השוואה בין תוכנות ניווט

Eyal2013

New member
השוואה בין תוכנות ניווט

שלום רב רציתי חוות דעת ממישהו שעובד עם שני התוכנות 1. waze 2. התוכנת ניווט שאורנג' מספקת . א. איזו תוכנה אמינה / מדייקת יותר . ב. התוכנה של אורנג' טובה לפחות כמו ה - waze או יותר טובה מבחינת המידע , ממשק, מציאת כתובות וכל מה שדרוש מתוכנת ניווט . תודה מראש אייל

Eyal2013

New member
על האיפון 4

אני מתלבט מה כדאי : חבילת גלישה מאורנג' ולגלוש עם ה- waze או לשלם 25 ש"ח ולהשתמש בתוכנה של אורנג' . הציעו לי תוכנית שכוללת חבילת גלישה של 1 ג'יגה עם מעט דקות שיחה , אז אולי כדאי לקחת תוכנית אחרת עם יותר דקות ובלי חבילת גלישה ולשלם להם על תוכנת הניווט . בגלל זה אני לא יודע מה עדיף . היום אני משתמש עם ה- waze על הנוקיה N95 שלי

atoo

New member
3. iGO8

Eyal2013

New member
אפשר קצת פרטים

כמה עולה התוכנה ? עלות חד פעמית או חודשית ? מצריכה חיבור לאינטרנט ? מה היא מציע ביחס לאחרות ?

atoo

New member
iGO8 לאייפון

רכישת התוכנה ומפה לארץ לדוגמא: עלות חד פעמית. עדכון מפה: עלות כשתחליף (החל מהעדכון השני). אין חיבור לאינטרנט. ביחס לאחרות? עולם אחר... http://www.navngo.co.il/page.aspx?page_id=160

AYELET1

New member
התוכנה מצויינת אם כי נכתב ברשת שבגרסת

האייפון עדיין קיימת בעיית סאונד (לא בדקתי!) יש את איתורן שגם לה בעיות מסטויימות. WAZE חינמית. היא לא אידאלית אך מכיוון שהיא חינמית, ואך ורק אם יש לך חבילת דאטה (גלישה!) בנפח מספיק, אתה יכול לנסות אותה. יש גם את התוכנה של אורנג' ושאר המפעילות הסלולריות. היא לא רעה בכלל, אך הבעיה שלפעמים בשעת עומס ברשת או סתם תקחלה בשרות, אין תוןכנת ניווט (בעיה דומה עם WAZE. שתיהן כרוכות בגלישה וחיבור אונליין לשימוש מלא). איתורן ו-IGO אינן מקוונות, כלומר ניתן להשתמש ללא חיבור לרשת, ולטעמי זה יתרון עצום.

AYELET1

New member
איתורן סבורה שחלק ענקי מכביש 4

(וכבישים בינעירוניים נוספים כמו למשל כביש 5 מצומת מורשה לכיוון מחלף תקווה) , המהירות המירבית המותרת היא 50 קמ"ש. כנראה הקידמה טרם הגיעה לאיתורן, ורוב התחבורה נעשית בעזרת עגלה וסוס.....

atoo

New member
כל שעון שעומד, צודק פעמיים ביממה...

זה נכון גם למקרה זה. אם הם בדקו לכוון ת"א מ 06:00 עד 10:00 או בכוון ההפוך מ 14:00 עד 20:00 הם בוודאי צודקים

Eyal2013

New member
לא הצלחתי להבין מה כדאי ?

תודה על התשובות המהירות אבל עדיין לא הבנתי : לשלם 25 שח/ חודש לאורנג' , להשתמש ב - waze או igo 8 ? גם מבחינת כדאיות כלכלית וגם מבחינת הממשק , הצגת נתונים וכו' .

azaria

New member
ממשק, הצגת נתונים, הנחיות קוליות מדוייקות

ומתוזמנות היטב - אין כמו IGO. היחיד שאני מכיר שמודיע לך במשפט אחד "בעוד מאה מטרים פנה שמאלה ואחר-כך מיד ימינה". רוב התוכנות האחרות ממתינות עד אחרי שתפנה את הפניה הראשונה ואז נזכרות להגיד לך שבדיוק עכשיו בעוד מטר ורבע עליך לפנות שוב לרחוב אחר. וכמובן שאתה בכלל יש כמה וכמה נתיבים בינך לבין הרחוב אליו עליך לפנות כך שאין לך סיכוי להשלים את הפניה. IGO מאפשר לך לדעת על כך מראש ולהיערך בהתאם. ובכל זאת אני מוצא את עצמי משתמש הרבה בWAZE. למרות שהממשק קצת פחות נוח, ושההנחיות טיפה פחות מתוזמנות ביעילות. פשוט בגלל שהיא חינמית, מעודכנת נכון לדקות ושעות אלה, ולא לאיזשהו עידכון מרוכז שיצא לפני חודשים במקרה הטוב. והכי חשוב - מתחשבת באומסי תנועה עכשויים. לא סתתיסטיקות ולא התעלמות מוחלטת משעות ומקומות עומס ידועים.

AYELET1

New member
זהו, ש-WAZE מתחשבת בעומסים אך הדיווח על העומס

לא תמיד מדוייק. סה"כ לא כל נהג יכול או רוצה לדווח על עומס (זה גם די מסוכן לדווח באמצע נהיגה). שים לב מה כתבתי בסעיף "ניווט ליעד מוגדר" http://www.pdace.com/kb/kb.php?kb=496 לפני שכתבתי את הסקירה נסעתי הרבה עם התוכנה גם בדרכים בלתי מוכרות ובעיקר בדרכים שאני מכירה ככף ידי כולל את העומסים שלהם. לא הסתפקתי בזה וניסיתי בכל זאת לנווט על פי העצות ומצאתי עצמי לא פעם בדרכים פקוקות או הזויות

erezgur

New member
"דיווח" פסיבי

ב- waze עצם הנסיעה של המשתמשים במצב מקוון מאפשרת לתוכנת השרתים לנתח את מצב התנועה. הדיווחים היזומים של המשתמשים עדיין אינם משפיעים על העומסים (המוצגים על המפה ומשפיעים על מסלול הניווט). לכן מספיק שנוסעים עם התוכנה ואין צורך לשלוח דיווחים על עומס - הם יחושבו לבד מנתוני המהירות וסוג הכביש. ארז גור

AYELET1

New member
כפי שגם כתבתי בסקירה, עדיין המסלולים מוזרים ע

עד תמוהים.

erezgur

New member
אני מקווה שלא כל המסלולים

כאשר את כותבת המסלולים מוזרים עד תמוהים זה קצת מדאיג. יש כמובן בעיות במפה שיכולות להסביר מקרה כזה או אחר - אם מתארים בדיוק היכן הייתה הבעיה ומדוע המסלול מוזר - ניתן לתקן מיידית. ישנן כמובן בעיות בתוכנה ובאגים - מדווחים וממתינים לגרסת הביטא הבאה. אבל אני מקווה שלא באמת כל המסלולים שבדקת היו תמוהים עד מוזרים, ארז גור

למעלה