השחקנים הכי טובים שיצא לכם לראות - SF

OrEl74

Well-known member
מנהל
האמת שזה קצת יותק קשה ממה שחשבתי
השלישיה הראשונה שלי ברורה ואולי אפילו קצת תופתעו אבל הח"כ זה קצת מסתבך לי.

נתחיל...
1. לברון ג'יימס - לא חושב שיש צורך להרחיב כי אתם רואים את מה שאני רואה.
תאהבו אותו, תשנאו אותו, תקראו לו בכיין ותקראו לו לוזר. בסופו של יום, המספרים והתארים מדברים בעד עצמם והתופעה הייחודית הזאת ששמה לברון ג'יימס היא משהו שכל אוהד כדורסל צריך להעריך.
לברון הוא ה-SF הטוב בהיסטוריה בפער והשני בדירוג כל הזמנים, בצדק!
2. לארי בירד - מניח שאני היחיד פה שזכה לראות אותו משחק בזמן אמת וגם אני, חזיתי הדבר המיוחד הזה כשכר היה יחסית אחרי השיא (בערך מ-88).\
לארי בירד בעיניי הוא השחקן החכם שאי פעם נגע בכדור ורק בזכות זה הוא היה כזה ענק. אחרי הכל, לא מדובר בשחקן אתלט ובטח לא מהיר אבל הוא היה חכם בצורה בלתי רגילה וזה פיצה על כל החסרונות שלו.
אם נוציא את מייקל מהמשוואה, בירד הוא השחקן הכי תחרותי שראיתי. תראו לי עוד שחקן שנופל על הראש, מתעלף, יורד לחדר הלבשה וחוזר למשחק רק כדי מסיים אותו עם 34 נק' ולהדיח את אינדיאנה מהפלייאוף וכל זה כשהגב שלו כבר גמור לגמרי.
אגדה!
3. קווין דוראנט - מה אפשר להגיד על הבחור הזה? קלעי בחסד עליון, אתלט, שומר. כל מה שהייתי רוצה בשחקן קיים בקווין דוראנט.
שחקן ענק, אני בכלל לא בטוח שלמרות ששמתי את לברון ובירד לפניו ואם הייתי צריך לבחור SF לקבוצה שלי, לא הייתי לוקח את דוראנט לפנייהם.
4. וואו זאת בחירה קשה כי וואלה, אני בכל זאת אוהד בולס ויש שם איזה SF שהיה אדיר בשיאו, יותר מהקרדיט שנותנים לו (אבל פחות ממה שהוא עצמו חושב)
אבל הליגה הזאת ידעה גם כמה שחקנים אחרים בעמדה הזאת כולל אחד שאני לא ממש אוהב אבל למדתי להעריך וזה קוואי לנארד.
השחקן שבגיל 20 אימלל את לברון ומאז רק הלך והשתפר.
הפציעות שלו וההתנהגות הכללית (ניהול עומסים והשיט הזה) מאוד מקשות עלי לדרג אותו לפני פיפן אבל מה לעשות שבשורה התחתונה הוא שחקן טוב יותר?
אז אני מתעלה על עצמי ונותן לקוואי את המקום הרביעי בדירוג.
5. סקוטי פיפן - יש לי ערימות של דברים להגיד על השחקן הזה, לא כולם בהכרח טובים. אחסוך נאומים מיותרים ואציין את מה שכולם יודעים, פיפן היה מספר 2 מושלם ליד מייקל, כנראה ההתאמה הטובה ביותר בין שני שחקנים וזה כולל את סטוקטון ומלון.
באופן מוזר, את ההכרה על ההגנה הפסיכית שלו הוא קיבל רק אחרי שפרש אבל בשנות התשעים כולם ידעו כמה הוא מפחיד ובכל זאת לא לקח מעולם את תואר שחקן ההגנה וזה עוול נוראי.
מדברים על ההגנה של קוואי או לברון וגם של דוראנט אבל תלכו פעם ותתעמקו במשחקים של הבולס בהגנה של פיפן ותבינו שהוא רמה מעל.
אולי זה היה לו יותר קל כי בניגוד לאחרים ברשימה, הוא פחות היה צריך לחשוב על התקפה כי היה בבולס אחד שחי התקפה וזה בהחלט מפנה שחקנים אחרים לעשות דברים אחרים.
לא, אני לא משוחד :)

חייב לציין שחקן אחד שלא מקבל הכרה בשום דירוג אף פעם וזה מבאס אותי וזה דומיניק ווילקינס.
אוהבים להסתכל על ההילייטס שלו ולהגיד "וואו" אבל בן אדם לא קולע 26,000 נק' רק מדאנקים, שחקן אדיר שסחב קבוצה על הגב וכמו רבים אחרים, נדפק מזה שגדל בתקופה של מייקל ג'ורדן.

זהו...
תורכם

האמת שזה קצת יותק קשה ממה שחשבתי
השלישיה הראשונה שלי ברורה ואולי אפילו קצת תופתעו אבל הח"כ זה קצת מסתבך לי.

נתחיל...
1. לברון ג'יימס - לא חושב שיש צורך להרחיב כי אתם רואים את מה שאני רואה.
תאהבו אותו, תשנאו אותו, תקראו לו בכיין ותקראו לו לוזר. בסופו של יום, המספרים והתארים מדברים בעד עצמם והתופעה הייחודית הזאת ששמה לברון ג'יימס היא משהו שכל אוהד כדורסל צריך להעריך.
לברון הוא ה-SF הטוב בהיסטוריה בפער והשני בדירוג כל הזמנים, בצדק!
2. לארי בירד - מניח שאני היחיד פה שזכה לראות אותו משחק בזמן אמת וגם אני, חזיתי הדבר המיוחד הזה כשכר היה יחסית אחרי השיא (בערך מ-88).\
לארי בירד בעיניי הוא השחקן החכם שאי פעם נגע בכדור ורק בזכות זה הוא היה כזה ענק. אחרי הכל, לא מדובר בשחקן אתלט ובטח לא מהיר אבל הוא היה חכם בצורה בלתי רגילה וזה פיצה על כל החסרונות שלו.
אם נוציא את מייקל מהמשוואה, בירד הוא השחקן הכי תחרותי שראיתי. תראו לי עוד שחקן שנופל על הראש, מתעלף, יורד לחדר הלבשה וחוזר למשחק רק כדי מסיים אותו עם 34 נק' ולהדיח את אינדיאנה מהפלייאוף וכל זה כשהגב שלו כבר גמור לגמרי.
אגדה!
3. קווין דוראנט - מה אפשר להגיד על הבחור הזה? קלעי בחסד עליון, אתלט, שומר. כל מה שהייתי רוצה בשחקן קיים בקווין דוראנט.
שחקן ענק, אני בכלל לא בטוח שלמרות ששמתי את לברון ובירד לפניו ואם הייתי צריך לבחור SF לקבוצה שלי, לא הייתי לוקח את דוראנט לפנייהם.
4. וואו זאת בחירה קשה כי וואלה, אני בכל זאת אוהד בולס ויש שם איזה SF שהיה אדיר בשיאו, יותר מהקרדיט שנותנים לו (אבל פחות ממה שהוא עצמו חושב)
אבל הליגה הזאת ידעה גם כמה שחקנים אחרים בעמדה הזאת כולל אחד שאני לא ממש אוהב אבל למדתי להעריך וזה קוואי לנארד.
השחקן שבגיל 20 אימלל את לברון ומאז רק הלך והשתפר.
הפציעות שלו וההתנהגות הכללית (ניהול עומסים והשיט הזה) מאוד מקשות עלי לדרג אותו לפני פיפן אבל מה לעשות שבשורה התחתונה הוא שחקן טוב יותר?
אז אני מתעלה על עצמי ונותן לקוואי את המקום הרביעי בדירוג.
5. סקוטי פיפן - יש לי ערימות של דברים להגיד על השחקן הזה, לא כולם בהכרח טובים. אחסוך נאומים מיותרים ואציין את מה שכולם יודעים, פיפן היה מספר 2 מושלם ליד מייקל, כנראה ההתאמה הטובה ביותר בין שני שחקנים וזה כולל את סטוקטון ומלון.
באופן מוזר, את ההכרה על ההגנה הפסיכית שלו הוא קיבל רק אחרי שפרש אבל בשנות התשעים כולם ידעו כמה הוא מפחיד ובכל זאת לא לקח מעולם את תואר שחקן ההגנה וזה עוול נוראי.
מדברים על ההגנה של קוואי או לברון וגם של דוראנט אבל תלכו פעם ותתעמקו במשחקים של הבולס בהגנה של פיפן ותבינו שהוא רמה מעל.
אולי זה היה לו יותר קל כי בניגוד לאחרים ברשימה, הוא פחות היה צריך לחשוב על התקפה כי היה בבולס אחד שחי התקפה וזה בהחלט מפנה שחקנים אחרים לעשות דברים אחרים.
לא, אני לא משוחד :)

חייב לציין שחקן אחד שלא מקבל הכרה בשום דירוג אף פעם וזה מבאס אותי וזה דומיניק ווילקינס.
אוהבים להסתכל על ההילייטס שלו ולהגיד "וואו" אבל בן אדם לא קולע 26,000 נק' רק מדאנקים, שחקן אדיר שסחב קבוצה על הגב וכמו רבים אחרים, נדפק מזה שגדל בתקופה של מייקל ג'ורדן.

זהו...
תורכם
1. מייקל חשב גם הגנה לא פחות מהתקפה והיה לא פחות מפיפן בהגנה אם לא יותר.

2. אצלי לברון אינו ראשון בפער לפני בירד אלא בירד אצלי לפניו. היתרון העיקרי של לברון הוא בעוצמה ובאתלטיות אך בירד היה גאון כדורסל אף גדול מלברון והיה מנהיג ווינר ברמה הגבוהה ביותר מהמשחק הראשון שלו. ללברון לקח זמן להגיע למנהיגות ולווינריות של הגדולים ביותר. וכן פציעות קיצרו את הקריירה של בירד ופגעו בנתוניו ולכן הפער האמתי בנתונים לטות לברון נמוך יותר. בכל מקרה בירד טוב מלברון חוץ מבגאונות משחק גם בריבאונד וגם בקליעה מרחוק ומהקו ומהשדה בכלל וכל זאת עם אצבעות עקומות ביד ימין מתחילת הקריירה בגלל פגיעה של כדור סופטבול במהירות של משהו כמו 160 קמ"ש. לכן סך הכל בירד לטעמי מקדים את לברון.

3. עכשיו יש מישהו שראה את בירד משחק ובשיאו (מעונת 83/4').

FrecCo

Active member
נירו אני חוזר ואומר שאין לי מה להוסיף על הדירוגים שלך והם בהגדרה הכי מעניינים, בכל עמדה.
אני שמח מאוד שדירגת את בירד לפני דוראנט, ואני בנאדם שטוען שהסטט'ס של דוראנט בכל האתרים הוא מזויף כי מעולם לא ראיתי אותו מחטיא מיד ריינג'.
אבל הספיק לי לראות כל סרטון אפשרי של בירד ביוטיוב לאורך השנים כדי להבין איזה שחקן מיוחד ומטורף הוא היה, חד משמעית הקופמטיטור הכי גדול בכל הזמנים כתף אל כתף עם מייק.
ואני גם שמח שדירגת את קוואי מעל סקוטי למרות שמאוד קל לשכוח כמה הוא טוב כשהוא יושב בצד חצי מהקריירה ואחרי שהודח בברוטליות בפלייאוף האחרון שהוא לא נפצע בו (כלומר לפני שנתיים)
KEEP UP THE GOOD WORK

OrEl74

Well-known member
מנהל
נירו אני חוזר ואומר שאין לי מה להוסיף על הדירוגים שלך והם בהגדרה הכי מעניינים, בכל עמדה.
אני שמח מאוד שדירגת את בירד לפני דוראנט, ואני בנאדם שטוען שהסטט'ס של דוראנט בכל האתרים הוא מזויף כי מעולם לא ראיתי אותו מחטיא מיד ריינג'.
אבל הספיק לי לראות כל סרטון אפשרי של בירד ביוטיוב לאורך השנים כדי להבין איזה שחקן מיוחד ומטורף הוא היה, חד משמעית הקופמטיטור הכי גדול בכל הזמנים כתף אל כתף עם מייק.
ואני גם שמח שדירגת את קוואי מעל סקוטי למרות שמאוד קל לשכוח כמה הוא טוב כשהוא יושב בצד חצי מהקריירה ואחרי שהודח בברוטליות בפלייאוף האחרון שהוא לא נפצע בו (כלומר לפני שנתיים)
KEEP UP THE GOOD WORK
תודה ☺️

Krit123

Well-known member
איזה כיף לך שיצא לך לראות את בירד נירו.. הוא בול נקודת האמצע בין לוקה ליוקיץ'. כל מה שיש לי להציע לדיון ה-PF הוא שפאו > בוש.

לברון - בדיעבד למד לנצל את הנתונים הפיזיים לאחר שחווה דעיכה קלה. או בעצם שיפר את המשחק שלו בגיל מאוחר. שמר על שיאו בצורת חסרת תקדים, אולי ההישג הכי גדול שלו הוא שקשה לומר בודאוות מתי הוא היה הכי טוב (או 'שלם') בקריירה. הריווח והסרת הסטיגמות של העידן הנוכחי היו עושים לו טוב, משמע הוא פחות היה בנוי לסגנון הישן.
דוראנט - חבל שחבר לסטף ולא ניסה לקחת מג'יימס את הבכורה.
קוואי - אין מה להוסיף. נקווה שיחזור העונה.
פול פירס - פיינלס MVP, היה תחרותי עם בוסטון מספר שנים. הייתה לו ערמומיות ותחכום שסייעו להאריך את הקריירה, כולל רגעים יפים אפילו עם וושינגטון בפלייאוף.
פול ג'ורג' - אני לא בטוח שהוא לא היה טוב בשיאו מפירס אבל הוא דבע אז מה זה משנה
ג'ימי באקטס - היה מדורג גבוה יותר אם לא היה מלכלך על הג'וקר.

אנחנו לא מחשיבים את לוקה SF נכון?.. רק מוודא

OrEl74

Well-known member
מנהל
איזה כיף לך שיצא לך לראות את בירד נירו.. הוא בול נקודת האמצע בין לוקה ליוקיץ'. כל מה שיש לי להציע לדיון ה-PF הוא שפאו > בוש.

לברון - בדיעבד למד לנצל את הנתונים הפיזיים לאחר שחווה דעיכה קלה. או בעצם שיפר את המשחק שלו בגיל מאוחר. שמר על שיאו בצורת חסרת תקדים, אולי ההישג הכי גדול שלו הוא שקשה לומר בודאוות מתי הוא היה הכי טוב (או 'שלם') בקריירה. הריווח והסרת הסטיגמות של העידן הנוכחי היו עושים לו טוב, משמע הוא פחות היה בנוי לסגנון הישן.
דוראנט - חבל שחבר לסטף ולא ניסה לקחת מג'יימס את הבכורה.
קוואי - אין מה להוסיף. נקווה שיחזור העונה.
פול פירס - פיינלס MVP, היה תחרותי עם בוסטון מספר שנים. הייתה לו ערמומיות ותחכום שסייעו להאריך את הקריירה, כולל רגעים יפים אפילו עם וושינגטון בפלייאוף.
פול ג'ורג' - אני לא בטוח שהוא לא היה טוב בשיאו מפירס אבל הוא דבע אז מה זה משנה
ג'ימי באקטס - היה מדורג גבוה יותר אם לא היה מלכלך על הג'וקר.

אנחנו לא מחשיבים את לוקה SF נכון?.. רק מוודא
פול פירס בהחלט ראוי להיכלל ברשימה
אמנם לא הכנסתי אותו לרשימה שלי אבל הוא על יד 😜

לוקה PG

Rapgamer

Well-known member
אני מדרג משנות ה2000 ואילך כך שהטופ 3 שלי ממש קל-
1. לברון
2. דוראנט
3. קוואי
כל אחד מהם בפירוש יותר accomplished מזה שאחריו.
על המקום הרביעי מתחרים מספר שחקנים, אני בוחר בפול פירס. מעולם לא הגיע לרמה הגבוהה ביותר של סופרסטאר אבל עשה קריירה די מפוארת הן כסקורר אינדבידואלי והן ככוכב בקונטנדרית.
במקום החמישי כרמלו אנת'וני שכבר נכנס לעשרת הסקוררים הגדולים בכל הזמנים, נתון שלא הולך ברגל. בשאר האלמנטים הוא נופל מפירס (הגנה, מסירה, מנהיגות) ולכן מדורג אחריו.

יש חבר'ה מהדור הצעיר שהוזכרו כאן ויהיה להם קייס בעתיד אבל לא חושב שהקריירה של באטלר, ג'ורג' או אחרים משתווה למישהו מהחמישייה הנ"ל בשלב הזה.

fatnoam

Active member
לברון, דוראנט, קוואי, פירס, סקוטי פיפן.

החשבתי את מקגריידי שוטינג גארד, גם את וינס (שלא יודע אם אני מעדיף אותו על פיפן או לא).

לארי בירד כמובן היה נכנס שם איפשהו רק שלא ראיתי אותו משחק.

myway23

Active member
פירס שחקן קלאץ', וכמו ש KRIT רשם הייתה לו ערמומיות ותחכום, ידע לייצר מצבים להגיע לזריקות טובות, ידע להשתמש עם הגוף שלו, לקבל עבירות
אם היה לו צוות מסייע טוב יותר וקצת יותר מזל בתחילת\אמצע הקריירה שלו, אין לי ספק שהיו לו עוד טבעות.

לא אשכח לו את האליפות של 2008, זה למעשה מה שגרם לי להיות אוהד בוסטון ולהיות אוהד NBA מושבע (עד אז הייתי בכדורגל ופחות בכדורסל חחח)
זאת הייתה לטעמי אחת הקבוצות שהכי כיף לראות בהיסטוריה אבל אתם תגידו שאני משוחד :X

שחקני הפינה הטובים ביותר שיצא לי לראות הם:
בירד - ראה לעיל בתגובה לפותח האשכול.
לברון - כנ"ל.
דוראנט - מעולה בשני צדי המגרש ומנהיג ווינר והמצטין של הלוחמים בשתי האליפויות שזכה בהם במדיהם.
ד"ר ג'יי - לצד האתלטיות המדהימה היה סקורר משובח, חוטף טוב וחוסם נהדר ביחס לעמדתו והחוסם השני בטיבו בכל הזמנים בעמדה 3 אחרי קירילנקו, וגם ידע לעבוד בריבאונד והיה מנהיג ווינר ומשני הכוכבים הראשיים של פילי באליפות של 83' יחד עם מ' מלון.
פירס - נהדר בשני צדי המגרש וחכמת משחק גבוהה, ריבאונדר ומוסר משובח, וגם מנהיג ווינר גדול. זכה לאליפות שהוא ראוי לה ב-2008 ולולא פציעת גארנט בברך הייתה גם שושלת.
וורת'י - אחד הווינריים הגדולים ביותר ושחקן מגוון מאוד וגדול בשני צדי המגרש. גם הוא א לי בין עשרת הסמולים הגדולים ביותר בכל הזמנים.

אציין גם את פיפן, וורת'י, לאונרד, מולין, אגוואייר, דנטלי, קינג, אינגליש, היל שהיה בדרך להיות כוכב על אך הפציעות לא נתנו.

למעלה