השוואה בין זרעי פשתן לשמן זית כהשלמת שומן לדיאטה דלה בשומן

אבי519

New member
השוואה בין זרעי פשתן לשמן זית כהשלמת שומן לדיאטה דלה בשומן

מכיוון שעשיתי פעם דיאטה דלת שומן והשלמתי את השומן החסר בעזרת זרעי פשתן וצרפית את התפריט המאוזן בשרשור קודם שעורר מיד ויכוח למה זרעי פשתן ...
ובהמשך להצעה שקיבלתי כאן להשלים שומן במקום בזרעי פשתן בשמן .
עשיתי השואה בין התרומה לתזונה של שמן זית מול זרעי פשתן.
כיוון שלא זוכר איפה זה עלה ולא בא לי לחפש, הרייני פותח שרשור חדש.
אגב זרעי שומשום מרוב הבחינות די דומים בתכונות התזונתיות לזרעי פשתן חוץ מהעניין של האומגה 6 שיש בטחינה והאומגה 3 שיש בפשתן ולכן מי ששוקל להשלים עם טחינה במטרה לקבל סידן וכ"ד גם זה עדיף מכמה בחינות של שמן זית. או כל שמן מזוקק אחר.. (כמובן שהפשתן עדיף בגלל האומגה 3)
אפשרות אחרת היא אגוזים שקדים וגרעינים שונים l

הפואנטה שלי היא שאני תמיד ממליץ להפחית את הצריכה של מכיבי מזון מזוקקים כמו פחממות ריקות ושמנים מזוקקים כי הם תרומים סתם קלוריות על חשבון מרכיבים חיונייים אחרים ( ויטמינים מינרלים סיבים...)
(ב "מזוקקים" אני מתכוון גם מנוקים מכל חומר אחר בצרה אחרת - צנטרפוגה או כל שיטה אחרת)

trilliane

Well-known member
מנהל
שמן זית אינו "השלמה" הוא תיבול. ההשוואה פשוט לא רלוונטית...

אנשים מנסים להפחית בשמן אבל לא בהכרח להוריד לאפס ולכן לא זקוקים ל"השלמה". הבהרת שאתה נהנה לבלוס כמויות אדירות של זרעי פשתן, אבל זו בחירה מאוד חריגה שלך ולא חלופה רלוונטית מבחינת רוב האנשים (שאל ותיווכח).

אבי519

New member
זאת היתה דוגמה לדיאטה דלת שומן עם השלמה בעזרת זרעי פשתן

לא מה שאני אוכל כל יום ולא "בולס" .זאת היתה רק דוגמה לאיך מחשבים את מרכיבי בתזונה בצצורה נכונה ומאוזנת, וזה מיועד לאנשים שיש להם בעית תיסמונת מטבולית ( לא לכל האנשים יש תיסמונת מטבולית אלא רק לכ חצי מהחברה המערבית)
50 גרם גרעינים זה הרבה פחות ממה שרוב הישראלים (אוכלי אוכל של ציפורים) , אלה שאוהבים לפצח גרעיני חמניה ודלעת ואבטיח וכ"ד מפצחים בשגרה מול משחק כדורגל בטמבלויזיה שלהם כל ערב..
קערות מלאות פיצוחים, זה מזון שיגרתי וכיבוד מקובל ונפוץ מאד שנהוג ברוב בתי ישראל ובכלל בארצות הים התיכון. ולא נחשב כאן מזון לציפורים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אתה שוב עונה לא לעניין...
ההשוואות שלך שגויות

"ובהמשך להצעה שקיבלתי כאן להשלים שומן במקום בזרעי פשתן בשמן" – לא קיבלת הצעה כזאת. ההשוואה שלך לא רלוונטית, והסברתי למה. במקום להתייחס למה שכתבתי כאן עכשיו, אתה מתייחס לנקודה אחרת ולא קשורה שכתבתי בדיון קודם (וזה משהו שאתה עושה קבוע, לצערי), ועושה עוד השוואה לא רלוונטית, בין זרעי פשתן לבין פיצוחים
. אתה פשוט מיתמם (או מנותק מהתרבות האנושית).
&nbsp
בוא נסכם: התפריט שלך מושלם, הדיאטה שלך מעולה, כל הכבוד, באמת; אבל דיאטן או תזונאי אתה לא. שוב ושוב ניכר מתגובותיך שאתה לא מסוגל לראות מולך בן אדם, רק מספרים, אחוזים ומחקרים.

אבי519

New member
בתור פותח השירשור אני מדבר על אותו עניין בו פתחתי .

ההודעה הראשונה שלי היא בנושא שאני העלתי גם בשירשור קודם שגם אותו פחתי ולכן כל מה שמעניין אותי זה הנושא עליו אני רוצה לדבר ושבגללו פתחתי את השירשורים האלה.
.והעניין הוא השוואה בין כדאיות של שילוב בדיאטה של מקורות הפחמימות והשומן שבדיאטה .
אני רציתי להדגים שכדאי לצמצם את הצריכה של מוצרים מזוקקים (שמן) ולהעדיף במקומם מוצרים שמכילים עוד יסודות תזונתיים (זרעים אגוזים וכ"ד)- ושכך יותר קל לאזן את הדיאטה, ולכן זאת עוד סיבה לוותר על פחמימות ריקות ועל שמנים מזוקקים.
זה הנושא של השרשור.
כמו ששמנים אני מעדיף לקבל מזרעי פשתן או אגוזים, כך גם אני מעדיף לקבל פחממות מפירות ירקות ומקטניות ... ולא מלחם לבן, ופסטה, ואורז לבן.
&nbsp
זרעי הפשתן הם אצלי תחליף לפיצוחים ולא חלק מארוחה עיקרית - (אם לא הבנת, כי כתבתי את זה מההתחלה.)
וגם כתבתי שאני מערבב אותם עם פיצוחים נוספים לפעמים גרעיני חמניה, פקאן, אגוזי מלך, זרעי חמניה וכ"ד ( באותה כמות כללית- כ 50 גרם שאני לא שוקל בדיוק כל יום ! רק מעריך בעיין אחרי שפעם אחת שקלתי )
ובקשר ל "בוא נסכם":
אני לא כותב כאן כמומחה, אלא כמשתתף אנונימי בפורום פתוח , לכן אם אני דיאטן או תזונאי או סתם עובד ניקיון במשרד של פרופסור לפיסיקה גרעינית זה לא לעניין ואני לא מתכוון לצרף רזומה. אני לא מבקש שיאמינו לי בגלל איזו תעודה שתלויה אצלי על הקיר במשרד .
אני רק כותב את דעתי וגם לא מנסה לעשות שטיפת מוח ולשכנע מישהו אחר לעשות מה שאני עושה.
ואני רואה בזה שכותבים דעות מנוגדות לשלי בצורה חיובית וזה מוסיף עניין לפרום.
מצד שני אני לא אוהב הערות אישיות ומאד משתדל לא לענות ברמה האישית.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
כתבת בעצמך שפתחת אותו בהמשך לדיון קודם שבו "קיבלת הצעה"

ואני חוזרת ואומרת, לא, לא קיבלת שום הצעה כזאת (ודאי שלא ממני, ואני היחידה שהייתי בו מלבדך...) וגם את מה שכתבתי (וכנראה לא הבנת) לקחת להשוואות לא רלוונטיות... אני מרימה ידיים. תמשיך לאכול מה שבא לך, אני חותכת מהדיון, זה חסר טעם.

למעלה