה בשביל לתמוך ולעזור...
חיבוק גדול
ושנה שתהיה לך באמת מתוקה ונעימה!

לבשה.

היי, מותק שלנו.

עברו כמה ימים מאז כתיבת ההודעה ואני מרגישה שאת כבר לא במקום שהיית כשכתבת אותה.
אני יודעת שהתקופה הזו קשה וכואבת, ושאת כבר זמן ארוך בתוך ייאוש גדול.
אני מקווה בכל ליבי שהשנה הזו תהיה קצת אחרת עבורך. קצת יותר נעימה וקלה, עם קצת יותר שמחה ומשמעות.

הרבה אהבה.

שנה טובה

למעלה