השוואה

Hermione

New member
השוואה

אני עכשיו בפרוייקט מיוחד שגייסתי את עצמי לתוכו, והוא לקרוא שוב את כל שרי הטבעות מההתחלה ההתחלתית. בכל מקרה, עם כל עמוד שעובר, אני רק שמה לב יותר ויותר לדמיון הרב שבין שתי סדרות הספרים הללו. ישנו את המכשף הרשע- שליט הרוע, שהוא בהארי פוטר- וולדמורט כמובן, ובשר הטבעות- סאורון. לשניהם כמובן יש את המשרתים שלהם (הדאת` איטרס, התשעה) וכולם מפחדים מהם. אפילו, בפרק ``המועצה של אלרונד`` בספר הראשון, בורומיר מסרב לנקוט בשמו של סאורון, והוא קורא לו ``האוייב אשר לא ייקרא שמו`` נשמע מוכר לא?

Prongs

New member
מה זה?! אני מקווה שאת צוחקת!

את לא שמעת על טולקין?! על ההוביט?! שר הטבעות?! רוצי לחנות הספרים הקרובה או לסיפרייה ותתחילי לקרא! זה ספרי פנטזיה מדהימים! Prongs מודהם

pedfoot

New member
מה זה תתבישי לך

זה בערך הספר הכי טוב שיצא בעולם הוא ספר ענק תקראי אותו pedfoot

Prongs

New member
..(-:..

תרתי משמע..... Prongs הלא פרפקציוניסט אני חושב שאני אפסיק זה מיצא את עצמו כבר לא? כן... כן אני חושב שכן...

yearak

New member
כשחושבים על זה...

את צודקת. הנה תוספת - כמו שהמשימה של סם היא להרוס את שר האופל ע לידי השמדת הטבעת או משהו כזה אני חושבת שהמשימה של הארי היא כאילו להרוג של וול... נדע תוך כמה שנים לא? זה מוזר לחשוב על זה - כשהספר האחרון של HP יצא אני אהיה מינימום בצבא!!! אבל עוד הפעםת שמו שמתקשר לזכרון הגנטי של העוברים... כשאנחנו צכירים כמה ספרים או מאורעות אנחנו ``מעוותים`` אותם כל שיצאו ביניהם קווים משותפים. למשל, כשקראתי את הספר הראשון וקראתי את הקלף מה chocolat frogישר חשבתי על ההקבלה לשואה. (למי שלא זוכר למה - תפתחו את הארי פוטר 1 ותקראו). אבל כמו אמרתי, אנחנו מעוותים דברים כדי למצוא קשרים ביניהם.

Prongs

New member
גם לי זה ישר קפץ לשואה

מעניין אם יש קשר לא הבנתי את הקשר בין מה שכתבת לבין זיכרון עוברים (שדרך אגב אני לא יודע למה אתם קוראים לזה ככה זה אמור להיות זיכרון גנטי) Prongs

yearak

New member
זה לא מתקשר ישירות

לעוברים. זה מתקשר ל- thread שאמרו שכל מה ששמעתם מוקלט איפשהו במוח ואחר כך יוצא בחלומות. אז כל מה שקראתם אתם מקליטים אבל כשנזכרים בזה מעוותים את זת כדי שהמאורעות יתקשרו

למעלה