השד העדתי.

shayCn

New member
אז רגע שאני אבין

בגלל שBW התבטא בגזענות לפני שבועיים באיזה שהוא פוסט,אז זה אומר
שמעכשיו הוכשר השרץ להשתמש בגזענות?

KUK NICK

New member
איפה מצאת גזענות ?

אם חבר שלי מתקדם להיות מנכ"ל בזק ניתן לומר "שחבר שלי יותר מוצלח ממני".

אם רוב האשכנזים מצליחים יותר מהספרדים, ניתן לומר "אשכנזים מוצלחים יותר מספרדים".

אם רוב הדתיים הם מזרחיים ניתן לומר "מזרחיים יותר דתיים מאשכנזים" , אלה עובדות ולא דעות אין צורך להפעיל רגשי נחיתות בזה.

כבר כתבו פה

ושמעתי גם על מחקר בנושא, שקורות חיים של אשכנזים הם אטרקטיביים יותר,וגם אם תשלח את אותם הפרטים תחת שם מזרחי,עדיין יפנו לאשכנזי.
אז אולי זו הסיבה שיש יותר אשכנזים מתקדמים? :)

KUK NICK

New member
נכון מאוד !

מה זה קשור למה שכתבתי ?

לא כתבתי מה הסיבות לכך שהם יותר מוצלחים, יכול להיות שזה בגלל הגנים שלהם, יכול להיות שזה בגלל תרבות דפוקה, יכול להיות שזה בגלל שהאשכנזים דיכאו אותם ולא נתנו להם להתקדם, יכול להיות שסתם בא להם להיות ראש קטן, יכול להיות הרבה דברים, אני לא יודע, אני לא סוציולוג, אני רק מציין עובדה - כרגע, אשכנזים מוצלחים יותר מספרדים.

בסדר גמור

זה רק אומר שהסיבות שזה אולי כך הן עלובות וגזעניות בשנת 2013.
גם בימים אילו...
ועדיין אנשים תוקפים את מי שמעז לדבר על המעט קיפוח שעדיין קיים.

לא מעט קיפוח

המון קיפוח.
אבל מוסווה.
בשושו, כי זה לא פוליטיקלי קורקט לא לקבל את שון אמסלם לעבודה בגלל שהוא אמסלם.

KUK NICK

New member
יפה מאוד

אז עכשיו רק יורד לכם האסימון של מה שכתבתי בפוסט הראשי.

יש קיפוח מגזרי ולא עדתי.

תבדקי האם המשרד עו"ד שאת עובדת יקבלו עורך דין אשכנזי חרדי מבני ברק ואם את עובדת במקום שמאלני תבדקי אם יש מקום לאשכנזי מתנחל ממושב קדומים.

כמו שאמרתי בתחילה, ואני מצטט [מהזיכרון], מחליטי החלטות יקבלו למשרות את מי שדומה להם לא בגלל רוע אלא בגלל שאת "זה" הם מכירים ומסתדרים.

ואז עולה השאלה - למה בכלל מחלטי ההחלטות הם אשכנזים ?
פה עולה שאלת הביצה והתרנגולת שדברתי עליה.

KUK NICK

New member
אם בהגדרה

של קיפוח "מגזרי" נמצא גם קיפוח עדתי - אז המגזרי כולל הכול.

אם הוא לא נמצא בהגדרה הזו - אז תכללי אותו בנפרד, לרגע לא אמרתי שאין.

ebi83

New member
אבל זה רק החלק הראשון של דברייך..

בחלק השני אתה כבר עובר לדבר על כך שיש פערים תרבותיים אוריינטלים שגורמים לזה..

רק כדי לדייק- לפי מה שאתה אומר פה הטענה שלך היא שהמצב בישראל לא שיוויוני?

ומתוך זה בוא נדבר על האם זה נובע מאפליה?

KUK NICK

New member
האם אתה טוען שאין פערים

תרבותיים ?

האם מישהו שעלה מאתיופיה בשנות ה 90 הוא בעל אותה מנטליות של עולי גרמניה של שנות ה 50 ?

אני לא חלילה אומר מי טוב או מי רע כי אין פה טובים ורעים אני רק אומר ששניהם אנשים שונים שחוץ מהעובדה שכנראה שניהם יהודים אני לא יודע אם יש בניהם איזשהו מכנה משותף.

shayCn

New member
הגזענות היא ההכללה

אתה לא יודע אם לכ-ל עולי אתיופיה אין תרבות דומה לזו של יוצאי גרמניה,אבל אתה מניח כך.
ההנחה הזו..היא הבסיס לגזענות.
הגזענות מתחילה בכך שאתה קובע בתוך המשפט שלך "האם מישהו שעלה מאתיופיה בשנות ה 90 הוא בעל אותה מנטליות של עולי גרמניה של שנות ה 50 ?" - למה בכלל לאתיופי צריכה להיות מנטליות של גרמני?
למה אתה לא מנסה את ההשוואה אחרת..האם לעולה מגרמניה משנות ה50 יכולה להתפתח מנטליות של אתיופים מאז עלייתם בשנות ה90?

תתפלא..הרבה אתיופים הצליחו להסתדר טוב מאוד,אפילו יותר מהרבה יוצאי עדות אחרות.
חוץ מזה,כבר הדגישו לך קודם בהודעות קודמות את המשפטים שמעידים על גזענות בהודעה הראשית.

shayCn

New member
השאלה שלי היא..

איך אתה קובע שתרבות מסויימת היא מוצלחת יותר מאחרת?
מהי תרבות? כל אחד שעלה לארץ הגיע עם תרבות מסויימת..מנהגים,מאכלים,שפה..כל זה תרבות.
עכשיו,בוא תסביר לי למה גרמנית שהיא שפה חורקת שיניים מוצלחת יותר
מאתיופית?למה מאכל אתיופי(אין לי מושג איזה מאכלים יש להם) פחות
טעים ממאכל גרמני?
לכל אחד יש תרבות ומנטליות שאיתו גדל והתפתח.בני אדם ה מגוונים, והשוני בינהם הוא היופי שבדבר.

shayCn

New member
אולי דרך ההתנסחות שלך

לא היתה נכונה.
אתה אמרת,ואני מצטט בשנית:"האם מישהו שעלה מאתיופיה בשנות ה 90 הוא בעל אותה מנטליות של עולי גרמניה של שנות ה 50 ? "

יש לי בעיה עם המשפט הזה.הוא כאילו מציג אתיופי שצריך להכנס לנעלים מסויימות(המנטליות של עולי גרמניה).כאילו אתיופי צריך להתאים את עצמו למנטליות של עולי גרמניה משנות ה50.

KUK NICK

New member
אולי תקרא מה שכתוב

ותפסיק להכניס לי מילים לפה.

אתה מטעה את עצמך ואת ציבור הקוראים.

shayCn

New member
אף אחד לא הכניס לך מילים לפה

אמרתי שככה אני מפרש את הדברים.

למעלה