השוואת מאמנים

baythedog

New member
השוואת מאמנים

טוב, כיוון שהחמצתי את המשחק מול קריית שמונה אני "מפנק" את עצמי היום בצפיה במשחקי הגביע. בנוסף, עשיתי מעשה מוזר בסופ"ש וראיתי את משחקה של בית"ר, בעיקר כי רציתי לראות את פיליאבסקי. טוב, אז נשאלת השאלה - מי מאמן יותר גרוע? אלישע או יובל נעים? באמת ובתמים חשבתי שמאמן אותנו הגרוע מכל עד שחזיתי בשיטה (?) של מר נעים. אבל אז ראיתי את התקציר שלנו מול ק"ש וקלטתי ששתי הקבוצות (מכבי ובית"ר) עומדות אותו הדבר בדיוק בבעיטות חופשיות ובכלל, די דומות. זה די זעזע אותי... אז מי לדעתכם יותר גרוע? ולמה? ומה לדעתכם דירוג מאמני ליגת העל ולמה? תנו משפט, לפחות על כל מאמן בדירוג.

baythedog

New member
אז אני אנסה להתחיל

יובל נעים. הערס צעצוע הזה בכלל לא במקצוע הנכון. לדעתי האישית הוא היה שחקן עלוב והוא מאמן לא פחות עלוב. הוא ואלישע אמנם חולקים את אותה טקטיקה של בלאגן מאורגן, אבל אצל יובל נעים זה דרך חיים. בית"ר קבוצה מפוזרת שכל שחקן בה נמצא בכל מקום, אין סדר, אין עמידה, אין מהלכי כדורגל. בית"ר ירושלים היא קבוצה לא מאומנת לחלוטין. אמנם גם מכבי חיפה לא מאומנת בכלל, אבל אלישע עוד מסוגל להעמיד את השחקנים שלו בעמדות (גם אם שגויות). אצל שני המאמנים ישנה הגנה מבולבלת מאוד עם עמידה שערורייתית במצבים נייחים. לאלישע, בניגוד ליובל נעים יש סוג של משנה סדורה בה אילו שחקנים עולים קדימה (ובאיזו דקה), ואילו יורדים למטה (ובאיזו דקה). אצל יובל נעים שורה על הקבוצה רוח האללה בבאללה. אבל מעל הכל, צריך לשאול את עצמנו מי גורם ליותר נזק לקבוצה? אלישע בנה קבוצה עם פוטנציאל לאליפות והוא יסיים במרכז הטבלה. יובל נעים קיבל קבוצה מפורקת עם פוטנציאל למרכז טבלה והוא בדרך הבטוחה לליגה השניה. אצל אלישע, הנזק הוא זמני. אצל יובל נעים, הוא עוד עלול לגמור את המועדון הזה. אני באמת חושב שהיה פה קרב צמוד, אבל יובל נעים הוא אחד המאמנים הגרועים ביותר בליגה, אם לא הגרוע ביותר. בנוגע לדירוג, אני חושב שהבעיה הגדולה ביותר של הליגה הישראלית היא לא השחקן הישראלי נטול המוטיבציה, אלא המאמנים הבינוניים מינוס שיש לנו בליגה. דווקא העונה הזאת רב"ש עושה בי"ס לשאר הקבוצות, לא בגלל שהקבוצה שלו משחקת כדורגל אדיר, אלא בגלל שהיא הקבוצה היחידה בישראל שמשחקת כדורגל ולא סטנגה. רק על זה אני חושב שמגיע לנו שנה הבאה את הבחור (אם לא מאמן זר). הוא המאמן הראשון שזכור לי מאז רוני לוי שלא דוגל בחפיפניקיות ולא דוגל בליטופי ישבן לשחקנים שלו. 1. רב"ש. 2. שלומי דורה. סרדין, סרדין, אבל כרגע מראה שהוא אחד מהמאמנים היחידים בליגת העל שמצליח להעמיד קבוצה עם תפיסה טקטית יציבה. וזה דבר נדיר מאוד במחוזותינו. ראוי לכל המחמאות על מה שעשה השנה בסכנין. 3. רובן עטר. לרובן יש בעיה. יש לו חרא של קבוצה. נכון, יש לו חלק בדבר, אבל עם 0 תקציב, 0 עצמאות בבחינת מי בא ומי הולך הוא עדיין בנה קבוצה הרבה יותר טובה מסך חלקיה. לא כדורגל יפה, לעיתים גם לא יעיל, בטוח לא עקבי, אבל המתולתל מצליח להוציא מים מקיר בטון. לא חושב שהוא צריך לאמן עדיין אותנו, כיוון שהוא עדיין לא הוכיח במשך עונה שלמה שהוא מסוגל להעמיד קבוצה שתרוץ בצורה עקבית אבל הוא בדרך לשם. 4. אלי כהן. אלי כהן מבין כדורגל, יש לו עין טובה לרכש והוא יודע להעמיד את השחקנים שלו על המגרש ובמקום. הבעיות של אלי כהן נובעות בראש ובראשונה שיש לו יו"ר דפוק והוא מאמן קבוצה קטנה עם יומרות קטנות. אבל עדיין, בליגה שלנו, זה לא עניין של מה בכך לראות מאמן שאשכרה שם את השחקנים שלו בעמדות הנכונות שלהם. הבעיה הכי גדולה של אלי כהן היא שהוא לא מצליח לשמור את הסגל שלו בפוקוס יותר מחצי עונה. וזה לא חדש, הוא לא מצליח לעשות את זה כבר כמה עונות. 5. כל שאר המאמנים. אין באמת שום הבדל בין ניר לוין, אלישע לוי, שייע פינגבויים, משה סיני וכל השאר. אותו המאמן עם שם אחר ורזומה שונה. לטל בנין צריך לתת עוד עונה לפחות. 6. יובל נעים.

ARIS BOCH

New member
אני לא מבין אותך

למה לראות מרצונך החופשי את הזוועה הזאת? ועוד לעשות השוואה בין כל המאמנים העלובים שיש לנו בליגה? בן אדם, יש לך יותר מדי זמן פנוי... וברצינות, רב"ש המאמן הכי טוב כרגע בליגה. עטר צריך עוד זמן אבל גם הוא יגיע לשם. על אלישע אין טעם להרחיב את הדיבור. לא הזכרת את גוטמן (כנראה כי הוא בנבחרת) אבל לדעתי הוא אוברייטד בטירוף והוא לא יותר טוב מרב"ש ועטר. הוא הפסיד שתי אליפויות חוקיות לאלישע וגנב אחת בעזרת הקיזוז. לאלישע פור גוד סייק!!

baythedog

New member
זה לא זמן פנוי

זה זמן מת בין דברים. חייב לעשות משהו בשביל להישאר מפוקס לפעמים. אל תשכח שכשהמשחקים האלו משוחקים, זה לרוב בוקר אצלי, ועוד שבת. דווקא כשיש משחק בראשון, אני כמעט תמיד אפסיד אותו. גוטמן לא הוזכר כי הוא בנבחרת. אני מסכים איתך לחלוטין שהוא אוברייטד מטורף. לא תפסתי ממנו ואני גם לא אתפוס ממנו. אני שם אותו ואת אלישע בדיוק באותה הרמה.

ARIS BOCH

New member
אתה עובד בראשון?

למה אתה מפסיד את המשחקים בימי ראשון?

baythedog

New member
בוא רק נגיד ש...

דווקא בראשון אני לא עובד..........................................

Benn Is Kane

New member
גוטמן בדיחה...

הבכיין הכי גדול בארץ, אני לא מבין איך העדיפו את הדביל הזה על פני, נניח, אלישע לוי. כמו שציינת, הוא אכן הפסיד 3 אליפויות לאלישע. 3. כשבכל עונה היה לו סגל שחקנים עדיף. לא מובן בעליל....

Benn Is Kane

New member
ממש בקצרה...

הליגה שלנו היא הליגה עם המאמנים הכי גרועים בעולם... אני גם חושב שראובן עטר יקירנו, הוא לא מאמן גדול. אני חושב שהוא יצליח במכבי בגלל האופי שלו ושלנו ובגלל שהחיבור הזה, הוא מה שנקרא inevitable. בינתיים ראובן לא מצליח מי-יודע-מה ולמען האמת, אם השם שלו לא היה ראובן עטר, סביר להניח שלא היינו מסתכלים עליו בכלל. מבחינת יכולות, כישרון, אופי ואישיות - המועמד היחיד שלי הוא רן בן שמעון. אמנם אני אמשיך לתמוך בראובן שלנו, אבל אני אשמח מאוד, אולי אפילו יותר, אם הלוויתן הצפוני יאמן אותנו. ראובן עוד יהיה פה במוקדם או במאוחר ואם לא יגיע העונה, הוא פשוט יהיה הבא בתור. בינתיים, רב"ש מתאים יותר מבחינה מקצועית וחובת ההוכחה היא עליו, אחרי הכישלון עם הצהבת. התמונה הזו מסבירה הכל, In the Whale We Trust

22wings

New member
הלוואי ויובל נעים יבוא

סתם נו, זה רציני הסקר הזה שלך? :) רב"ש היחיד שהייתי לוקח מהרשימה אבל הוא לא יבוא כי באמת אין לו בשביל מה. שיפרישו את קטן וימנו אותו בתור מאמן. יש לו כבר ברזומה שתי אליפויות כמאמן אז זה מינוי ראוי.

אני חושב שההשוואה לא במקום

אתה לא יכול להשוות את התנאים, הלחץ, חומר השחקנים, התקציבים בין מכבי לבית"ר. יובל עבד בתנאים לא תנאים, עם סגל חלש, בלי בעל בית רציני, בלחץ אדיר ועדיין בית"ר נמצאת 4 נק' מעל הקו האדום! (2 נק' הורידו לבית"ר ככה שזה לא קשור ליובל). אז הם הודחו בגביע מול בני לוד בפנדלים...ביג דיל...כאילו שמכבי הייתה עוברת את בני לוד... לעומת אלישע שעובד בתנאים הכי טובים בארץ, קיבל את כל השחקנים שרצה, עונה רביעית במועדון, תקציב מהגבוהים בליגה והקבוצה נראית פח.

baythedog

New member
דווקא חושב שלא צריך להיות קשר למועדון

יובל נעים פשוט לא מאמין בטקטיקה. גם אם כל היציע המזרחי על הגדרות, זה לא אומר שצריך לשחק במערך של כל השחקנים על אותה העמדה. אלישע לוי פשוט פחדן.

baythedog

New member
ספק? תמיד יש...

שחר אמנם מאוד מעריך אותו, אבל הרבה דברים יכולים לקרות שבסוף הוא יחליט להביא מישהו אחר.

22wings

New member
לי יש ספק

למעשה אני בטוח שהוא לא יבוא גם אם שחר ירצה אותו.

למעלה