השד העדתי.

evanescent

New member
אני לא רוצה לדבר אתך

הדברים שאתה אומר מגעילים אותי, מעוררים בי סלידה. דבר עם האלוהים שלך ביום כיפור, לפי האמירות שאתה מרשה לעצמך לכתוב במקום ציבורי נראה לי שיש לך הרבה על מה לדבר איתו. אה, וכדאי שתתעדכן גם במה זו גזענות.

KUK NICK

New member
זה לא מעניין אותי מה מגעיל אותך ומה לא

מעניין אותי אם יש לך טענה מנומקת בכדי לשנות את דעתי.

אחרת, את גם סתם עוד אחת מאלה ש...

דרך אגב, אין לי כוח לחפש אחורה בפורום, אבל כאשר bw העלה לפני שבוע / שבועיים פוסט שאומר "מחקר מסויים מצא שדתיים יותר טפשים מחילונים" מעניין אותי מאוד האם גם שם הגבת על גזענות ? [אולי מחר בבוקר נבדוק את העקביות שלך.. מממ.... אני מסוקרן לראות מה יעלה לי בחכה - בטוח יצאת עליו אפילו יותר מעלי ]

ודרך אגב 2 - תחפשי את הדיון הזה שם ותראי מה כתבתי - אני זוכר מצויין.
כתבתי "אין שום דבר חדש" - למרות שאני אישית שייך למגזר הדתי, אני מכיר בחולשות שלו, וזה ההבדל ביני לבינך אני אמיתי - ואת פופוליסטית צבועה.

evanescent

New member
כאמור אתה צריך להתעדכן מה זו גזענות

דת זה לא גזע, זו השקפה/אמונה שכבוגרים בוחרים בה או בוחרים להשאר איתה. ואתה גם לא ביססת בשום מחקר, אמרת שלדעתך הם פחות מוצלחים ושזו לא תוצאה של קיפוח ושל פחות הזדמנויות. אם אתה טוען שזו לא גזענות אתה ממש צריך ללמוד שוב על המושג. זה ששכחת או מעולם לא הבנת אותו לא אומר שאני פופוליסטית.

אמרתי לך שזה מגעיל אותי כדי להסביר לך למה אני לא עונה למה שאמרת. זה משפיע על הרצון לדבר אתך.

חבל שאת לא נותנת את דעתך

דווקא הקול השפוי לא משמיע את דבריו?
קצת אור באפלה, בפינה הקטנה הזו, יעשה טוב.

KUK NICK

New member
אז ככה:

המחשבה שלך, שהאמת בכיס שלך, כלפי היא תעודת עוני עבורך.

1. עוד לא הבנתי איך אדם שמשתייך לקבוצה מסוימת ומעיד על הקבוצה שאליה הוא משתייך שהיא לא טובה ב X..Y..Z הופך אותו לגזען ?
האם אדם שחור שקורא לחבר השחור שלו "נייגר" הוא גזען ?
האם המורה להיסטוריה שלי בבית הספר שהייתה אומרת לנו אחרי הפסקה, "יהודים כנסו לכיתה", [שהיא בעצמה יהודייה כמובן], היא גזענית ?
האם רון קופמן [פרשן הספורט] שהכניס מטבעות לשון בעולם הספורט כמו "יהודים זה לא בשביל ספורט" או "אנחנו גזע נחות" או "שישה מיליארד לא טועים"[כשהוא מתכוון לשנאה המוצדקת של כל העולם אלינו] - האם הוא גזען ? ואם כן מדוע מעולם לא הרחיקו אותו מערוץ הספורט בגלל האמירות האלה, כאשר הרחיקו אותו לא פעם ולא פעמיים על התבטאויות בנושאים שונים אחרים ?

2. וגם אם נתעלם מסעיף 1, האם נראה לך הגיוני, שאני אהיה גזען כלפי אבא שלי, שאני מנשק את האדמה עליה הוא דורך ?
האם נראה לך הגיוני שאני אהיה גזען כלפי כול הדודים והבני דודים שלי שאני קשור אליהם כמו אחים שלי, שהם מזרחים ?
האם נראה לך הגיוני שאני אהיה גזען כלפי רבנים שאני נמצא בשיעורים שלהם ולומד מהם, מתייעץ איתם, מעריץ את החוכמה שלהם ואת המידות שלהם ?
האם נראה לך הגיוני שאני אהיה גזען כלפי גדולי ישראל המזרחיים בכל הדורות, החל מהרמב"ם העצום ועד הרב עובדיה יוסף ?

האם את עד כדי כך חסרת יכולת לעשות חיבורים בראש לבד או שצריך לפרט כל דבר ?

3. גם אם נתעלם מסעיף 1+2 , אם היה לך קצת בינה יתרה היית יודעת שאני רואה את עצמי משתייך לזרם הציוני דתי אם תרצי או הקוקניקי - הזרם הזה מדבר על עם ישראל מאוחד, על שבירה של מחיצות הגלות, שבירה של העדות ומוצא אתני.
אם עדיין לא הבחנת אני לא לומד בישיבה ליטאית על טהרת האשכנז ולא בישיבה ש"סניקית על טהרת המזרח, אלה להיפך, אני לומד רק מרבנים שיוצא להם מהפה המילה "אחדות".

4. וגם אם נתעלם מסעיף 1+2+3
"לדעתי אשכנזים פשוט מוצלחים יותר מהמזרחים."
כפי שאת רואה אני דואג לברור את המילים שלי בקפידה מאחר והמילה "מוצלח" היא מילה שניתנת למדידה.
המילה "כישורים" הוא מלשון "הכשרה", משהו "שרכשת" אותו בלימוד ולא "סגולה" טבעית מולדת.
ומאחר והמילים הללו ניתנות למדידה ולבדיקה, אז רק לרענן לך את הזיכרון, הינה תזכורת:
אם במדינת ישראל מעולם לא היה ראש ממשלה מזרחי זה אומר: או שהמזרחים נכשלים, או שהאשכנזים מוצלחים - וזה עובדה ! לא דעה - עובדה.
אם במדינת ישראל הרוב המכריע של האנשים שמניעים את הכלכלה הם אשכנזים: החל ממשפחת עופר, לבייב, טד הריסון, סטף ורטהיימר, דנקנר, אברהם גולדשטיין, אליעזר פישמן, סמי סגול, גיל שוייד, משפחת רקאנטי, ועוד בלי סוף בעוד המזרחיים הם מיעוט וגם בסדר גודל הרבה יותר קטן, כמו יצחק תשובה, ג'קי בן זקן, אלפרד אקירוב או רמי לוי.

הנתונים הללו הם עובדות ככה שאם יש לך טענות, תבואי לעובדות לא אלי.

5. בלי קשר לסעיפים 1+2+3+4תראי את ההבדל ביני לבניך.
קם אדם בבוקר ואומר בוא נעשה מחקר על האם דתיים הם טיפשים יותר מחילונים, כלומר בשביל לעשות מחקר כזה צריך לחקור ממש לעבוד בשביל למצוא קשר בין אוכלוסיה מסוימת לבין חוכמה או טיפשות - בזה את מצודדת.
אני, שאני מתבסס על עובדות שלא צריך מחקר בשבילם כמו ראשי ממשלה, שופטי בית המשפט העליון, אנשי עסקים - שאלה מספרים יבשים שלא ניתן להתווכח איתם - זאת גזענות בשבילך.
עד איפה את יכולה לרמות את חושבת ? לא כאב לך לתמוך ב"מחקר" של שני שקלים נגד מליארדי בני אדם בכל העולם ולומר שהם טיפשים ?

את יש לך כבוד לאנשים את ?! את, ששולחת אותי לדבר עם "האלוהים שלי".

6. אולי הדמיון שלך פורה, אבל לא כתבתי שספרדים הם אנשים רעים, ולא שהם מושחתים, ולא שהם מכוערים, אפילו להיפך הדגשתי בסוף דברי שאין שום קשר לבין האמור למידות טובות וענווה, ולראיה ציטוט: "לא בהכרח שהאדם המוכשר יותר יהיה בעל מידות טובות יותר, ישנם ספרדים שהם מהאנשים הטובים ביותר שפגשתי, ואני אישית מעריך מידות וענווה הרבה יותר מחוכמה או תפקיד".
ככה שאני לא מבין מה רע לך כל כך ?

7.בהקשר לסעיף 1 - מאוד, מאוד, מאוד, מאוד - מומלץ:
http://www.youtube.com/watch?v=mV7m6IIN_tI

עכשיו נראה מה תעני לוינסטון צ'רצ'יל.

תיקונים קלים

לבייב הוא בוכרי ורקנאטי לדעתי יוונים או משהו כזה, בכל מקרה לא אשכנזים. גם לגבי דנקנר וסגול אני לא בטוח. אז תעדכן את הרשימה

dorban10

New member
חבל על האנרגיות שלך, אני לא חושב שיש לה את-

האינטיליגנציה והחדות להבין בכלל על מה אתה מדבר...

evanescent

New member
כן, אדם יכול

להיות גזען כלפי הגזע שלו או חצי הגזע שלו, ונשים יכולות להיות שוביניסטיות. מפתיע, הא? אבל כן, ההגדרות האלה לא כוללות את הגזע או המין של מי שמצדד בהן, זה לא חלק מההגדרה. וגם אם מישהו אומר "חבריי הטובים ביותר הם שחורים" זה לא יכול להוות הוכחה לכך שמשהו שהוא אמר אינו גזעני. אני חושבת שאתה צריך ללמוד יותר ברצינות את המושג הזה. תתעניין בספרים על הנושא או אנציקלופדיות.

העובדות שהבאת על אנשים מסוימים לא מוכיחות שאין קיפוח ושאין חסמים על רקע עדתי. ואתה כן טענת דברים שנשמעים ככה, כאילו ההזדמנויות שוות. כמה דוגמאות על מזרחים שהצליחו לא מוכיח שיוויון הזדמנויות ברמה גלובלית. יכול להיות שהם היו מיעוט יחסי שהצליח להתגבר גם על המכשולים הנוספים שלהם היו. אותם מספרים יכולים להיות תוצאה של קיפוח עדתי או של אפליות ודיכוי, לא אמרת שום דבר שמוכיח שלא.
אם אתה לא יכול להראות שלא, מה הטעם לכתוב כזה פוסט? אתה לא בעל מספיק רגישות חברתית בשביל לדעת שאם הנושא נפיץ ועם פוטנציאל פגיעה גבוה לא כדאי סתם לזרוק דיעות אלא אם כן הן לגמרי מבוססות?

KUK NICK

New member
אפשר מקור

להגדרה הגזענית שאת מדברת עליה, כלפי הגזע שלך עצמך.

evanescent

New member
תבחר כל מקור רציני

שאתה יכול ללמוד ממנו על גזענות ותראה אם הגזע של מי שמביע את הגזענות נכלל בהגדרה.

evanescent

New member
אני פשוט

רואה שחסרה לך הבנה של המושג הזה ועדיף שאם כבר תתעניין ותלמד עליו ברצינות במקום פה על רגל אחת. תראה אם תמצא הגדרה ממקום רציני שבה הגזע של מי שגזענות מיוחסת לו הוא תנאי להגדרת הגזענות, חלק מההגדרה שלה. מי שמבין את המושג יודע שלא, ואתה יכול לבדוק איפה שנוח לך. אז אם זה לא חלק מההגדרה אפשר ליחס אותה לכל מי שעונה לתיאור שלה בלי קשר למוצא שלו ולאיזה מוצא ספציפי הוא מפנה אותה.

KUK NICK

New member
דרך אגב..

איפה בדיוק טענתי שאין קיפוח ?

אני מודע לזה שיש קיפוח, אבל מה זה שייך למה שכתבתי שמזרחים פשוט פחות מוצלחים ?

אין לי שום כוונה להיות סוציולוג ולהסביר את סיבות ההיתרון האשכנזי על המזרחי - אני רק מציין עובדה, מזרחים פחות מוצלחים מאשכנזים.

אם את טוענת שמזרחים יותר מוצלחים או שאין קשר בכלל למוצא - חובת ההוכחה עליך כי אני כבר הוכחתי אחרת.

אני תמיד פתוח לשנות את דעתי, להבדיל ממך.

evanescent

New member
כשאתה אומר שכל מי שרוצה יכול

זו טענה ששוללת קיפוח. אם יש חסמים אז לא כל מי שרוצה יכול ואולי יש הרבה שלא יצליחו להתגבר עליהם, לא כי הם פחות טובים ומוכשרים, אלא כי לאלה שהצליחו לא היו את אותם חסמים, אז בשביל להצליח כמוהם הם צריכים להיות יותר טובים מהם.

ואם רצית רק לתאר עובדות ולא גם להביע דיעה על סיבה, אז הית צריך להגיד "פחות מצליחים" ולא "פחות מוצלחים".

KUK NICK

New member
נכון מאוד

מי שממש רוצה יכול - אחרת איך תסבירי את : יוסי בניון, אייל גולן, יצחק תשובה, רמי לוי, אמנון לוי ובעצם כל מזרחי מצליח במדינה ?

אם את טוענת שקיפוח מונע לחלוטין את האפשרות להצליח, אז איך הם הצליחו ?

מובן לחלוטין שהקיפוח הוא מקטין את הסיכוי להצליח אבל כמו שאמרתי - מי שממש רוצה מצליח.

לכן אני עדיין לא מבין מה את רוצה ? במיוחד שאת קוראת אותי בצורה מאוד סלקטיבית לאחר שכתוב במפורש בפוסט הראשי "חשוב לציין שדעותנו דיברו "בגדול" וכמובן שיש ספרדים מוכשרים ביותר ואשכנזים שהם כישלונות ואפילו הרבה משניהם אבל הנושא היה בגדול ברמה המנטלית."

אין מה לעשות יש קיפוח והוא לא רק עדתי הוא מגזרי, אין לי ספק שאם היית בעלת עסק לא היית לוקחת חרדי לעבודה, עם איך את מתבטת... אין מה לעשות קלטתי אותך - הפוסל במומו פוסל נכתב עליך, רק צריך לשים לך מראה מול הפנים.

evanescent

New member
אתה כנראה בקטע של להמציא עלי דברים עכשיו

וזה חסר טעם להמשך, אני לא אמרתי בשום מקום שקיום קיפוח מונע לחלוטין את האפשרות להצליח. זו הסקת מסקנות לקויה.

KUK NICK

New member
מה יש לך להגיד על זה ?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4132956,00.html

אני יודע !! ynet גם גזענים.

למעלה