השוואת יצרנים

Haddass

New member
השוואת יצרנים

החלטתי לקנות מחשב נייד! קראתי כאן את ההודעות המתייחסות ליצרנים השונים + הלינקים לכתבות על שירות הלקוחות של HP. אשמח לקבל סקירה מקיפה על מי יותר טוב ובאילו מקרים (HP, IBM, DELL וכל מי ששכחתי או שאני לא מכירה). אם יש לכם עוד טיפים שחשבו שאשים לב לפני שאני מגהצת את הכרטיס, אודה לכם מאד. בנוסף, איפה כדאי לקנות, אצל החנויות הקטנות או ברשתות הגדולות (BIG...) תודה!!

Haddass

New member
אתמקד בדרישות

הבנתי.. אני לפני שלב הדגמים. ובכלל, אם השירות של חברה מסויימת בעייתי, למה להתמקד דווקא בדגמים שלה?! הדרישות שלי: זה מחשב שישמש לעבודה שוטפת. אני צריכה מעבד חזק וזיכרון פנימי גדול כדי להריץ תוכנות מתמטיות ואלגוריתמים מורכבים. פחות קריטי הסרטים, כי לשם כך אני קונה את המחשב. (אשמח אם אוכל לראות סרטים אבל לא על זה יפול דבר) תקציב?! יש דברים שלא אתפשר עליהם בעבור מחיר ואחרים שלא שווים את ההשקעה. אם מסך טוב יותר יקפיץ את המחיר - אוותר עליו. אם מעבד חזק יקפיץ - אין מה לעשות... כנ"ל כרטיס זיכרון. אבל לפני הכל, אני אולי לא מבינה איך הדברים עובדים, ולכן קודם ביקשתי המלצות על היצרנים. ברגע שאמצא את הדגם המתאים אצל היצרן האולטימטיבי, אשמח לקבל המלצות איפה מומלץ לקנות (כדי למקסם את תנאי השירות, תמיכה ואחריות).

Jan22

New member
בואי נראה ..

שאת אומרת אלגוריתמים וחישובים ,משמע את לא מתעתדת לבצע משימות של גרפיקה וכד' ? נייד עם מפרט לקידודים ,חישובים וכו' עם מפרט כגון: מעבד פנטיום 1.8GHZ /טיורון 1.8 ומעלה ,זיכרון 1GB 533MHZ מפוצל לרכיבים של 512MB X 2 ,הרדיסק במהירות מינימלית של 5400RPM וכרטיס מסך בסיסי (אם את לא צריכה גרפיקה ,אין סיבה להשקיע על כרטיס מסך ,פרמטר שבדר"כ מקפיץ את המחיר למעלה!) בכל הקשור לחברות : IBM / LENOVO - שירות לקוחות מצויין ,ונכון להיום ,עדיין לא הוכחתי אחרת! DELL - שירות לקוחות כנ"ל כמו IBM ! HP - שירות לקוחות תקול שהיה עד לא מזמן ,השירות במגמת שיפור (הוחלף הקבלן). תצייני את התקציב המקסימלי שלך !

bendreaming

New member
לדל יש אחריות בינ"ל? אם אני מביא

נייד מארה"ב עם כל המסמכים לא תהיה בעיה לממש אחריות בארץ?

nova

New member
יש לודא מול אומניטק - יבואני דל

או מול יבואנים אחרים כגון גלאקסי, למרות שאומניטק הם הגדולים והותיקים ביותר עם DELL.

Haddass

New member
תודה, אבל

נכון להיום אני לא מתכוונת לבצע אלגוריתמים של Vision ותלת מימד, כך שלא נראה לי שגרפיקה יהיה הצד החזק שלי.. ממחקר מינורי שעשיתי, הבנתי שמחשב בדרישות שלי לא יהיה פחות מ- 5,000 אך לא יותר מ- 10,000. הכנתי את עצמי לסדר גודל של 7-8. האם זה נכון? ואיפה לקנות? בתארים ברשת? מכרזים? חנויות "אמיתיות" בערים השונות? או החנויות נגדולות דוגמס אופיס דיפו (יקר, לא?!) ו- BIG.

Jan22

New member
אישית ..

אני נגד ביג-בוקס/אופיס דיפו מסיבה פשוטה - יקרנים ! מכרזים הם אופציה בכלל לא רעה ,אולם דרושה הרבה סבלנות - הדגם הנכון במחיר הנמוך שאפשר למצוא ; מאידך ,תמיד תוכלי להיכנס לZAP.CO.IL ולקבל את טווח המחירים של הדגם שבו את חפצה ,לקבל מידע על החנות המסוימת X ואף חוות דעת של אנשים שקנו אצלה !

Haddass

New member
מה עם יצרנים נוספים?

לא הזכרת את LG, Compaq ובטח יש עוד הרבה אחרים....

Jan22

New member
HP קנו את קומפאק ...

LG חברה מצויינת עם ניידים לא רעים בכלל ,שבדר"כ מגיעים עם 3 שנים אחריות (להבדיל מחברות אחרות ,שדורשות תוספת של כ1000ש').

למעלה