השופט בן זונה (2)

deep ocean

New member
השופט בן זונה (2)

שם הפינה: השופט בן זונה
הופעה: 2 מתוך 10 (פינה זו תופיע עוד 8 פעמים בלבד!)
מנהל הפינה: deep ocean
פתיחת פינה בפורום הינה באישור מנהלי הפורום בלבד!!! • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • טכניקה במקרה של שיפוט נניח ומישהו שופט את עצמו בשיעור קפואירה שהוא בועט נמוך מידי יחסית לשאר האנשים. הטכניקה הולכת ככה: הוא שואל את השופט: מה אני צריך לעשות על מנת שתהיה מרוצה? פה מגיע החלק החשוב: אתם צריכים לענות בקול. למשל, הוא יכול לענות: אתה צריך לבעוט גבוה כמו כולם. ברגע שאנו שומעים מה השופט אומר, אנו קולטים כמה זה מגוחך, והשיפוט מתפוגג. חשוב מאד: כשאנו שופטים את עצמנו, אנו שומעים בליל של מחשבות ורגשות, או רואים שיפוט בתמונות. אם נשאל את השופט מה אנו צריכים לעשות, ולא נגיד את התשובה בקול, נמשיך לשמוע בליל של מחשבות ורגשות, ורק תגבירו את השיפוט שלכם. ברגע שאנו מתרגמים את השיפוט למילים ואומרים הכל באופן ברור ולאט, אנו קולטים את האבסורד שבשיפוט. מי שמיומן (למשל אני כבר מיומנת בזה) לא חייב להגיד בקול את התשובה של השופט, אבל בתור התחלה רצוי להגיד את התשובה בקול, בבירור, ולאט. הטכניקה הזו קלה לביצוע ואפקטיבית מ-א-ד ברגע שקולטים אותה ומשתמשים בה נכון. תיקחו כל שיפוט שיש לכם, ברגע שתקשיבו לתשובה של השופט, ותגידו אותה בבירור, ולא תיתנו לו להגיד את בליל המילים הקבוע, או לתרגם לכם את השיפוט בתמונות, תחשפו את הגיחוך שבשיפוט. שאלות? נ.ב.-מנסיון, זה עבד לי עם כל שיפוט שהיה לי ביעילות רבה מאד.

KEiN

New member
OCD

בעיית אובססיה, יש כמוני היודעים מזה, כאשר אתה שופט את עצמך בצורה מפחידה, ´איך נראתי בעיניי זה ואיך נראתי בעניי זה?!´ שיפוט חברתי סוף הדרך, לא פעם ולא פעמים שהייתי נכנס לקרבות לולאתיים בתוך עצמי ובמזל הייתי יוצא מהם במחצית מהביטחון העצמי שלי. עד שהגעתי לפורום הזה (הפורום המועדף עליי)- שנתן לי טעימה קטנה מהדרך בה צועד הלוחם, ואני מנסה ללחום, לא פעם ולא פעמים שהסתכלתי על האיש שופט אותי, או על עצמי ששופט אותי, והתחלתי לצחוק! צחוק מעורבב ברחמים שהפכו לבדיחה, את השופטים בחיי למדתי לקחת בשיא הרצינות, אך בו זמנית בקלות דעת שלא תתואר במילים, היפטרו מהחשיבות העצמית שלכם, זה ממש ממש חשוב לילה צלול שיהיה! לילה טוב !

deep ocean

New member
הערה חשובה לגבי שם הפינה ../images/Emo142.gif

החלטתי לקרוא לפינה "השופט בן זונה" בעיקר כי זה משעשע אותי. כידוע לכם, השופט זה חלק בכם. הרעיון הוא לא להילחם בשיפוט, או לשנוא את השופט או לא יודעת מה, כי אתם בעצם נלחמים בעצמכם (או שונאים את עצמכם). לסיכום, שם הפינה לא מעיד על היחס הרצוי לשופט. היחס הרצוי הוא קבלה. השופט יכול לדבר, אבל אינכם חייבים להזדהות עם הדיבורים שלו. להילחם בו, לשנוא אותו, להתעצבן על עצמכם כשאתם שופטים => כל זה לא מוביל להפסקת השיפוט, אלא להגדלת אי ההרמוניה הפנימית. בתודה מראש, מנהלת הפינה.

tahel

New member
moi, ואם מישהו לא יודע צרפתית- אני.

אני לא כותבת פה כמעט, ועשיתי פה דיל עם מישהו. בחרתי לכתוב בפורום שתיים- שלוש הודעות, וסופסוף יש שירשור שנוגע לי, אז לבריאות! כמה אני שופטת... מיכל, כרגע שפטתי אותך. אמרתי לעצמי שאת לא יודעת כלום. הקטנתי אותך. אני הרבה יותר טובה! כ מ ה אני עושה את זה.
שמעי לי, את בסדר- את. כולם פה. אז הנה, יש לך ראשונה שעשתה את התרגיל וכתבה. צחקתי, נהניתי.
תהל

deep ocean

New member
../images/Emo6.gif דילים? שיפוט? צרפתית?

הפינה הבאה תעסוק בשיפוט אחרים. כאשר אנו שופטים אחרים, אנו בעצם שופטים את עצמנו
יההההההה

KEiN

New member
מישהו מוכן לתת לי דוגמא

למשפט שעובר לך בראש ברגע שאתה מבצע שפיטה מינימלית שלך ושל מישהו אחר? כי אני לא בטוח על מה אתם מדברים כשאתם אומרים שפיטה...

deep ocean

New member
דוגמאות אפשריות לשיפוט?

הוא דפוק אני דפוקה הוא מטומטם היא מדברת כמו פרחה הוא ממש טיפש אני לא מצליחה לעשות X וכו´... מובן?

KEiN

New member
טעות נפוצה לדעתי...(ודיי צפויה)

מה עם שפיטות כמו: -הוא עושה את זה כמו גדול! -הוא גדול! -הוא נחמד מאד! -אני אוהב את איך שהיא מדברת! -היא צנועה! -וואי עשיתי את זה כמו מקצוען! -למי שלא הבין לקחתי שפיטות שהחברה מעדיפה לקרוא להם ´חיוביות´, לפי דעתי הן רק מטפחות את הטורף, קשה מאד להימנע מהן כי הן נראות לנו חיוביות, נורא קשה לא לחשוב כלום על אף אחד, כלום! לדעתי עם זה חיובי או שלילי- יש את אותו אפקט על הנפש... נורא מבלבל....

deep ocean

New member
ברור! גם זה שיפוט.

יש שיפוט "חיובי" ושיפוט "שלילי". שניהם שיפוט. נתתי דוגמאות לשיפוט "שלילי" כי לי אישית הוא יותר מפריע. אם תסתכל על השרשורים בעבר שהיו בפינת השיפוט, תוכל למצוא דיונים על שיפוט "חיובי" "ושלילי".

deep ocean

New member
ואני מסכימה איתך ששניהם אותו הדבר

ונובעים מהצורך של המיינד לקטלג הכל, כטוב, רע, יפה, מכוער וכו´...

deep ocean

New member
בכלל, כל השרשור ההוא מאד מלמד

איזה כיף לקרוא איזה דרך עברתי. אז לא הבנתי איך "מדהים" יכול להיות שיפוט.

KEiN

New member
אוי אני מבובל אחושרמוטה!!!!!!!!!!!!

נגיד בתחילת השרשור- את רושמת על הגבר הנשוי, ואז כולם משרשרים לך הרבה תגובות נחמדות מאד דוגמת: ´ראש חכם, מיטה חולה´ ´חכמה´ ´מה שעשית זה נכון´ ´פעלת יפה´ ´לא שפטת´ ´לא עשית שום דבר רע´ וכו´- וכל אלא הן בעצם שפיטות לשמן... ולמרות שהן שפיטות אני רואה בהן כחלק בלתי נפרד מהתהליך של התגובה. או שכל המערכת הזאת רקובה- והטורף עמוק יותר ממה שנראה לעין. או שפשוט לא הבנתי את כל הקטע הזה של שפיטה, שהיא חלק טבעי בתקשורת... אני מ ב ו ל ב ל ! !

deep ocean

New member
הממממ

פעלת יפה, לא עשית שום דבר רע - זה שיפוטים וזה חלק מהתקשורת שלנו. אנחנו מקטלגים כל דבר אם הוא בסדר או לא בסדר, אם זה טוב או רע וכו´. מצד שני, אם כולם היו מצמצמים במילים, אני לא יודעת אם הייתי לומדת כל מיני דברים שלמדתי. בקיצור....בגלל זה אני עובדת בעיקר על שיפוט "שלילי". לשיפוט "החיובי" אני מודעת, אבל אני כן משתמשת בו.

למעלה