השוק בתל-אביב

מצב
הנושא נעול.

א-ר

New member
השוק בתל-אביב

השוק בתל-אביב האם ניתן לנתח כל גחמה בשוק ההון בתל-אביב לאור מיעוט המשתתפים במסחר ?? האם העובדה כי שחקן מרכזי אחד (קופ`ג לדוגמא) יכול להתוות את כיוונו של השוק בטווח הקצר, אינה שוללת את בסיס הניתוח הטכני וגורמת לכשל בניתוח ?? בסיס הניתוח הטכני המושתת על פסיכולוגיית ההמון נפגע בטווח הקצר לאור העובדה כי ביכולתו וברצונו של גוף זה או אחר, התמונה משתנה לה. מזה זמן אני שומע את המשפט הבא: ``אם הציבור היה בפנים, השוק היה יורד/עולה כבר %X``. אינני פוסל את הגישה הטכנית בשוק ההון בארץ, אני פשוט חושב כי במצב זה הניתוח הטכני לטווח הארוך-בינוני יעיל יותר. כאשר ישנם גופים הדואגים להשאיר את הסטיות נמוכות, אשר יוצרים פסימיות/אופטימיות בחוזים כרצונם אשר מטלטלים את השוק לכאן או לכאן, ישנה בעיה - לפחות לניתוח לטווח הקצר. אין שוק אשר בו רצון/מניפולציה של גוף זה או אחר ישפיעו לטווח הארוך/בינוני. אך כשאנו נמצאים במצב זה, יש לנקוט בזהירות לטווח הקצר.

moraz1

New member
א-ר

השוק בתל-אביב האם ניתן לנתח כל גחמה בשוק ההון בתל-אביב לאור מיעוט המשתתפים במסחר ?? האם העובדה כי שחקן מרכזי אחד (קופ`ג לדוגמא) יכול להתוות את כיוונו של השוק בטווח הקצר, אינה שוללת את בסיס הניתוח הטכני וגורמת לכשל בניתוח ?? בסיס הניתוח הטכני המושתת על פסיכולוגיית ההמון נפגע בטווח הקצר לאור העובדה כי ביכולתו וברצונו של גוף זה או אחר, התמונה משתנה לה. מזה זמן אני שומע את המשפט הבא: ``אם הציבור היה בפנים, השוק היה יורד/עולה כבר %X``. אינני פוסל את הגישה הטכנית בשוק ההון בארץ, אני פשוט חושב כי במצב זה הניתוח הטכני לטווח הארוך-בינוני יעיל יותר. כאשר ישנם גופים הדואגים להשאיר את הסטיות נמוכות, אשר יוצרים פסימיות/אופטימיות בחוזים כרצונם אשר מטלטלים את השוק לכאן או לכאן, ישנה בעיה - לפחות לניתוח לטווח הקצר. אין שוק אשר בו רצון/מניפולציה של גוף זה או אחר ישפיעו לטווח הארוך/בינוני. אך כשאנו נמצאים במצב זה, יש לנקוט בזהירות לטווח הקצר.
א-ר מה,רק עכשיו הגעת למסקנה הזאת?בכל רשימה שלי בפורום אני מציין שבשוק המצחיק שלנו,שם המשחק הוא חוזי האופציות.מי שמשכיל להבין את העבודה מול החוזים מצליח.זה לא קל.אגב,למלכודת החוזים נופל ליאון.

moraz1

New member
ועוד משהו

א-ר מה,רק עכשיו הגעת למסקנה הזאת?בכל רשימה שלי בפורום אני מציין שבשוק המצחיק שלנו,שם המשחק הוא חוזי האופציות.מי שמשכיל להבין את העבודה מול החוזים מצליח.זה לא קל.אגב,למלכודת החוזים נופל ליאון.
ועוד משהו כל הכבוד על הקריקטורות.

א-ר

New member
moraz1

moraz1 שמע, לוקח לי זמן לקלוט, אבל היום פתאום נפל לי האסימון (בערך בשעה שבע בערב). דרך אגב, שמת לב שבבורסה בתל-אביב לא סופרים פעמיים את העסקאות כמו בנאסד``ק ?? רק היום סיפרו לי, מדהים ! עכשיו ברצינות, ההודעה היתה פשוט על-מנת לנסות ולהבהיר את הנקודה, לאור ריבוי התחזיות לטווח הקצר בשוק ההון הישראלי. והערה: לאון לא נופל למלכודת החוזים, במיוחד לא אחריי שבזמנו הוא יצא עם עורכת-דין חמודה מאיזור המרכז.

חבל על ההאשמות

חבל על ההאשמות מזה זמן רב אני קורא את הודעותיך ואו תגובותיך ואין הגדרה אחרת מאשר של ``הלוזר``. הלוזר תמיד מאשים את כולם חוץ מעצמו. זה הוא השוק הלא משוכלל, ``הנוכלים``, ``השחקנים האינטרסנטים`` וכו. הבעיה בהאשמות מסוג זה היא שבס``הכ אתה מפסיד את מה שבאמת קורה ולכן לא יכול לתקן. כמובן שבהאשמות אלו אתה משחרר את עצמך מהאחריות כך שאתה נהפך לקורבן. וחבל. במקום להגן על האגו שלך ולהאשים כל מני משתנים חיצוניים, ולפנות לערוץ ``הבדיחות`` כשהפוזיציה לא מצליחה, עדיף שתבדוק עצמך ותסיק מסכנות מתבקשות. כשתתחיל להאמין שאפשר לעשות כסף, שאתה יכול לעשות כסף, ושמגיע לך לעשות כסף זה יהיה צעד ראשון לקבלת האחריות על פעולותיך במקום להאשים מליון משתנים אחרים שכאילו אינם בשליטתך. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה