השד הלבן מתחמם....

masterform

New member
נשמות, זוהי WHITE DEVIL אמיתית../images/Emo70.gif

לא היא כבר גרמה לבכות, ולכם

תבדוק אולי איזה "גאון" החליף את הצינורות

אלו שנכנסים למשאבת המים. החליף בין זה שבא מהרדיאטור לבין זה שיוצא.. אולי פשוט הרדיאטור שלך סתום ... מממ..

meir n

New member
תיקח את הפקק של הרדיאטור

שיבדקו במוסך שהוא נפתח בלחץ הנכון ולא בלחץ נמוך יותר. החלפת מים ברדיאטור לאחרונה?

shayoo70

New member
כן הוחלפו מים והוחלף רדיאטור....

אני אקח את הרדיאטור לניקוי אולי יעזור???? אולי בזמן שהחלפתי עשיתי משהו לא נכון...

Bearing

New member
סביר להניח שלא ניקזת אוויר

לפני שאתה לוקח את הרדיאטור לווקס-פוליש שלוש שכבות ולניקויי חול צבע יסוד ושיבוץ יהלומים, כדאי לבדוק כמה דברים בסיסיים שהם א.ב. של טיפול ברדיאטור, הבדיקה הכי טובה לתקינות המע' זה האם הוונטה נדקלת, תניע במקום עד אשר הוונטה תתחיל לעבוד, אם מחוג החום מתקרב לאדום והוונטה לא עובדת, כנראה יש בעייה, אם החשמל של הוונטה תקין (לקצר יוניט לגוף לבדיקה), תעשה ניקוז אוויר ברדיאטור, יש הסבר בספר מכונאי או תריץ חיפוש, ייתכן גם כי הטרמוסטט מקוקל - אם יש הבד גדול בין החום בשני צינורות הרדיאטור. יש גם דרכים פשוטות לגלות פריצת אטם ראש - גזים במים או מים שנעלמים.

shayoo70

New member
תודה רבה ! אני אגש לבצע הבדיקות

הבעיה שאין מד חום אלא רק נורית אזהרה.... אבל ניתן להרגיש שהאופנוע חם. כמו כן הוא זורק מים מהמיכל עיבוי החוצה. השאלה היא אם יש פריצת אטם ראש האם הוא מודד כהלכה את הטמפרטורה...

NeeD 4 SpeeD

New member
כשהמנוע קר , פתח את מכסה הרדיאטור

(לא מיכל עיבוי) ,תניע את האופנוע .תן מכות גז , תעלה תורים ותסתכל על המים ברדיאטור (בלי פקק) .אם המים מבעבעים - אטם ראש נפרץ. תסתכל גם בחלונית של השמן אם רואים מים ירוקים בשמן, אם כן אז נפרץ אטם ראש או משאבת מים נוזלת. רוב הסיכויים שהבעיה שלך מאוד פשוטה, תוציא את הטרמוסטט , חמם מים בקומקום בבית וזרוק אותו בפנים . וודא שהוא נפתח. אם המנוע מתחמם בזמן נסיעה אז הוונטה זאת לא הבעיה. אגב , אתה יודע שמיכל עיבוי לא צריך להיות מלא עד הסוף כן? כשהמנוע שלך קר , פתח מכסא רדיאטור, אם הוא מלא עד הסוף ומיכל עיבוי מראה על המינימום - הכל בסדר. יכול להיות שאתה סתם ממלא יותר מדי מים במיכל עיבוי.

shayoo70

New member
לא מילאתי מים במיכל עיבוי...חלילה וחס

מישהו יודע מאיפה מפרקים את הטרמוסטט באי אר 5??? לגבי התחממות אני חושב שהוא מתחמם מעבר למה שהוא צריך רק בנסיעות בתוך העיר בה אין רוח ואז אי ההשפעה של הונטה יותר חמורה.תוך כמה זמן +- אמורה להתחיל ל]עול הונטה מאחר ואין לי מד חום

Bearing

New member
שו הדה?

בקיצור אם אין לך ספר יש שרשור ספרים בפורום פול גז, בתת הפורום הטכני, אחד הקישורים שם מוביל לספר מתאים.

AVNER XR

New member
זה לא משנה תבדוק אותו על הג'ק ולא בנסיעה

קח גם תוכל לשמוע עם הונטה נפתחת ,לפני שמגיעים לאטם ראש תבדוק היטב את הצינורת שמתחברים למיכל עיבוי,והצינורות שיוצאים מהרדיטור אמורים להיות לך 2 ,אם אין בהם חור שממנו נוזל המים לגבי אטם ראש ישנה בדיקה נוספת והיא פתיחת המיכל עיבוי ,ותציץ פנימה האם למים נוספה מעין משחה חומה פרק את כל הפלסטיקים ותתחיל לבדוק ומשם נמשיך.

למעלה