השחזת מזמרה

השחזת מזמרה

אני מביא כאן את דעתי בנושא השחזת מזמרה ( קצת בהרחבה) "לפתיחת" עונת הגיזומים
שאנחנו כבר די בעיצומה....
1. אני אוהב להשתמש במזמרות מאיכות טובה (ARS,CHICHMASA)וכו.
2. אני עוסק בגיזום מסיבי ובעצים קשים ( הדרים,נשירים) בקטרים גבוהים יחסית
מבחינת יכולת הגיזום של המזמרה).
3. בהקשר הזה ראוי להגיד שקניית המזמרה ( איכות הסכינים והידית וקוטר הענף שהיא יכולה לגזום)
ראוי שתיגזר מהשימוש העיקרי בה.
דהיינו גיזום ורדים שבע פעמיים בשנה, אינו שווה לגיזום 15 עצי הדר בשבוע, או גיזום 6 דונם
כרם ב-10 ימים ( הכול למשתמש בודד).

1. אני ממליץ להשחיז על אבן השחזה, ולא על פצירה משום סוג.
2. השחחזה תתבצע רק על הצד המשופע של הלהב.
3. בשום אופן לא רצוי להשחיז את הצד הישר של הלהב החותך, זה יוצר רווח בין שני
חלקי המזמרה כשהיא סגורה וישאיר גרד בחיתוך.
4. ההשחזה תתבצע ברגע שרואים חיתוך "לא נקי" יכול להיראות בכמה צורות:
4.1 הענף הנחתך (שנשאר) נפצע בחלק הפנימי שלו ( מתבקע)
4.2 נשארה חתיכת קליפה בחלק הפנימי של החיתוך שלא נחתכה.
4.3 שפת כניסת החיתוך לא ישרה.
4.4 החיתוך עצמו אינו ישר.
4. ההשחזה עצמה: האבן סטטית והמזמרה ( הלב החותך) זזה על גבי האבן בזוית של 70 מעלות בערך.
( כיוון ההשחזה מכיוון הגוף החוצה).

אם משחיזים כמה מזמרות על אותה אבן, רצוי להעביר חומר ניקוי על המזמרה בסיום ההשחזה
כדי שאחת לא תדביק את השנייה, או שגידול נגוע אחד לא ידביק את השני ( אני מעביר תמיסת פוליקור על הלהב).

סודA

New member
ההנחיות מעולות תודה, תוספת קטנה...

ללא קשר להשחזה, במידה וקיים רווח בין הלהב החותך ללהב העבה, חשוב לצםצם אותו ל - 0 ע"י הידוק האום של הציר.
הידוק חזק מדי יגרום לחיכוך וימנע או יפריע לתנועת הגיזום.
בדרך כלל יש אבטחה על האום וזה לא אמור לקרות אבל זה קורה, בין אם מבלאי או השתחררות האום.

חשוב לציין שהידוק האום לא יכול לפתור בעיית מרווח שנוצר כתוצאה מהשחזה לא נכונה כמו שציינת בסעיף 3.

Limonium

New member
תודה על המידע המועיל.

גם מניסיוני חשוב מאוד להתאים את המזמרה לשימוש, ולמשתמש. עם פלקו לדוגמה אני לא מסתדר. מצד שני, יש לי ARS V7 שאני מאוד אוהב.
גם אני חושב שהשחזה לא נכונה גורמת יותר נזק מתועלת.
אני משחיז עם אבן השחזה שהייתה שייכת למכשיר ליטוש צילינדרים. היא מאפשרת לי להשחיז בלי לפרק. לא מדהים, אבל זה מה יש.

גם אני חושב שחשוב לשמן ולחטא כלים כדי לא להעביר מחלות. לפי הידוע לי אפשר לחטא גם עם להבה.
אקונומיקה לא מתאימה?

dudi4321

Active member
תודה.

עכשיו תסביר לי איך. איך המזמרה שלי כחובבן כמובן שנרכשה במקרה אצל מתקן מכסחות דשא לא דורשת שום השחזה והיא עדיין חדה כתער?
זו מזמרה עם מגבר כוח והסכין שלעולם לא הוחלפה היא דומה לסכין של "סכין יפני" רק חזקה (ולא עם חלקים מחורצים). בעקרון אפשר להחליף את הסכין. ממולו יש כמו סדן ישר. יש גם קפיץ שמחזיק את הענף הקצוץ. בעיתה היחידה שהפתיחה לא מאפשרת לענפים עבים להכנס לרווח.
מקוה לצלם.

dudi4321

Active member
באופן דומה אני משחיז לפעמים מספרים או בשיא

העדינות קטר. בקטר צריך לקזז גם את זוית הפתיחה כשמשחיזים כדי שהלחיים ישארו מקבילים לאחר ההשחזה. אני מעדיף כאן שופין (פצירה) ולא אבן משחזת. עקב הרווח הקטן.

למעלה