השוואת שכר

מצב
הנושא נעול.
השוואת שכר

השוואת שכר
אני ממלאת תפקיד אותו יכולים למלא עו"ס/מרפאה בעיסוק. באישור חריג של משרד הבריאות הוחלט כי גם אני אוכל למלא תפקיד זה על אף שהשכלתי האקדמאית אחרת היא (ואף מתקדמת יותר). אני עובדת כבר מעל שנה בתפקיד זה. לאחרונה נודע לי כי התקבל למקום העבודה עו"ס ששכרו משמעותית גבוה יותר משלי. מנהלתי הישירה אמרה כי "זה המצב" ויתכן מאוד שאופלה בשכר כיוון שאיני עו"ס. ונאמר לי לכתוב מכתב בבקשה להעלאה אך הסיכוי הוא קלוש. האם עליי לבקש העלאה או השוואה בשכר? שכן השכלתנו שונה היא אך תפקידנו הוא אותו תפקיד בדיוק. ובכלל כיצד עלי לנהוג בסוגיה זו? האם עליי להשלים עם כך שעובד עם ניסיון פחות משלי שהשכלתו פחותה משלי ירוויח יותר ממני מכיוון שאיני עו"ס?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
דרישה להשוואת שכר

השוואת שכר
אני ממלאת תפקיד אותו יכולים למלא עו"ס/מרפאה בעיסוק. באישור חריג של משרד הבריאות הוחלט כי גם אני אוכל למלא תפקיד זה על אף שהשכלתי האקדמאית אחרת היא (ואף מתקדמת יותר). אני עובדת כבר מעל שנה בתפקיד זה. לאחרונה נודע לי כי התקבל למקום העבודה עו"ס ששכרו משמעותית גבוה יותר משלי. מנהלתי הישירה אמרה כי "זה המצב" ויתכן מאוד שאופלה בשכר כיוון שאיני עו"ס. ונאמר לי לכתוב מכתב בבקשה להעלאה אך הסיכוי הוא קלוש. האם עליי לבקש העלאה או השוואה בשכר? שכן השכלתנו שונה היא אך תפקידנו הוא אותו תפקיד בדיוק. ובכלל כיצד עלי לנהוג בסוגיה זו? האם עליי להשלים עם כך שעובד עם ניסיון פחות משלי שהשכלתו פחותה משלי ירוויח יותר ממני מכיוון שאיני עו"ס?
דרישה להשוואת שכר
1. דרישה להשוואת שכר יכולה מבחינה משפטית, עקרונית, להסתמך על סוגים שונים של טיעונים אפשריים, ובהם, למשל - השוואת שכר אשה לשכרו של גבר; השוואה לתפקיד אותו מבצעים בפועל; השוואה ביחס להסכמים קיבוציים ועוד.
2. עם זאת, "חוק שכר שווה לעובדת ולעובד" וכן התקשי"ר אינם מחייבים שכר אחיד בכל מקרה, וכל מקרה יבחן לפי כלל נסיבותיו. כך למשל, גם וותק והשכלה מהווים קריטריון מותר, מקובל ולגיטימי לפערי שכר "כשרים" מבחינה משפטית.
3. ככלל, אכן פער בהשכלה - בין עו"ס לבין מרפאה בעיסוק (כמו גם בין משפטנים/מדעי החברה והרוח (מח"ר)) יכול להוות סיבה לגיטימית לאבחנה (במובחן מ"אפליה") בין בעלי תפקידים ומשרות.
4. בנסיבות העניין מומלץ לבחון את כלל הנסיבות, לרבות תיאור התפקיד בתנאי המכרז, מתח הדרגות שנקבע לגביו ועוד, על מנת לתת תשובה מדוייקת האם מדובר באבחנה מותרת או באפליה פסולה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה