השוטה

השוטה ../images/Emo151.gif

ראשית אני מאוד אוהבת את הקלף הזה שהוא מאוד חיובי בעיני. השוטה לא מפחד, יוצא להרפתקאות, קשוב לקול הפנימי אם כי אני רואה אותו כקצת נאיבי ולמזלו יש לו אינטואיציה שהוא יכול לסמוך עליה (מסומלת ע"י הכלב שלא נותן לו ליפול לתהום). יש בשוטה משהו ילדותי, הוא בתחילתו של המסע, עדיין לא מסתכל על המחיר אלא על ההרפתקאה. השוטה צריך לדעת להישמר, ללמוד מטעויות אבל הטוב אצלו זה השמחה הפנימית, האושר מהדברים הקטנים שבחיים. הוא מסמל בעיני משהו / מישהו טהור שמאמין בדרך שבחר אבל נמצא בראשיתה עם תמימות ילדותית לעיתים. באופן עקרוני הוא חיובי בעיני כתשובה מסכמת כמובן תלוי בשאלה ובשאר הקלפים. זהו, זה מה שאני מצליחה להוציא ממוחי בשעה מאוחרת זו כשהמוח טרוד בפחד מהאזעקות והדאגה לכול חיילינו באשר הם, אלה שאני מכירה ואלה שלא... תוסיפו ותעירו ותאירו את עיני, נחמד קצת לברוח לעניינים אחרים, לפעמים אני ממש מרגישה שאני זקוקה להרגיש קצת את הקלפים ביד כדי לקבל אנרגיות חיוביות. שיהיה לילה שקט

גם אני מאוד אוהבת את השוטה

יש בו תמימות וציפיה לבאות. השוטה אכן לא מפחד, יוצא למסע, לדרך חדשה שאינה דווקא ידועה לו. הוא מאוד קשוב לקול הפנימי שלו והנאיביות שלו ו/או הפזיזות משולה להיבט השלילי של הקלף. הכלב לטעמי לאו דווקא מסמל את האינטואיציה אלא את הפחד הבסיסי שיש לכל אחד מאיתנו מיציאה לדרך חדשה ואינה מוכרת. הוא בהחלט לא מסתכל על המחיר, אלא על הריגוש שבעשיה. מהלמידה. אני אוהבת את מה שאת כותבת על השוטה. מרגישים מהמילים שלך שאת אוהבת את הקלף הזה. מה לדעתך מסמל הצבע הלבן בקלף ? בסמלים השונים ?

../images/Emo51.gif

לבן זה רוחניות, התחברות והקשבה לקול הפנימי, תמימות וטוהר. ככה אני רואה את זה הולכת שוב למקלט, כבר 5 אזעקות היו ורק 11 בבוקר...

יופי של רעיון! (-:

אהבתי מאוד... ראיתי מאמרים בנושא, אבל הכותבים השתנו וטוב לקרוא דברים חדשים. לדעתי השוטה מסמל, בראש ובראשונה, את הצורך שיש לאדם באופטימיות, מבלי לשקול יותר מדי את הדברים או לחשוב על הקשיים. לפעמים יש צורך באופטימיות ובאמונה עצמית, אבל לפעמים גם צריך להיזהר ולהשתמש יותר בשכל הישר... זה תלוי בקלפים שבשאר הפריסה. התיק של השוטה נראה קל. החששות אינם נמצאים בתפקיד מרכזי במסע. לפעמים זה טוב, ולפעמים זה רע... כמו כן התיק יכול לסמל גם את עברו של השוטה. כשהתחלתי ללמוד משהו חדש קיבלתי את הקלף הזה, והוא מסמל שהעבר שלי בתחום לא היה. שזו ההתחלה בעבורי. הפרח שהוא מחזיק בידו מסמל לדעתי חיבור לעולם - סוג של "ברית" שמתקיימת ביניהם... השוטה משתלב עם העולם, נחשף לחוקים שבו. קראתי פעם באיזושהו ספר שהכלב מזהיר את השוטה - אבל לדעתי הוא עשוי לסמל, בנוסף לאזהרות, רצונות, יצרים ודחפים. הוא מסמל את החייתיות שבשואל, את הרצון הפנימי שלו. הוא בעצם מקביל לפרח. לפעמים יש לתפוס את הקלף בעייתי - הפרח עשוי לסמל שהשוטה אינו מקשיב לעולם ושהוא לא מקשיב לשכל הישר.

sagie.m

New member
השוטה הנו גולת הכותרת של הקלפים

כך אני רואה אותו בכל אופן, והכוונה היא שכל הקלפים הם בעצם 77 שיעורים בדרך השוטה. אני אישית גם מאד אוהב אותו וכתבתי בוואלה מאמר עליו לפני קצת יותר מחצי שנה. המצורף המאמר על קלף השוטה. בהצלחה, ותחזיקו מעמד שם. שגיא

השוטה כפי שאני רואה אותו

קלף של "שיר בלב", אני רואה בו אופטימיות רבה, פשטות ופתיחות. הוא מתאר אדם זורם, קליל, לא מנסה לשלוט או ללחוץ אף אחד. זוהי דמות מינימליסטית, רוחנית / לא-חומרית, כל נכסיה אשר שומרת היא בתוך התיק הם חוויותיה והשיעורים הרוחניים אותם השלימה בהצלחה במחזורים הקודמים. זהו מצב מבורך ביותר כשלעתים אפשר למצוא ביטוי להגנה רוחנית ומזל רב. שלא כמו בקלף הקוסם אין פה התחייבות לשום כיוון מוגדר, אלא יותר עניין של "שוטטות" - היום הוא פה, מחר הוא במקום אחר. בשליליותו, אפשר לראות חוסר זהירות, חוסר תשומת לב, אפילו עיוורון מכוון. יש בו ילדותיות, חוסר רצינות וחוסר מוכנות לוותר על החופש האישי שלו. דוגמה בפריסות- בבחירות 2001 שאלתי מי ינצח בבחירות לראשות הממשלה. אריאל שרון היה מיוצג על ידי הטיפש והיה קלף חזק יותר משל ברק (לא זוכר בדיוק את הקלף שלו). כמובן הוא לקח בקלות רבה (הנסיבות היו לטובתו). בפריסה קלטית שנעשתה ב-2001 לגבי בחירתו של ג'ורג' בוש ומה תומנים לו ארבעת השנים להם נבחר, יצא בעמדת ה"בעד" מלכת החרבות כשממולה כנגד ולרעתו יצא הטיפש, כשקלפי העתיד 10 חרבות ו-4 גביעים מתארים את ה-11 בספטמבר. אפשר לראות פה את העיוורון והכישלון המודיעיני הנחרץ שהוביל לאסון...

למעלה