השויגר שלי....

השויגר שלי....

השויגר שלי היא איך לאמר בעדינות-אישה שונה מעט. אפילו בעלי(בן יחיד)אומר עליה שעשו אותה וזרקו את השטנס... יש שם סימביוזה חבלז הוא מתקשר איליה 3 פעמים ביום על הדקה כי אם הוא יפספס בכמה דקות(אני מדברת שבע ורבע במקום שבע)יש זוועת אלוהים והיא טורקת לו את הטלפון במשך שבוע וצורחת וכולי שתבינו היא בת קרוב לשמונים ובבית אבות והלוז שלה לא ממש מלא אילוצים... זה הכבוד או משהו היא הצליחה בימי חייה להסתכסך עם כל משפחתה ועכשיו פשוט בודדה וממורמרת ומוציאה הכל על בעלי(איימה שלא תגיע לחתונה ועשתה טובה שהגיעה -בכתה כל הערב ואמרה שנורא קשה לה ...לא הגיעה לברית של הנכד הבכור למשל בטענה שהיא זקנה ומתביישת או משהו-כל כך ריחמתי על בעלי אותו יום) היא ניסתה לעשות את זה גם לי אבל שמתי לה גבולות לאחר שטרקה את הטלפון לאימי שניסתה כמה פעמים לאחל לה שנה טובה ביקשתי מאימי פשוט לא לטלפן איליה יותר גם אני שומרת על מינימום מגע איתה אני עושה את זה לעיתים רחוקות ורק לבקשה מפורשת של בעלי(שמצבו כאן לא פשוט והוא די קרוע) לפני יומיים במוצאי שבת הגענו עם ילדינו הקטנים לבקר אותה אחרנו משום שהיו פקקים איומים והיא כבר היתה בדרך לישון היינו עם הילדים היא פשוט סילקה אותנו בגסות הילדים לדעתי נפגעו מאוד מחר בעלי רוצה לבקר אותה עם הילדים אני מתנגדת בטענה שאני לא מוכנה שהילדים יספגו את הטירוף הזה אני רוצה לדעת שהיא לא תסלק אותנו שוב בעלי אומר שאי אפשר לדעת אבל בכז רוצה לנסות מה לעשות?

nutmeg

New member
ראשית -

יש אנשים כאלו, מה לעשות?! רציתי רק להגיד שילדים לא "סופגים טירוף" ורוע לב זה לא עניין מדבק. מה שכן - רצוי לדבר על סבתא כבעלת אופי קשה ושהיא ככה לכולם. שההשתלחויות שלה מופנות כלפי כל העולם ולא רק כלפיהם. שזה לא אישי. אני מניחה שבימי חייהם עוד יצא להם להתקל בכל מיני טיפוסים - כולל טיפוסים ממורמרים, רעים ומפיצים רעל. חשוב שידעו לזהות זאת ולקשר את ההתנהגות הלא הולמת לזה שמתנהג כך ולא אל עצמם. הם לא "גורמים" לה להיות רעה, וההתנהגות שלה לא באשמתם. היא היתה רעה עוד קודם וכנראה תמות רעה... בלי קשר אליכם. יש לילדיך הזדמנות ל"שיעור" בחיים. חשוב שתקחי את הזמן להראות לילדים שמי שבסופו של דבר סובל מכך שהיא "מסלקת בגסות אנשים" זו היא - ולא הם. להם יש אתכם, אחד את השני, חברים וכו' - ואילו היא נשארת בסופו של דבר לבד. אני כן הייתי הולכת עמם ומתחילה פעולת הסברה בגוף הסרט. כבר בדרך לשם הייתי מעלה השערות עמם לגבי " מעניין כמה זמן יעבור עד שמנגנון סילוק האורחים של סבתא ישתלח" וישאיר אותה שוב לבד ומתבשלת במיץ של עצמה. חשוב ללמוד להתבונן בהתנהגות אנושית - גם אם אינה נעימה - ולא לקחת הכל באופן אישי.

גרא.

New member
תפוזינל'ה,נראה אותך בגיל שמונים..

אחרי הכל, כשעברה מאחוריה,ועתידה לוטה בערפל,היא נוהגת, כישישים אחרים להיטפל לדברים קטנים, פעוטי ערך,יתכן גם חשובים יותר.וכי מה עוד יש לה לעשות בגילה? קשה לקבל את ההגדרה של הטירוף, כפי שאת מפרשת את התנהגותה הבלתי נסבלת בעינייך..גם אם את צודקת לחלוטין בתיאור הההתנהגות המוזרה שלה..תמיד כדאי לזכור שהיא כבר בת שמונים,,ויתכן שדעתה אולי אולי כבר לא כל כך צלולה..אולי היא סובלת מסמפטומים ראשונים של סניליות?? כמה זמן בכלל עוד נותר לה לחיות? בכל מקרה,מכל בחינה שהיא,ובכל צורת התנהגות שהיא תבחר בה,רצוי לזכור את הרקע,להבין,לגלות אמפטיה,לא לקחת ללב,ולמעשה לנסות להתעלם מרגשות תסכול, או כעס.לגבי הילדים,אפשר להסביר להם בצורה ברורה למדי, שהתנהגותה של הסבא נובעת מכך שהיא אינה מרגישה טוב..כדרכם של אנשים זקנים..ועל כן,לעיתים התנהגותה,אינה מובנת.

למעלה