השד העדתי.

צלשלספק

New member
"דבר עם האלוהים שלך ביום כיפור"

זה לדוגמא משפט שמקומו לא כאן. נטו התרסה באחר. מיותר.

אני מכבד אתאיסטים, כמו שאני מכבד אנשים מאמינים (כל עוד הם לא כופים אמונתם על האחר), כמו שאני מכבד בודהיסטים וסיינטולגים, איש איש באמונתו יחיה - כל עוד הוא לא מתריס בפניו של אחר המשפט שכתבת קפץ לי הרבה יותר לעין מאשר המלל שהוא כתב,

לפחות היה לו סימוכין. גם אם סימוכין הזוי בעינייך, היה לו.

אני לא מסכים עם כל השד העדתי הזה, יש מזרחיים שהגיעו לאן שהגיעו בעשר אצבעות ובעמל כפיים, כמו שיש אשכנזים "בני טובים", שכמה כסף שלא זרקו עליהם - כלום לא יצא מהם בסוף.

דעתי האישית היא שמי שמשתמש בשד העדתי ככלי מיקוח ומשחק, (מנהיגי ש"ס בבחירות 2013) הוא המבדל והמפלה לרעה, הסרטון עם הרוסיה בהריון שבאה "לעשות אזרחות וילד" עד היום מזעזע.

אכן, יש הרבה בנק' הפתיחה הראשונית של האדם, כ"פור" על חברו, ללא קשר לעדה. אבל אם יש כח רצון השמיים הם הגבול.

כגילוי נאות, גם אני חצי אשכנזי וחצי מזרחי.

evanescent

New member
סליחה?

למה המשפט הזה מקומו לא פה? אני צריכה להעמיד פנים שאני מאמינה באלוהים אם אני לא? זו לא התרסה, פשוט ציון העובדה שאני לא שותפה לאמונה הזאת. מכיוון שאני יודעת שהוא כן הצעתי לו את זה אבל בלי להעמיד פנים שגם מבחינתי הוא קים, בגלל זה הוספתי "שלך" זה הכל.

אם זה שאדם בא וכותב פוסט פומבי על זה שאשכנזים יותר מוצלחים מספרדים ושספרדים לא רוצים להתפתח לא מזיז לך, לדעתי זה באמת מאוד חבל. תדע שיש פורומים בהם אין סבלנות לדברים כאלה ופוסט כמו שלו היה נמחק. אתה באמת לא רואה את פוטנציאל הפוגענות?
אתה לא יכול לדמיין אנשים שקוראים וליבם מתכווץ על מפלצת הגזענות שמרימה את ראשה המכוער? שקוראים וחושבים, הנה, ככה חושבים עלינו, אנשים כמוהו יפלו אותנו בעבודה כי הם חושבים שרוב הסיכויים שנהיה פחות מוצלחים? למה קוראים צריכים לחוות פה חוויות כאלה? ועוד ההפגנתיות בה הוא אמר שזה בכלל לא אכפת לו את מי זה יעצבן?

סימוכין? הוא אמר שלמזרחי יש את כל האופציות והסיכויים להצליח ושום דבר לא חסום (כלומר אם הוא לא הצליח כמו אשכנזי אז משהו אצלו פחות מוצלח מטבעו) הוא הביא לזה סימוכין? שלכולם יש? מחקר מקיף שמוכיח את שיוויון ההזדמנויות? סליחה, אבל כמה מוזיקאים מצליחים זה לא דבר שמהווה סימוכין לטענה כזאת גורפת שאומרת דברים על רוב הספרדים ועל רוב האשכנזים. והוא גם השתמש במילה "מוצלח" על אף שזו מילה שאפשר לתת לה כמה משמעויות. הוא פשוט לא שם הרבה על מה אנשים עלולים להרגיש. כאילו הוא לא יודע שזה נושא רגיש. אבל למה שהוא יבחר מילים בקפידה? שם פס על רגישות הנושא.

KUK NICK

New member
אאאההההה

עכשיו הבנתי אותך - את אומרת - "כאילו הוא לא יודע שזה נושא רגיש".

אז תגידי שיש לך רגשי נחיתות, ושצחקו עליך שהיית קטנה - אבל מה אני אשם בזה ????

אני בסך הכול מציין עובדות.

ודרך אגב - איפה הרגישות שלך בלתמוך במחקר שלהיות אדם מאמין = להיות אדם טיפש ?

ועל זה נאמר - הפוסל במומו פוסל.

ודרך אגב - את יכולה לומר כמה שאת רוצה שדתיים טיפשים, זה לא מזיז לי את הציפורן ולראיה אני אפילו לא כל כך פוסל את הרעיון הזה בהנחה שאני אשתכנע מחקרית.

evanescent

New member
זה בכלל לא נכון שזה מה שאמרו במחקר

זו אולי היתה הכותרת הפרובוקטיבית של מי שהעלה לפה את המחקר, אבל ההסקה של "אדם מאמין = אדם טיפש" לא היתה המסקנה של החוקרים שם, ואפילו למטה הבהירו במיוחד שהקורלציה שמצאו לא אומרת כזה דבר, למי שהבין לא נכון. ואם תקרא שם שוב אז גם תראה שהסכמתי עם מישהי שרצוי להזהר מדיעות קדומות כתוצאה ממחקרים כאלה. אבל אתה כתבת פה פוסט עם דיעות קדומות ועוד על מוצא, שזה משהו שנולדים איתו ואי אפשר לשנות, בשונה מדת. ו"מוצלח" זה משהו שאפילו יותר גלובלי מאינטלגנציה, זה נשמע כמו ציון משוקלל לאדם בכללותו.

גם בלי קשר לכך שזה לא מה שאמרו, גם אני אישית לא חושבת שלהיות אדם מאמין = להיות אדם טיפש. ואם אתה רוצה לדעת אז עד עכשיו אפילו התרשמתי שיש לך ערכים טובים יותר משל מישהו שיפרסם כזה פוסט, אז די התאכזבתי.

אני לא אתיחס להנחות שעשית עלי, אבל רגישות חברתית לא קשורה לאם אתה אשם במה שיש אליו רגישות או לא. זו פשוט הפגנת התחשבות.

אתה יודע מה, יש לך רבנים שאתה סומך עליהם, נכון? מה דעתך להעתיק את הפוסט ולהראות להם ולהגיד שפרסמת את זה במקום ציבורי ושיש אנשים שכאב להם לקרוא (כפי שאתה רואה בשרשור אני לא היחידה) ולשאול האם לדעתם אתה צריך להתנצל? מה אתה אומר?
ואנשים שזה כואב להם לראות שככה מתבטאים יכולים להיות אגב מכל עדה, דת ומין, ואני מכירה מספיק כאלה שדברים כאלה כואבים להם ללא קשר לעדה שלהם.

KUK NICK

New member
כנסי לפורום:

"חרדים בעל כורחם" ותבדקי איתם אם אפשר לצאת מציפורני הדת כל כך בקלות כמו שאת מתארת.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=2165

אני שואל אותך פעם אחר פעם ואת פשוט מסרבת לענות על שאלה פשוטה - מדוע לא יצאת נגד הפוסט של דתיים טיפשים ? או לפחות, מדוע לא יצאת נגד הכותב כמו שאת יוצאת עלי ?

וברשותך שאלה נוספת - איך את מסבירה את האישיות שלי, שבתור דתי חוזר בתשובה מגיב דיי באדישות כלפי אותו פוסט שבעצם מכוון אלי ובה לומר לי חביבי אתה טיפש, ואפילו יותר מזה - אני דיי מסכים עם הקביעה הזו ?

תעני על שתי השאלות הללו ונתקדם
תשתדלי לענות ממש על השאלות ולא על מה שבא לך לענות.

evanescent

New member
עניתי לך כבר

למה זה נראה לי יותר גרוע, קרא שנית וחפש את הסיבות.

הסבר האישיות שלך לא קשור לענין. הענין פה הוא לא האישיות שלך אלא שכתבת כאן פוסט עם אמירות גזעניות. הענין פה הוא מעשה ספציפי שעשית.

evanescent

New member
חרדים בעל כורחם

הם לא אנשים דתיים. הם לא מאמינים בדת. המחקר ההוא למשל לא אמור לכלול כאלה ואם כן אז זו בעיה במחקר. דובר על מי שמאמין והם לא.

KUK NICK

New member
את אפילו לא מבינה על מה את מגיבה אה

בתגובתך בתאריך 26.8 בשעה 18:35 כתבת ככה:
"אבל אתה כתבת פה פוסט עם דיעות קדומות ועוד על מוצא, שזה משהו שנולדים איתו ואי אפשר לשנות, בשונה מדת"

אז הראתי לך שגם דת לפעמים קשה לשנות.

evanescent

New member
זה אתה שלא הבין את התשובה

אתה נתת אותם כדוגמה לאנשים שלא שינו את (כי זה קשה) אבל הם דווקא כן. מדובר באנשים לא מאמינים. מה שהם מראים כלפי חוץ מטעמים פרקטיים זה משהו אחר, זה לא עושה אותם דתיים.

צלשלספק

New member
זכותך המלאה לא להאמין באלוהים,

כפי שאני מאמין יותר בכח עליון, מאשר ב"אלוהים" כהגדרה בפני עצמה ומגדיר את עצמי כחילוני עם זיקה למסורת.
לא מסורתי, ולא חילוני. בטח לא דתי ולא מתיימר להיות דתי.

השימוש שלי במילה הזו, שקדושה מאוד להרבה אנשים, לא רק יהודים, גם נוצרים ומוסלמים - בקונוטציה הזו היא גם מבחינה חברתית-ישראלית-תרבותית, שכן כישראלים,
גם סממנים מהדת היהודית מושרשים בנו כחברה.

את מוזמנת להעיף מבט במגילת העצמאות.

במה שכתבת, בזת לא רק לאלוהים "שלו", אלא בעצם לאלוהים של כולנו - כנט התרסה באחר ללא שום סימוכין. אישית, מצאתי את זה כלא מכובד,
אדם יכול להיות אתאיסט לחלוטין, וזה בסדר לגמרי - מבלי להטיח באחר/ים, ובעצם לבוז לאמונתם, תהא אשר תהא ברמה זו או אחרת.

מיותר לציין שאני מכבד אותך, באמונתך, כפי שאני מכבד את סוקרטס וקוק ניק באמונתם, לא בשונה משאר הגולשים, שגם אותם אני מכבד
(אפילו את הטרולים ביננו, כשהם לא מתפרעים
)

אצטט לך ברשותך ממגילת העצמאות, סלע קיומנו:

"בארץ-ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית, בה חי חיי קוממיות ממלכתית, בה יצר נכסי תרבות לאומיים וכלל-אנושיים והוריש לעולם כולו את ספר הספרים הנצחי."

צלשלספק

New member
בדיוק כמו השימוש שלי ב"שבוע טוב", בע"ה

השם ישמור, אלוהים אדירים וג'יזס... (טוב נו, האחרון קצת חריג בנוף
)

סלנג מושרש, חברתי-תרבותי-ישראלי, לאו דווקא "דתי" בהגדרה.

evanescent

New member
אז מה, בארץ ישראל יש גם חופש אמונה

ואין לי פחות זכות להזכיר או לציין את האמונה שלי בנושא אלוהים משלמישהו אחר יש. אני יכולה גם להגיד שזה שמישהו בא ואומר לאנשים שזו שטות מצידם לא להתחתן בטקס דתי הוא מתריס נגד האמונה שלהם, הם לא מאמינים שאלוהים לא יאהב את זה, אבל על זה לא אמרת כלום, אפילו שזה לא רק אזכור במה הוא מאמין אלא התערבות באיך הם צריכים לחגוג שלב משמעותי בחייהם בגלל האמונה הפרטית שלו.

מה הטחתי? מהמשפט ניתן להבין שאני לא רואה באלוהים הזה גם שלי (ואם נדייק אז גם זה לא ממש, אני יכולה להגיד "שלך" גם במקרה שהוא גם שלי), וזה סה"כ אזכור האמונה שלי בנושא. ללא סימוכין? למי שמזכיר פה מלא פעמים שהוא כן מאמין אכפת אם קיבלתי את הסימוכין שלו לזה שהאל קים או לא? הוא אומר את זה וזהו, כי בא לו והוא מתבטא לגבי עצמו.

ובמשפט ממגילת העצמאות שציטטת בכלל לא מוזכר אלוהים. אני יכולה להסכים למה שנאמר בו ועדיין לא להאמין באלוהים וגם להגיד את זה מבלי שתהיה שום סתירה.

KUK NICK

New member
תפסיקי לתרץ

כאשר את כותבת לי "לך דבר עם האלוהים שלך" יש לך כוונה ברורה לפגוע.

רואים בבירור שאין לך כבוד לבני אדם, הכל רק מסכה של כאילו את נאורה ולא גזענית, מכיר את ה"טייפ" שלך, בסופו של יום, מי שלא כמוך לא שווה כלום.

זה בסדר, אני עדיין אוהב אותך ואני אמשיך להתפלל עליך לאלוהים שלנו [בהנחה שאת יהודיה], אופסס.. אמרתי "יהודיה" שוב אני גזעני.

evanescent

New member
הבנת לא נכון

אני יודעת שאתה מאמין אז הצעתי לך את זה, למה שאני אניח שזה יפגע בך הצעה לדבר עם אלוהים שאתה מאמין בו?

מאיפה אתה מביא את זה שמי שלא כמוני מבחינתי לא שווה כלום? זו סתם השתלחות חסרת בסיס והיגיון. האמת שאחרי הפוסט שלך זה לא אמור להפתיע. טוב, תמשיך לשים פס על כל מי שראה בפוסט שלך אמירות גזעניות ותסרב להעמיק בזה אלא אם כן מאכילים אותך בכפית. צדקתי בהתחלה כשבכלל לא רציתי לדבר אתך.

צלשלספק

New member
לשאלתך, גבוליות.

הודעות שאמצא כמתיחת חופש הביטוי והבעת דעה, חריפה ונוקבת ככל שתהיה (ואני לגמרי בעד, בכללי) שגובלות בגזענות של ממש רק כדי לפגוע באחר, קל וחומר בגולש/ת ספציפי/ת כאן בפורום, ימחקו.

בהחלט התופעה קיימת

כל הזמן מנסים להסתיר את זה אבל השד חי בועט וקיים
כדאי לראות את ההקטע הבא ואחכ את הפרשנות של שלמה מעוז

BW37

New member
לא כדאי

מי שרוצה להגיד שמזרחיים שווים לאשכנזים
לא כדאי שיביא את שלמה מעוז כדוגמא
הוא מזרחי ואחד מהאידיוטים שקיימים
אחד מהבדיחות הידועות בשוק ההון הישראלי זה:
אם אתה רוצה להרויח תעשה הפוך ממה ששלמה מעוז אומר

והוא אידיוט לא כי הוא מזרחי
הוא אידיוט כי הוא אידיוט

הוא אנליסט ותמיד מומלץ לעשות בדיוק ההפך

מההמלצות שלהם וזה לא משנה באיזה אנליסט מדובר.

בכל מקרה מהשהוא אומר במקרה הזה הוא צודק

ואגב גם באתרי הכרויות יש גזענות
יצא לי לא פעם להתקל בבחורות שאמרו במפורש שהן לא רוצות מזרחי

יש אומרים שגבר מזרחי שמתחתן עם אשכנזיה סובל
גבר אשכנזי שמתחתן עם ספרדיה מרוויח

למעלה