השופט בן זונה (1)

deep ocean

New member
השופט בן זונה (1)

שם הפינה: השופט בן זונה
הופעה: 1 מתוך 10 (פינה זו תופיע 10 פעמים בלבד!)
מנהלת הפינה: deep ocean
פתיחת פינה בפורום הינה באישור מנהלי הפורום בלבד!!! • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • שלום חברים, כאן אלופת השיפוט מדווחת לכם הישר מהזירה
אין לכם מושג כמה אני שפטתי את עצמי בעבר!! כיום המצב בהרבה יותר טוב! יש זנים שונים של שיפוט (כמו זנים שונים של נחשים), אך לכולם מאפיין אחד: מחשבות שעוברות בתוכנו. אבל מאיפה באות המחשבות האלו?? מגיל צעיר הסביבה שלנו הגיבה לאופן בו אנו מתנהגים או לא מתנהגים. זה כן בסדר (למדת יפה למבחן), זה לא בסדר (לא מחטטים באף), זה רע (איך אתה מתנהג?), זה לא יפה (אתה מאונן? בושה וחרפה!), זה ממש רע (איך אתה אוכל? אתה מזהם את השולחן), זה גרוע (תהיה בשקט, מה זה הבלגן שאתה עושה?). מגיל צעיר בייתו אותנו – ממש כך!! קיבלנו ספר חוקים (מההורים, מהסביבה, מהטלוויזיה, מבית הספר, מהגן) שלפיו אנו אמורים להתנהג. היינו חסרי ישע ולא יכולנו להתנגד לדברים שאמרו לנו. למדנו שעל מנת לקבל חיזוקים מהסביבה אנו אמורים להתנהג באופן מסוים, ועל מנת להימנע מעונשים או ממשפטים שליליים אנו אמורים להתנהג באופן אחר. ככה במשך שנים פיתחנו בתוכנו ספר חוקים. לכל אחד מכם יש בראש ספר חוקים שאומר לכם איך אתם צריכים להתנהג. אחרי שנים של אילוף על ידי הסובבים אותכם, אתם לא זקוקים כרגע לאחרים שישפטו אותכם ויגידו לכם: "נו נו נו, לא בסדר!", כי אתם אומרים את זה לעצמכם לבד. מגניב, הא??? איזה מנגנון נפלא, אנחנו לא צריכים אף אחד שיעניש אותנו, כי אנחנו מענישים את עצמנו ללא הרף. בשנייה זו כל אחד מכם הוא אדם נ-פ-ל-א, נהדר ומלא בקסם. כן, כן, בשנייה זו!! אתם לא צריכים לרזות, לנמוך, לגבוה, להשמין, לרזות, להיות עם עיניים כחולות/ירוקות/חומות, להיות יותר חכם, להיות פחות/יותר שעיר או כל שאיפה אחרת שיש לכם שאתם חושבים שאם תהיו ככה וככה אז תאהבו את עצמכם יותר. אתם נפלאים כמו שאתם - בדיוק הרגע. השופט שבכם מתבסס על ספר החוקים שלכם. אם ספר החוקים שלכם אומר שאתם צריכים להיות בעלי זיכרון מעולה, אז כשתבואו לזכור את המאמר שלמדתם למבחן ואתם תגלו שאתם לא זוכרים אותו, ספר החוקים שלכם יתעורר ובעקבותיו השופט!! תהיו מודעים למחשבות שעוברות בתוככם (אבל לאו דווקא תזדהו איתן), תהיו מודעים לספר החוקים ולשופט שמתעורר בעקבותיו ותראו מה הם אומרים. נסו לקבל את עצמכם כפי שאתם באהבה, בהבנה ובידיים פתוחות...

השופט באמת בן זונה רציני.

אין לי ספק שברגע זה ממש המון זוגות עיניים קוראות את ההודעות האלה ובעליהן מתפקעים מצחוק תוך כדי מתיחת ביקורת פנימית עזה על הפורום הזה ועל כותביו המטורללים. כואב עצוב מצחיק...

L i z a r d

New member
לא מסכים עם הקונספקט של הפרדת השופט

לדעתי אין בזה כל טעם ותועלת בסופו של דבר, בהסתכלות הכוללת. כל השאר מאושר

הפרדת השופט

השופט נפרד ממני כפי שכל מחשבה אחרת שלי נפרדת ממני. אין להזדהות עם השופט, כפי שאין להזדהות עם מחשבות אחרות שעוברות במוחי. גם אלו הן מחשבות שעוברות בי עכשיו, אבל אלו הן רק מחשבות, לא יותר, לא פחות.

L i z a r d

New member
זה נכון

ברמה מסוימת. אבל התייחסות אל "שופט" (עצם המצאת שופט שיושב שם בראש..) במקום התייחסות קונקרטית לפעולת השיפוט, כמו לכל פעולה אחרת והרגל אחר שלנו, עכשוויים או פונטציאלים, עצם הרעיון שלה לא מועיל באופן כללי, ואצל אנשים מסוימים זה יכול להיות מה שיעשה את כל העניין למסובך וקשה.

אני מבין. פשוט וקל, קל ופשוט.

אבל ה"שופט" באמת יושב לנו בראש, כפי שדמויות נוספות יושבות לנו שם בראש: - אנחנו (דמות מזוייפת שיושבת לנו בתוך הראש ומכנה עצמה בשם שלנו. על כך אני מניח שאיש לא יחלוק...) - אבא - אמא ועוד הרבה דמויות... חוץ מזה, רוב האנשים ברגע שימחיזו לעצמם את "השופט" יוכלו להיפטר במידה רבה מהתנהגות הרסנית זו. האם ניסית לעשות זאת? והכי חשוב, השופט הוא תפקיד, גלימה, שלמדנו לעטות על עצמנו. עדיף להיות לוחם מאשר להיות שופט. השוואה בין לוחם לשופט: לוחם - הרבה פחות אנרגיה לוחם - הרבה יותר הנאה לוחם - הרבה פחות חוצפה לוחם - הרבה יותר אמת לוחם - הרבה פחות טמטום לוחם - הרבה יותר מעשיות לוחם - הרבה פחות תיאוריות והשוואות לוחם - הרבה יותר עוצמה ואהבה אפשר גם לעשות פורום בשם "דרך השופטים"

L i z a r d

New member
זה כבר יותר טוב../images/Emo13.gif

לפעול מתוך הכרה ומודעות כזו זה כבר יותר נכון. אבל, חשוב להדגיש - רוב אלו שנתקלים בנושא לא מגיעים מהנחת בסיס כזו. זאת אומרת, שאומנם אפשר לחלק את המציאות לחלקים לצורך הבנה ועבודה, אבל העיקר שלא מזדהים עם שום פריט ומשייכים אותו ל"עצמי" כלשהו, אפילו לא את ה"עצמי" ("אנחנו" כפי שכתבת)
אוקיי, אז עד כאן זה מעולה. אבל כבר ראינו מקומות שבהם זה גלש לקיצוניות בעניין ההפרדה שבאמת אפילו מזיקים יותר מאשר מועילים, לדוגמה "השופט המטומטם הזה, נמאס ממנו!!! כל היום לוחש לי דברים לאוזן, אולי אני אתן לו בעיטה?! אולי נרביץ לו? הוא כזה בן זונה!!!!!!111 אבל אני לא יכול... אני כזה אדיוט... מסכן... חלש... עלוב... השופט יותר חזק ממני... הוא גובר עלי............" טוב אני כבר התחלתי להגזים
אבל אני חושב שהרעיון הובהר. מה שהאנשים חייבים להמחיז לעצמם זאת פעולת השיפוט. רק ככה הם יהיו מודעים באמת למה שהם עושים. אז אני מסכים, יש כאלו שדימוי של "שופט" יועיל להם להיפטר מהעניין (אם כמובן אם יקפידו על המודעות שדיברנו עליה בהתחלה ועל זה שהם לא יגזימו כמו שהראתי קודם), אבל יש בהחלט הרבה סוגי אנשים שאני יכול לראות שדימוי ה"שופט" כמשהו נפרד אליהם לא מועיל להם.

אז אני אנסה לסכם - ואחר כך אתה.

לשפוט זה בזבזני, מעייף ומתיש.
ללחום זה הרמוני, מרגיע וממלא במרץ.
למדנו להעניק חיים למודל מסויים של התנהגות בתוך עצמנו שאפשר לקרוא לו "השופט" אם רוצים.
הרגל יצירת "השופט" הוא חלק ממערך הרגלי החשיבה והפירוש שלנו אשר אליהם אנחנו עשויים להתייחס פעמים רבות כאילו הם פשוט אנחנו כאילו הם פשוט ה"אני" שלנו בכבודו ובעצמו. לרוב האנשים קשה מאוד להיפטר מהרגלים שלהם אז בטח שקשה להם להיפטר מההרגל לראות שהם והחשיבה שלהם זה לא היינו הך, שלא לדבר על להיפטר מההרגל להפיח חיים במודל ההתנהגות המכונה "שופט". לדמיין או להמחיז "שופט" בתוך הראש שלנו זוהי פעולה שכאשר עושים אותה בצורה שמטיבה איתנו היא עשויה להקל ולסייע לנו מאוד להיחלץ מהאינרציה של הפחת החיים במודל ההתנהגות המכונה "השופט". היא מראה לנו את הגיחוך ואת הטמטום ואת האבסורדיות שבהתנהגות הזאת. אבל להתחיל להילחם במודל ההתנהגות הזה כאילו היה מדובר בדמות אמיתית עם מודעות זה מגוחך כמו שנילחם ביד שלנו במקום פשוט להוריד אותה או להרים אותה כרצוננו.

L i z a r d

New member
../images/Emo13.gif

הי! אני כבר סיכמתי!
מה שנשאר לי לומר זה - כן
עכשיו מה שנשאר זה להפוך את זה למאמר, שיהיה ברור. מנהלים?!

בארס

New member
נו, טוב.

קפצתי לביקור שלום לכל הנכבדים :) רציתי להביא לידיעתכם רעיון שאולי יוכל להביא תועלת למישהו. אז ככה, כשאתם עושים את ההפרדה הזאת, ואומרים "השופט בנזונה", מי לדעתכם אומר זאת? אתם כביכול מסתכלים מהצד על תכונות ותהליכי תגובה מסויימים שלכם ו"מבנזנים" אותן. אז קחו נא בחשבון שייתכן ואת התמרון הזה עושה ה"שופט" בעצמו. הרי כל האמירה הזאת היא היא שפיטה. כן הוא חלקלק כן הוא ערמומי כן הוא יעשה הכל כדי להכפיש כל דבר ולהישאר במרכז העיניינים תחת "דמות" לגיטימית יותר תחת דמותו המהוללת של : הלוחם.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo45.gif אהלן בארס

נחמד שקפצת לבקר. היכן אתה מסתובב בימים אלו? יש לך כל כך הרבה עבודה בעיצוב שאתה אפילו לא מספיק להיכנס לרשת להגיד שלום? אגב, יש איזו תערוכה שכבר עיצבת? משהו שאפשר לראות? ומה קרה לחתימה המהוללת? פעם היית מסתפק בהודעות לקוניות. התחלת למשוך בעט?

בארס

New member
מה אתה יודע! :)

ואללה אני אומר לכם שלום, שלוש פעמים ביום לפחות ממקום מושבי :) ובחיי שאני לא זוכר את עצמי משתמש הרבה בהודעות לאקוניות אחד משנינו לא מעודכן כנראה
. אני די ותיק בתחום התערוכות מי שמעוניין, אני יכול לשלוח לו לראות עבודות שלי עד שהוא יצעק חמאס. (אם אתם הולכים ברחוב, או ברגעים קטנים של שקט , שומעים אדם הזויי, זועק חמאס בקול ענות חלושה, הרי סביר מאוד להניח שאתם שומעים את קולי שלי! מה שכן אם בעוד זמן מה אנשים יבקשו לראות עבודות שלי ואני אעמיס עליהם מעוונותי, אז ייתכן ותתחילו לשמוע מקהלות שלמות של אנשים שהמגפה פשטה אליהם). כל טוב.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif שתה תה טיבטי

אומרים שזה ממכר יותר מכתיבה בפורומים
אני דווקא זוכר אותך מחזיק מעומקה של החוויה וכשלונן של המילים. אבל מילא. זכותך להשתנות. שלח עבודותיך על פני המים. יצירות אמיתיות היו מאז ומתמיד תוצרים של מערכת עיכול מיוחדת.

בארס

New member
אין דבר טוב..

...ודבר רע ,כשלעצמם. לחוויות יש את מקומם ותפקידם החשוב ולמילים את מקומם ותפקידם הוא. הבעיה היא שאנחנו כמעט לעולם לא משתמשים במילים ,לשם תפקידם האמיתי. והדין הוא זהה בכל האמור לגבי החוויות. כל דבר שמשרת את תפקידו, הרי הוא אמיתי. כל דבר שלא משרת את תפקידו, הרי הוא רעיל. זה נכון לגבי מילים זה נכון לגבי אלוהים וזה נכון לגבי תה טיבטי :) הרגע שבו המילים מפסיקות לשמש ככלי לביטוי "משמעות" אמיתית, הוא הרגע בו הן מתחילות לשרת את עצמן. וזה כמובן בא על חשבון דברים רבים, אמיתיים, אחרים. מה שכן, אם לא נשתמש במילים בכלל הרי שלא נוכל לעולם להפיק מהן את התועלת החשובה שגנוזה בהן. מה שחשוב הוא לקום אחרי שנופלים ! וחוזר חלילה...... ולא, להמנע מהנפילות. ועד שימצאו המיים הנכונים, ה"יצירות" שלי (אלו שמחפשות את דרכן אל האמיתיות!) מאופסנות בחלקן במקומות הראויים ולחלופין משמשות חברות כאלו או אחרות בקידום מכירותיהן. אולי אני אקים אתר לשם הצגתן. ושיעצור אותי מכך, האל הטוב, אמן :)

שאלות

1. מדוע אנחנו שופטים? 2. מהי ההרגשה שלנו כאשר אנחנו שופטים? 3. במה השיפוט עוזר לנו? תשובות כנות, המלוות בהתבוננות עצמית כנה.

deep ocean

New member
תשובות

1. כי הורגלנו מגיל צעיר, וזה עוזר לנו לסדר את תפישת עולמנו - זה טוב, זה לא טוב. זה נותן לנו סדר. בנוסף, חלק בנו ניזון מהאנרגיה של השיפוט. 2. ההרגשה בשיפוט כלפי אחרים: זלזול/כעס/דברים אחרים - תלוי. ההרגשה בשיפוט כלפי עצמנו: רחמים עצמיים, עלבון, כאב, זלזול וכו´. 3. השיפוט לא עוזר לנו.

למעלה