השווצה חינוכית

לורליי43

New member
השווצה חינוכית

זאת אומרת אני חייבת לספר משהו על הבן החמוד שלי וזה גם יכול להתפתח לדיון חינוכי
הוא מאוד משתעל והכנתי לו סירופ מבצל ודבש לפי המלצה של הרופאה המטפלת. כבר ניסיתי פעם והוא לא אהב, אבל ניסיתי שוב. הוא שאל אותי בזמן שהכנתי מה הטעם של זה, אמרתי שאני לא יודעת בדיוק ואני מקווה שיהיה לו טעים. נתתי לו את הסירופ והוא אמר שהיה לו טעים. בלי לחשוב יותר מדי אם זה קשור או לא, פשוט שמחתי שאין לו בעיה עם זה, ואמרתי לו- "כל הכבוד לך". ומה החמוד עונה לי- כל הכבוד לך (ההדגשה שלו). אז זהו זה, נחמד שמעריכים אותנו ושהילד אומר את זה בצורה כל כך קלה
חוץ מזה שאני מתפעלת כל פעם מחדש מיכולות ההבנה הרגשית שלו ומכמה שזו מתנה לחיים .

../images/Emo127.gif כל הכבוד. שנתחיל להשוויץ?

הקטן יודע לספור עד 200, נוסעים ברכב הוא רואה את השעון עובר מ- 00:59 ל- 1:00 ואומר: "השעון לא יודע לספור, אחרי 59 סופרים 60, אולי תחליף בטריה". כפרס קיבלו הרצאה על בסיסים באלגברה (מסכנים...).

לפעמים אני רוצה לומר משהו ללולי

ואני טועה לחשוב שצריך ליפות את הדברים ולומר בצורה עדינה ואז פעם אחת היא אמרה לי- אמא, את יכולה להגיד ישר, לא לעשות סיפור מכל דבר. ובעניין המיספרים- כשהיא הייתה בת ארבע וחצי לולי שאלה אותי- אמא מהו המספר הכי גדול? עניתי לה שאין סוף למיספרים ולכל מספר יש מספר נוסף שבא אחריו והיא ממשיכה ושואלת- אבל מה המספר הכי גדול? ואני שוב מנסה להסביר ואז היא אומרת- אפס הכי גדול. הוא נולד לפני כל שאר המיספרים.

לורליי43

New member
רק לשם הפיקנטריה

אפס נולד אחרי כל המספרים החיוביים (באלף השני לספירה)
מסתבר שאפס הוא קונספט שדורש חשיבה מתקדמת. ונחמד איך היא קלטה את ההסתבכות שלך

פלגיה

New member
איזה יופי ../images/Emo13.gif

וגם אצלנו יש מספרים (אלא מה?) פעם האיש שלי הבטיח שמי שיגיד את המספר הכי קטן מכולם, יהיה הראשון. אז כולם אמרו "אפס", ורק הבן שלי אמר "מינוס".

פלגיה

New member
ובאמת, איך מלמדים ילדים לפרגן?

ע"י זה שמפרגנים להם? ע"י שמכבדים אותם? ע"י דוגמה אישית בפרגון לאחרים?

לורליי43

New member
וזה הדיון החינוכי שכיוונתי אליו../images/Emo13.gif

כנראה שכל התשובות נכונות.

בהחלט על ידי פירגון להם

בהחלט כשהיא אומרת משהו חכם (וזה קורה הרבה) אני מתפעלת ממנה, מיכולת החשיבה שלה, מהתוצאות אליהן היא הגיעה, אנחנו מפרגנים הרבה במישפחה שלנו.

למעלה