השוואת תחזית

suomi

New member
השוואת תחזית

צילום מסך של התחזית לימים הקרובים בפינלנד (סאלו) ובחיפה. התחזית היא של AccuWeather.com (פלאג אין לפיירפוקס - Forecastfox)

1אברהם

New member
מהשוואה בין שתי התחזיות מתברר

שבפינלנד הרבה יותר קר מאשר פה

supercellstorm

New member
מה זו ההתגרות הזאת?? אולי תגיע

לארץ ותסבול איתנו??

termometer

New member
לא פייר...../images/Emo88.gif

בחיפה בכלל אין סיכוי לתחזית כזאת,אף פעם. המקום היחיד בארץ שאתה יכול להשוות אותו לשם זה החרמון(בימיו הטובים).

supercellstorm

New member
פוג ורוננין, הבחור הביא נתונים מ-

סאלו SALO שבפינלנד ולא אוסלו שבנורבגיה.....

supercellstorm

New member
אבל אתה צריך לשאול את עצמך מדוע

הוא שאל... הבחור לא שאל כי לא ידע אל תיתמם! הבחור ידע,והתפלא שSUOMI מדווח מפינלנד כשבעצם התחזית היא "כביכול" לאוסלו...אל תהיה מצחיק,אני מקווה שלא באמת הייתי צריך להסביר את זה.

suomi

New member
הנה מפה שיהיה יותר ברור

supercellstorm תודה על העזרה בהבהרה. יש עיר בפינלנד שנקראת סאלו (לא להתבלבל עם אוסלו שבנורבגיה), ושם אני גר... צירפתי מפה עם סימון העיר שיהיה יותר ברור. חוץ מזה, ירד היום שלג כמעט כל היום והייתי צריך לנהוג לאט מאוד בדרך חזרה מהעבודה. הכביש היה מלא שלג למרות שהמשאיות ניקוי עובדות כל היום. קצת בעייתי להביא תמונות כי ב-15:30 כבר היה חשוך מאוד. כרגע 2+ מ"צ יום טוב לכולם

Safedc1

New member
אתה ממש דרום .. כמעט כמונו :)

אתה מטייל שם לפעמים ? נראה מעניין מאוד שם יש שם הרבה יערות לפי מה שקראתי .. והרבה זמן בחורף ללא שמש והפוך מכך בקיץץ איזה מגניב ! :( חח

suomi

New member
אם כבר שאלת אז קצת נתונים...

כמעט 70% משטח פינלנד מכוסה ביער ו -10% מים (מעל 180,000 אגמים רובם קטנים מאוד). רוב שטח המדינה הוא שטוח עם כמה גבעות. הנקודה הגבוהה ביותר (1328 מטר) נמצאת בצפון חבל לפלנד שמעבר לחוג הארקטי. בסוף נובמבר השמש עולה בסביבות 9 בבוקר ושוקעת ב 15:30 בערך (בדרום פינלנד). רוב הזמן מעונן אז חשוך ממילא. בצפון פינלנד אין כלל זריחה ושקיעה בעונה זו. בקיץ הכל הפוך...

drums123

New member
תודה רבה על הנתונים!

שאלה: 70% יער זה לא מהאחוזים הגדולים בעולם של יער במדינה אם לא הגדול בעולם.??

אתה נמצא יחסית קרוב לסנט פטרבורג...

ותגיד, מה הדרישות שיש כדי לחיות שם? תודה.

suomi

New member
דרישות ?

אם אתה אזרח של אחת ממדינות האיחוד האירופי אז אין בעייה כי פינלנד שייכת לאיחוד. אחרת צריך למצוא סיבה לקבל ויזה או אישור מגורים דרך לימודים או עבודה או חתונה. דרך אגב - סנט פטרסבורג עיר מקסימה ומשוגעת. המים יותר יקרים מהוודקה ומהבירה. הייתי שם בתחילת אוקטובר. ממליץ בחום.

למעלה