אכן בעיה מוכרת וקשה.
כבר זמן מה שהאיום הדמוגרפי עולה בראש סדר היום הציבורי. מה עושים איתו? נתניהו אמר שהבעיה הדמוגרפית האמיתית היא בערביי ישראל. הוא אומנם יכל להגיד את זה בצורה קצת יותר נחמדה, אבל הוא צדק. בהנחה שתקום מדינה פלסטינית שלא תכלול את ערביי א"י בתוכה, אנו בבעיה. כיום, ערביי ישראל הם 20% מכלל אזרחי המדינה, ויחס זה משתנה לטובת הערבים, עד שלפי התחזיות, בסוף העשור יהיה איום ממש על קיומה של ישראל כמדינה יהודית. אז מה עושים? לדעתי, אין לחתום על הסכם שלא כולל בתוכו את ערביי ארץ ישראל כפלסטינאים. אם תשאל אותם מאיזה לאום הם, רובם יגידו שהם פלסטינאים. (אגב, העם הפלסטינאי זה המצאה חדשה, זה לא היה לפני שנות ה-70) אבל אם תשאל אותם תחת איזה שלטון הם מעדיפים לחיות, רובם יגידו תחת שלטון ישראלי. הרבה יותר טוב להם פה, מאשר תחת שלטון עזתי. אין חיבה רבה בין ערביי א"י, לבין הפלסטינים של עזה. אבל, זה לא באמת מעניין אותי תחת איזה שלטון הם רוצים לחיות. אותי מעניין שהמדינה תשמור על הדמוקרטיה, על הציונות שבה, וכן גם על היהדות שבה, כי זה המנדט שלנו בעצם על השטח הזה. אנחנו פה, כדי לשמור על יהודי הגולה, וכדי לרכז את היהודים. אנחנו המדינה היהודית היחידה, (אולי חוץ מברוקלין) ועלינו לשמור רק על זה שיהיה כתוב שאנחנו מדינה יהודית. זה לא אומר שעלינו לשמור את החגים ואת השבת וכל זה. זה רק אומר שחוק השבות חייב להמשיך להתקיים, כי הוא הוא המנדט שלנו פה. אז, לסיכום, צריכה לקום מדינה פלסטינית, וכמה שיותר מהר, שתכלול בתוכה גם את המשולש, ואת כל ערביי א"י (אני לא מדבר על הערבים של חיפה או יפו...)