השד הדמוגרפי

krembo

New member
השד הדמוגרפי

שלום, אשמח לשמוע את דעתכם על המאמר הבא: http://www.yesha.org.il/site/tavnit.asp?num=980862

kundason2003

New member
אכן בעיה מוכרת וקשה.

כבר זמן מה שהאיום הדמוגרפי עולה בראש סדר היום הציבורי. מה עושים איתו? נתניהו אמר שהבעיה הדמוגרפית האמיתית היא בערביי ישראל. הוא אומנם יכל להגיד את זה בצורה קצת יותר נחמדה, אבל הוא צדק. בהנחה שתקום מדינה פלסטינית שלא תכלול את ערביי א"י בתוכה, אנו בבעיה. כיום, ערביי ישראל הם 20% מכלל אזרחי המדינה, ויחס זה משתנה לטובת הערבים, עד שלפי התחזיות, בסוף העשור יהיה איום ממש על קיומה של ישראל כמדינה יהודית. אז מה עושים? לדעתי, אין לחתום על הסכם שלא כולל בתוכו את ערביי ארץ ישראל כפלסטינאים. אם תשאל אותם מאיזה לאום הם, רובם יגידו שהם פלסטינאים. (אגב, העם הפלסטינאי זה המצאה חדשה, זה לא היה לפני שנות ה-70) אבל אם תשאל אותם תחת איזה שלטון הם מעדיפים לחיות, רובם יגידו תחת שלטון ישראלי. הרבה יותר טוב להם פה, מאשר תחת שלטון עזתי. אין חיבה רבה בין ערביי א"י, לבין הפלסטינים של עזה. אבל, זה לא באמת מעניין אותי תחת איזה שלטון הם רוצים לחיות. אותי מעניין שהמדינה תשמור על הדמוקרטיה, על הציונות שבה, וכן גם על היהדות שבה, כי זה המנדט שלנו בעצם על השטח הזה. אנחנו פה, כדי לשמור על יהודי הגולה, וכדי לרכז את היהודים. אנחנו המדינה היהודית היחידה, (אולי חוץ מברוקלין) ועלינו לשמור רק על זה שיהיה כתוב שאנחנו מדינה יהודית. זה לא אומר שעלינו לשמור את החגים ואת השבת וכל זה. זה רק אומר שחוק השבות חייב להמשיך להתקיים, כי הוא הוא המנדט שלנו פה. אז, לסיכום, צריכה לקום מדינה פלסטינית, וכמה שיותר מהר, שתכלול בתוכה גם את המשולש, ואת כל ערביי א"י (אני לא מדבר על הערבים של חיפה או יפו...)

eviv

New member
אישית...

קודם כל עלי לומר ערבי ישראל לא מפחידים אותי. בידיוק שלא מפחיד אותי הרוב האשכנזי או מזרחי כיום במדינה. ועכשיו אני יתחיל בדברי: 1. המאמר יוצא מנק' הנחה שמדינת ישראל היא מהנהר לים ולוקח את כל הבדיקות האסטרטגיות לפי כך ראיתי בדיקות שהערבים יהיו רוב בין הים לנהר וזה ברור לכולנו. 2. דבר שני התמוה שהוא לוקח בתיאוריה שכל ערבי ישראלי הוא כמו הפלסטיני של הרשות. וזו טעות רוב ערבי ישראל הם לא שייכים להם אלא הם מאמינים בחיי דו קיום. ולא משתייכים לאנשים אשר משתייכים לפלסטינים של הרשות (הם לאום ולא עם) 3. מתוך התפיסה האידיאולוגית שלי שבסיסה האידאות ההומניסטיות אני מאמין בשיוויון ובנגזרות של כך על כן אני לא חושב שיש להגביל את ערבי ישראל ואני חושב שערכי הדמוקרטיה יותר חשובים מערכי הגזע או ההפרדה.

eviv

New member
לדעתי אתה סותר את עצמך...../images/Emo70.gif

קודם כל העם הפלסטיני היה לפני שנות השיבעים והוא לא המצאה חדשה. דבר שני בולט שאתה לא מבין את המשמעות דמוקרטיה, בדימוקרטיה אתה לא בא לאזרחים שלך ואומר להם משהו בסגנון : "לא נולדתם לאמא יהודיה באסה לכו מפה" אם רק חוק השבות משנה לך אז אני לא מבין ממה אתה כל כך מפחד... אף אחד לא ניסה לבטל אותו ואני לא מבין מה הבעיה שלך עם הערבין בנוגע לכך.

kundason2003

New member
העם הפלסטיני הוא המצאה חדשה, מאד.

לפני מלחמת ששת הימים בכלל לא היה דבר כזה העם הפלסטיני, תבדוק. אני לא אומר לערבים ישראלים שילכו מפה. אני אומר שיהיו תחת שלטון של מדינה פלסטינית, כי זו תהיה מדינה לאומית אתנית, והם חלק מהלאום האתני הזה. חוק השבות בכלל לא נותן פה שום דבר. חוק השבות לא מבטיח לנו דמוגרפיה לטובתנו, הוא מבטיח שיהודים מהעולם יוכלו לעלות לפה אם ירדפו אותם בשל יהדותם.

eviv

New member
ערביי ישראל = ערביי יפו/חיפה

רק עכשיו שמתי לב- " אז, לסיכום, צריכה לקום מדינה פלסטינית, וכמה שיותר מהר, שתכלול בתוכה גם את המשולש, ואת כל ערביי א"י (אני לא מדבר על הערבים של חיפה או יפו...) " נשאלת השאלה איך אתה מגדיר את ערביי ישראל? והאם אתה מגדיר אותם כמו שעורכי הסקר מגדירים אותם?

kundason2003

New member
ערביי ישראל?

טירה, טייבה, קלקיליה, ג'לג'וליה, כל הכפרים שבאמצע, כפרי הגולן והגליל. אני לא מדבר על הערבים שחיים בשלום איתנו שנים כבר, כמו אלה בחיפה וביפו. קאפיש?

eviv

New member
אתה יודע שהם אותם ערבים נכון?

אלו אותם ערבים שחיים איתנו בשלום... על פי עיתון הארץ מתוך כ1,000,000 ערבי ישראל כ-40 מעורבים בפעולות חבלניות זה יוצא 0.004% לא נראה לי שזה סיכון שמצדיק גירוש כוללני של כלל ערבי ישראל...

kundason2003

New member
אתה לא מבין.

אנחנו לא מגרשים אותם. הם ישארו איפה שהם. רק תחת שליטה פלסטינית. תראה במשך ההיסטוריה, עשו את זה המון פעמים. וקשה לי להאמין לנתון הזה. במיוחד לאור העובדה שיש יותר ממיליון ערבים ישראלים, והארץ בדר"כ דופק עובדה בדיוק... וחוץ מזה, אם מישהו יודע על רצח ולא עושה כלום למנוע אותו, נכון שצריך לאסור אותו? כנ"ל עליהם. בטוח שיותר מ40 יודעים שהולך להיות פיגוע. כמה אומרים את זה למשטרה?...

מה לגבי המתפרעים של אירוע אוקטובר

2000 ? אותם טרוריסטים ששרפו צמיגים בצמתים, השחיתו רמרזורים וציוד של בזק וחברות חשמל. אני מתאר שלשיטתך אלה היו פעילי "שלום" ?

eviv

New member
אתה מוזמן לקרא את תוצאות

הוועדה שעוסקת בנושא

בעיה קשה

אני לא יודע אם לא מאוחר מדי. כשרואים משפחה של בדואים בנגב עם 30 ילדים, בעל ו3 נשים הממומנים מכספי משלם המיסים.

eviv

New member
מוזר שהעובדות אומרות אחרת...

כתבה בנוגע לשד הדימוגרפי והעובדות לכך שהוא לא מתקיים בערביי ישראל לחצו כאן בכדי לעבור

kundason2003

New member
נגיד שתקום מדינה פלסטינית.

הערבים ימשיכו לשתוק? הם ימשיכו לקבל את העובדה שלידם יש מדינה שיכולה לדאוג להם במידה ותהיה מדינה פלסטינית מהירדן לים? לא. הם יכנסו בנו חזק, ויפסיקו להצביע לשמאל, אלא למפלגות הערביות, יעזרו לטרור והכל. אל תחשוב שכל הזמן הערבים יתנהגו כיהודים.

eviv

New member
היהודים בפולניה נוהגים כפולנים

אין להם שאיפה להגדרה עצמית וזה ההבדל העצום בין ערביי ישראל לבין הפלסטינים שברשות. זה כמו ההבדל בין יהודי ארץ ישראל לבין יהודי ארצות הברית... המפלגות הערביות פועלות רבות לאינטרסים של האזרחים הערבים כמו מתן שיוויון בשירותים כמו חינוך רווחה וכיו"ב אתה מוזמןן להיכנס לאתר אדווה ולראות את המחקרים שנעשו בנושא האי שיוויון במדינת ישראל.

סלוניק

New member
ה"עובדות" הן בסך הכל דיעה אחרת..

שלא לדבר על דיעה שגויה. הכתבה שהצגת מתארת סטטיסטיקה שמתייחסת לעלייה כאילו תתקיים באותם מימדים בה התקיימה בשנות ה-90. העלייה מבריה"מ לשעבר לא תחזור על עצמה, ובטח לבטח שיש לזה השפעה על השיעור הדמוגרפי. ובנוסף, צריך להתייחס לעובדה שהסכנה הדמוגרפית היא מפני אוכלוסייה אנטי ציונית, לא אנטי יהודית. הגידול של החרדים הוא פחות או יותר זהה לזה של הערבים, וביחד הם משלימים בלוק אנטי ציוני שאפשר לזהות אותו כבר היום בהצבעות בכנסת (חוק טל לדוגמה). ובאשר לדברים שהועלו, לא ניתן משפטית לכפות על אזרחי מדינה "להמיר" אזרחותם. במילים אחרות, ניתן יהיה להעביר את המשולש במסגרת הסכם קבע, אבל לא ניתן יהיה לבטל את אזרחות תושביו. הדרך לטיפול בבעיה הדמוגרפית היא לטעמי בכיוון הכלכלי. ישנו מודל כלכלי המתאר יחס ישיר בין הכנסה למשפחה לבין מספר ילדים במשפחה. העברה של יותר תקציבים והשקעה בחינוך במגזר הערבי תוריד את אחוזי הילודה. בדוק.

למעלה