השגריר - פרק 1

yomgood

New member
הבושה של ה"שגריר"

לפני שבע שנים הסעיר אמיר לנג את המערכת הצבאית כשהתלונן נגד המ"כית שלו בקורס טיס, רב"ט יפית אזרן, והאשים אותה במסכת התעללויות בית הדין זיכה אותה מכל אשמה ומתח על לנג ביקורת נוקבת כיום לנג משתתף ב"השגריר" - תוכנית הריאליטי שתעלה בקרוב לאוויר בערוץ 2, ושעשויה להפוך אותו למסביר הרשמי של הארגון היהודי-אמריקאי "ישראל בלב" מאת: אתי אברמוב סביר להניח שאת הפרט הבא לא תמצאו בשידורי הפרומו לתוכנית המציאות היוקרתית החדשה של קשת וערוץ 2, "השגריר": אחד מ-14 המתמודדים על תפקיד הסברה ייצוגי בחו"ל הוא אדם שבית דין צבאי בישראל הגדיר כ"בעל שיקולי מהימנות ומידת אמינות לוקים בחסר". אמיר לנג. "שילמתי מחיר כבד" צילום: צביקה טישלר יפית אזרן. "זו בושה" צילום: חיים זיו אמיר לנג (25), אם השם הזה מצלצל למישהו כמוכר, הוא אותו חניך שהודח לפני כשבע שנים מקורס טיס ובעקבות כך הגיש תלונה כנגד אחת המ"כיות, במה שהגיע לכתב אישום מפורט בן 12 סעיפים על התעללות שגרמה לו, כך טען, נכות ועוגמת נפש. אלא שאחרי שנתיים של דיונים בבית הדין והמולה תקשורתית לא קטנה, החליט צוות של שלושה שופטים לזכות את המ"כית יפית אזרן (אז כבר סג"מ) מכל ההאשמות. בפסק הדין כתבו השופטים: "... הוא (לנג) נוטה להגזים, כך שקשה לעתים להעריך היכן מסתיים תיאור המציאות כפי שהיתה ומתחיל תיאור דמיוני, שעל אף שייתכן שהיום המתלונן משוכנע באמיתותו, הרי שלמעשה לא היה ולא נברא. התקשינו לסמוך על עדותו של המתלונן כמשקפת נכונה את המציאות כפי שהיתה, וזאת נוכח סתירות ותיאורים מוגזמים". מפגשים בקונגרס קצת רקע: התוכנית "השגריר" היא יוזמה של ארגון אמריקאי-יהודי א-פוליטי בשם Israel At Haert, שהוקם לפני כשנתיים על ידי ג'ואי לואו, איש עסקים יהודי אמריקאי במטרה לשפר את תדמיתה של ישראל בעולם. המנצח בתוכנית יתמנה לתפקיד דובר הארגון, יפעל מהמטה בניו יורק וישמש כנציגו מול התקשורת האמריקאית, מול ארגוני הסטודנטים ברחבי ארצות הברית ומול הסגל האקדמי. בנוסף, ישתתף המנצח במפגשים עם חברי קונגרס וגורמים פוליטיים אחרים לתיאום הפעילות מול הארגון. המשמעות: צבירת קשרים וכוח שישמשו אותו בחיים בתום השנה שיעביר בתפקיד. לכאורה, אין לתוכנית או לתפקיד שהיא מציעה למנצח מימד רשמי כלשהו, שהרי ספק אם מיונים לג'וב בכיר במיוחד היו מתבצעים באמתחתה של תוכנית ריאליטי המקדשת את הרייטינג. אבל מנגד, כמה אלמנטים ב"השגריר" בכל זאת הופכים אותה לממלכתית במידה רבה, בעיקר העובדה שהיוזם הוא ארגון יהודי הפעיל למען ישראל בביצה הפוליטית האמריקאית. מדובר בתוכנית מציאות המתרחשת באתרים שונים בחו"ל, שם יוטלו על המתמודדים משימות שונות. צוות השופטים, שיתרשם לחיוב או לשלילה מביצועיהם וידיח אותם עד לזכייתו של האחרון שיישאר, מורכב ממספר דמויות מרכזיות בממסד הבטחוני/ כלכלי/ תקשורתי הישראלי: יעקב פרי, לשעבר ראש השב"כ ומנכ"ל סלקום וכיום יו"ר בנק המזרחי; נחמן שי, לשעבר דובר צה"ל ויו"ר רשות השידור; ורינה מצליח, הכתבת הפרלמנטרית של ערוץ 2. "בסיס עובדתי צר" בניגוד ל-13 חבריו למרוץ, לנג אינו זר לתקשורת הישראלית. ביולי 97' הוא הודח משלב מכין של קורס טיס לאחר שלב השדאות והחי"ר, כשבין צוות המפקדים שלו אז היתה גם רב"ט יפית אזרן. לנג מיהר והתלונן בפני מפקדיה של אזרן על מה שהגדיר כהתעללות לשמה תוך ניצול סמכויות ומרות. כפועל יוצא הושעתה אזרן לכמה ימים ויציאתה לקורס קצינות עוכבה. אולם בכך לא הסתיימה הסאגה בין השניים. בנובמבר 98', כשנה לאחר מכן, נפגשו השניים במקרה. לנג ראה שאזרן אכן הפכה לקצינה, ומיהר להגיש תלונה לנציב קבילות החיילים, בעקבותיה קיבלה אזרן הערה בתיק האישי. אלא שלנג לא הסתפק בכך ופנה לעיתונות. "מהיום שראיתי אותה", סיפר בראיון עיתונאי, "ידעתי שבסופו של דבר אחשוף בפני הרשויות המוסמכות כל מה שקרה לי. אם לא בשביל הנקמה, אז לפחות כדי למנוע מחיילים אחרים מקרים שכאלה". בעקבות הפרסום תבע הרמטכ"ל דאז, שאול מופז, את סילוקה המיידי של סג"מ אזרן מצה"ל, ובמקביל הורה על פתיחת חקירת מצ"ח. המשפט החל ביוני 99' ובו הואשמה אזרן בחריגה בסמכות עד כדי סיכון חיים או בריאות, התעללות בחייל בדרגה נמוכה ושררה כלפי פקודים. אלא שטענותיו של לנג הופרכו בבית הדין בזו אחר זו. הוא התלונן על פריצת דיסק אבל ההגנה הוכיחה שבמהלך התקופה נהג באופנוע כבד, דבר כמעט בלתי אפשרי לבעל בעיות גב מסוג זה. גם חבר ליחידה העיד כי לנג התוודה בפניו שהוא מזייף את כאבי הגב שלו כדי להיעדר מהצבא. בנוסף, הצהיר רופא צבאי כי אין קשר בין הפגיעה ממנה סבל התובע בשלפוחית השתן לבין הפעולות שנדרש לבצע בקורס. גם חיילים שלדבריו היו עדים לחלק מההתעללות שעבר לא זכרו את האירועים המדוברים. "נראה כי קיים בסיס עובדתי צר המתיישב עם מעט העובדות אותן מתאר המתלונן", סיכמו שופטי בית הדין את התרשמותם מלנג, שבימים אלה עושה את צעדיו הראשונים בדרך לתפקיד השגריר במשימה בצרפת. אם הוא ישרוד את 13 הניפויים, צפויה למערך הדוברות של ארגון יהודי אחד בארצות הברית שנה משעשעת. קשת: "ידענו" לנג: "אני ראוי" "אני מסתייג ממה שאמרו השופטים ושמח שקשת החליטה לתת בי את אמונה", אומר לנג השבוע בשיחה מפריז. "חרף מה שנאמר ונכתב בחמש השנים האחרונות, עשיתי כמה וכמה דברים חשובים, שאחד מהם היה להביא לתשומת הלב הציבורית את מה שקורה בקורס טיס ולשנות את דפוסי ההדרכה בבסיסי חיל האוויר. אני לא מאמין במסקנות האישיות שנכתבו עלי". אתה חושב שאתה ראוי לשמש שגריר? "חד משמעית כן. אמנם שילמתי מחיר כבד על הפרשה, אבל אני מאמין במה שעשיתי". מקשת נמסר: "14 המועמדים הסופיים שיתמודדו בתוכנית עברו תהליך מיון מקצועי ויסודי על ידי טובי המומחים לתקשורת והסברה בישראל. תהליך המיון כלל - לצד בדיקת רקע אישי מקיפה - גם בדיקת יכולות מקצועיות בתחומי התקשורת, עמידה מול קהל, רטוריקה וידע כללי. המקרה של אמיר לנג הובא לידיעת ההפקה כבר בשלבים הראשונים, ועם זאת הוחלט להשאירו בין המתמודדים לאור העובדה שמדובר במועמד ראוי בעל כישורים רבים וניסיון רלוונטי לתחום". יפית אזרן נמצאת בימים אלה בטיול פרטי בברזיל, שם שמעה לראשונה מעיתון "תל אביב" על השתתפותו של לנג ב"השגריר". "אחרי מה שקבעו השופטים, אני לא מבינה איך אפשר לקבל למשרה כזו אדם כזה", היא אומרת. "הוא משתתף בתוכנית שמטרתה למצוא מישהו שייצג בכבוד את המדינה? זו בושה". מה המסקנות שלך מהפרשה? "אני שמחה שהאמת יצאה לאור ושבית המשפט פעל כשורה, אבל מאוכזבת שהאדם ששיבש את חיי יצא ללא פגע, לא נענש ורק קיבל הערה בהכרעת הדין שלי". למה לא הגשת נגדו תביעה אזרחית? "אחרי שבזבזתי שנה וחצי מחיי רציתי לנוח מבחינה נפשית וכלכלית, בלי להיכנס מחדש למעגל של תביעות". מה את מרגישה כלפיו היום? "אין בי רצון לנקמה, זה חזק מדי, אבל יש בי כעס. זה אדם שבית המשפט קבע שלא דיבר אמת, ואחד כזה לא יכול לייצג אותנו בכבוד. מצד שני, אני לא מסתכלת אחורה. דברים כאלה פותחים פצעים ישנים". גם השופטים בתוכנית נשאלו לדעתם בסוגיה. יעקב פרי: "מה זה מעניין אותי? אני בסך הכל שופט. לא אני בחרתי את המועמדים. תשאלי את קשת". רינה מצליח: "אני לא מכירה את הסיפור ולא מתראיינת עליו. איני שופטת את חייהם הפרטיים של המועמדים ולא בוחרת אותם. יש אנשים יותר מוסמכים לדבר איתם". נחמן שי: "תפני לקשת".

anarchia

New member
נו אז מה

הנקמה המושלמת זה יהיה לתקוע אותו באמת בתור השגריר עאלק.. יותר נכון איזה דובר הסברה תקוע בניו-יורק שיהיה בריא..

אתה רוצה להגיד לי שאמרת ../images/Emo58.gif

אני אהרוג אותך אם הרסת לי את הצפיה!!!
ואם הוא באמת יהפוך לשגריר רק בשביל הגימיק הייתי מדביקה לו שערוריה שכאילו הוא הטריד מינית את המזכריה שלו או משהו כזה למתוח אותו ככה שילמד לקח לא להאשים אף אחד אחר יותר בטעויותיו!!!

Sole Survivor

New member
השגריר?

פורמט נחמד-ביצוע יש מה לשפר קבוצת הבנים הרבה יותר טובה כי הם יותר רגועים נותנים לכל אחד בקבוצה כבוד אולי זה קצת לא טוב שעשו קבוצת בנים קבוצת בנות כי זה הרי ידוע כשמים בנות ביחד אז המלחמה בשיאה ורונה סתמי את הפה איך קיבלו אותה בכלל למה בגלל שהיא רזה ועלק יפה? הם לא נתנו לדבר בכלל בישיבה שלהם וזאת שנאמה אמרה כל הזמן שהן ינצחו בגלל שלנשים יש יחסי אנוש יותר טובים וחיוך האם היא חייכה פעם אחת בנאום??? לסיכום הנים התחילו טוב והלוואי שרק הם ינצחו תמיד כי לאף בת לא מגיע לזכות הדבר הכי יפה בתוכנית הזאת זה הנופים וזהו וכמה פרסומות לא הגזימו בכלל...

zfard

New member
רק על דבר אחד אני לא מסכימה

אמרת שלאף בת לא מגיע לזכות, ונכון שיש פה כמה בנות שלא הגיע להן אפילו להגיע לתכנית, ועוד כמה שאנחנו לא ממש יודעים עליהן משהו, אבל אותי אישית מוריה הרשימה מאד, לא רק מבין הבנות, אלא מכל המועמדים. ולא, אם תהית, אני לא מכירה אותה אישית או משהו, היא פשוט באמת עשתה רושם מצויין, היא רהוטה, היא חמודה מאד, היא ידעה להקשיב יותר טוב מרבים אחרים שם...

יגאל55555

New member
זוועתי ביותר../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif../images/Emo5.gif

היו רק 2 דברים טובים בתוכנית הזו: הפורמט, שעד כמה שהבנתי נגנב מתוכנית אחרת (אני לא צופה בתוכנית של טראמפ) והמכוניות בהן הבנות חזרו לירושליים. כל השאר... טוב, נתחיל לקטול: 1) המועמדים עצמם - איך בכלל אפשר לגייס למשימה כזאת (ההסברה הלאומית) אנשים צעירים, חסרי נסיון וגם כאלה שאין להם שום זיקה לפוליטיקה (שמישהו יסביר לי מה לעזעזל עושה שם שחקנית כדורסל). רק בגלל שהם מצטיירים טוב יותר ב-TV מאשר אנשים קצת יותר מבוגרים? אז ההפקה נכשלה כבר בשלב הזה. על סמך מה בחרו אותם? מה היו הקיטריונים? פשוט כישלון טוטאלי! 2) העריכה - ארוך מדי, מייגע מדי. יותר מדי דברים מיותרים. כמו שציינו פה כבר - למה התוכנית עצמה ושלב ההדחה הם 2 תוכניות נפרדות? 3) המנחים - חוסר ידע בעברית בסיסית (גם לזה כבר הביאו פה דוגמאות) וגם בורות בגיאוגרפיה - גב' רינה מצליח, כאשר את אומרת "מדינת בריטניה" תחשבי טיפה לפני כן, כי בריטניה זו אינה מדינה, אלא ממלכה מאוחדת, הכוללת את אנגליה (ולשם נסעו המשתתפים), ויילס, סקוטלנד וצפון אירלנד. 4) הפרסומות - לקראת סיום התוכנית פרסומות בקצב של כל 3-5 דקות. לא הגזמתם, ערוץ 2?! מזל שהיום לא צריך לקום בשביל להעביר ערוצים, אחרת היתי מאבד רבע ממשקלי אתמול... 5) ההדחה - מה גרם לכם, המנחים, לחשוב שרינה (אני חושב שזה שמה, זאת שהביאה את החבר שלה שלומד בקיימברידג') ראויה להשאר יותר מעפרה? הרי היא היתה הסיבה העיקרית לכישלון של הבנות (שכולן היו גרועות ממילא) - גם שתלטנית, גם לא מוכנה לפשרות, גם לא לרעיונות חדשים, סנובית, מתנשאה וחושבת שהכל צריך להיות לפי רצונה. איפה עבודת הצוות? מהרטה באמת לא היתה אשמה בכישלון של הבנות, הרי גם "אם היא היתה מעלה את הרעיון שלה, אבל היא לא עשתה את זה" (להגדרת 3 המאפיונריות) - רינה לא היתה מקבלת את זה, קוטלת על המקום (וזה מה שהיא עשתה, בעצם) וממשיכה בתוכניתה. גם עופרה, שבאמת ההתבטאות שלה היתה מיותרת (ונסיון לטייח את זה בשלב ההדחה היה פשוט פתטי, מגוחך), לא היתה הסיבה העיקרית (לפי דעתי) להפסד המוחץ של הבנות. נכון, היא היתה פשוט איומה (שוב פעם, כמו כל השאר), אבל תפקידה של רונה בתבוסה הזאת היה גדול יותר. 6) חשיפה יתרה של העומד לקרות בפרק הבא - הבנו, החברה צריכים למכור לצרפתים מזדמנים חופשות באילת. השאלה הנשאלת - מי יפסיד ומי יודח. הרסתם את אלמנט ההפתעה, עכשיו אפשר לראות רק את שלב ההדחה (שגם אותו, סביר להניח, לא נזכה לראות בשלמותו בגלל ריבוי הפרסומות והזפזופים). בקיצור, כדאי להפקה לשנות הרבה דברים בתוכנית, ולעשות את זה כמה שיותר מהר.

Cinderela 2

New member
התוכנית לא מצליחה לאתגר וליצור את

הדרמה והעניין שהובטחו בשידורי הפרומו .לא נעים לומר -אבל גם המנחים רדודים ומייצגים רצינות מעונבת יתר על המידה שלא עוברת את המסך

Orbital Shadow

New member
הפרסומות האלה../images/Emo60.gif

להרוג אותם. זה היה כל כך מעצבן מילה וחצי הם מוציאים מפה טראח פרסומות.

anarchia

New member
פסקול שפסקול, הכוסית עפה וזה מה שרע

הבלונדה היפה עופרה, ואיי איך שהיא אמרה WE DIDN'T TAKE FROM THE PALESTINES NOTHING כמעט גמרתי.... איזה חיוך מזויף היא ניסתה לעשות לאחר מכן, אחחח היא ידעה SHE'S FINISHED איך קטלו אותה. היא מנותקת לגמרי וזה מה שאני אוהב בה. עופרה תעשי לי ילד!

Orbital Shadow

New member
מזעזע../images/Emo60.gif

אני מוצאת את זה נוראי הנאום שהבנות נשאו
ועוד התשובה המטומטמת של העופרה הזאת: "אנחנו לא לקחנו שום דבר מאף אחד" תעשו לי טובה הם? הסברה? יותר נזק מתועלת
זה כאילו הם אמרו: טוב משרד החוץ לא עושה עבודה טובה בואו נעשה תוכניות ראליטי נבחר מתחרים שלא יודעים כלום מהחיים שלהם ונעשה נזק למדינה.

CuteBabe

New member
משהו שלא הבנתי

אני לא מבינה... אין כבר על מה לעשות תוכנית ריאליטי, אז עושים אחת שבה בוחרים שגריר ?! כמה מטומטם זה יכול להיות?! כן, בואו ניקח אדם שאין לו כל ניסיון, וניתן לו לייצג את המדינה. זה בהחלט ישפר את הדעה של העולם לגבינו... =\

Orbital Shadow

New member
צודקת לגמרי../images/Emo60.gif

וגם זה לא שגריר זה הסברה אני חושבת שזה אפילו יותר חשוב. צריך לעבוד שנים במשרד החוץ בשביל להגיע להיות מסביר והם בתוכניות ראליטי? נראה לי אבסורד.

lil Miss Sue

New member
אבל הם לא סתם אנשים מהרחוב

הם סטודנטים, אינטליגנטיים, אנשים על רמה! אז מה הבעיה אני לא מבינה.. זה תוכנית שגם עוזרת מבחינה מעשית וגם נחמד ומעניין לצפות בה..

zfard

New member
אל תשכחי ש

אל תשכחי שלא מדובר בלהיות שגריר מטעם משרד החוץ, אלא בסך הכל ראש מחלקת הסברה של איזה ארגון וולונטרי שאיזה מיליונר מממן מכיסו. נכון, הסברה זה משהו חשוב בכל מקרה, ונזק אפשר לעשות גם בארגון וולונטרי, אבל אני לא לחוצה מזה שכאילו הבן אדם הולך לייצג אותי באופן רשמי, כי באותה מידה יכלו לקחת סתם מישהו דפוק (הממ... עפרה?) בראיון עבודה, ובחיים לא היית שומעת אפילו שהארגון הזה קיים...

לישקפה

New member
אני לא מבינה מה אתם רוצים.

אני דווקא אהבתי מאוד. ____ ראית את הבחור הדתי??!!??! י א ם !

mominman

New member
לא ידוע מה איתכם.

אבל לדעתי זו סדרה איכותית ונהדרת, נהנתי מכל רגע.

zfard

New member
טוב, אז הנה מה שיש לי להגיד: ../images/Emo13.gif

1. סליחה על הבורות ועל חוסר הבקיאות, אבל... ערוץ 2 מקבל גם מכספי האגרה? כי זה מרגיז אותי מאד לשלם כסף בשביל תכנית מציאות שכל שבוע שולחת כל כך הרבה אנשים לחו"ל. אין אף תכנית ריאליטי בכזאת השקעה תקציבית נדמה לי, לא? 2. עפרה לא הייתה צריכה לעוף אתמול, היא הייתה צריכה לעוף כבר בשלב המיונים. ולא רק כי היה ברור שהיא גרועה, הרי מתוך 14 מתמודדים יהיו 13 שיעופו בשלב זה או אחר. העניין הוא, שכשעושים תכנית בפורמט כזה, שבוחנים את האנשים "על רטוב", צריך לקחת בחשבון שמי שיעשה את העבודה רע, יעשה נזק אמיתי, גם אם הוא ישלם על זה את מחיר ההדחה. מה שהסטודנטים בקיימברידג' זוכרים מהערב ההוא זה את המטומטמת שבאה להתגונן ולא לעשות הסברה, ודיברה שטויות. והם הרי אפילו לא יודעים את מי הדיחו, וגם לא באמת אכפת להם. את זה היה צריך לקחת עוד בשלב המיונים, כשמשום מה בחרו מתוך אלפי מועמדים מישהי כמו עפרה, שמשפט כזה לא היה צריך אפילו לעלות לה בראש, לא כל שכן בקול רם, אפילו לא כפליטת פה. 3. הצנון שהחלטתי להשאיר בסופר ולא לקנות, היה הרבה יותר מרתק מנחמן שי. לעומת זאת, רינה מצליח (או "רינה סקסספול" איך שהיה קורא לה עזר וייצמן) היא מותק, ממש הפאולה עבדול של הצוות, ופרי הוא שופט עם פוטנציאל. אהבתי. 4. הבאה בתור לעוף זאת רונה. בגלל שהיא לא הראתה שום יכולת לעבוד עבודת צוות (בעניין הזה, על אותו שלב בפודיום הטמטום עומדת רווית), כי אם כן, היא (וגם רוית) הייתה מקשיבה קצת יותר למהרטה. גם בגלל שבזה שהיא רצה להביא חברים היא הראתה שהיא לא מסוגלת לעשות את העבודה בעצמה אלא מה שהיא מסוגלת זה לסנג'ר אחרים שיעשו במקומה (וזה אף פעם לא כיף לעבוד עם בן אדם כזה), כי היא סנובית ("יש לי סוג של מאפיה בכל מקום בעולם, לא רק בקיימברידג'"), ובשורה התחתונה, כי היא פוסטמה, וכאלה כבר יש לנו מספיק. אם רונה עפה בתכנית הבאה, אני לא רואה יותר "המתמחה". אם היא ממשיכה עוד תכנית, אני אשקול לשמור אמונים לטראמפ, כולל פרסומות. 5. כל הכבוד לקבוצה של הבנים, על עבודת הצוות, על ההקשבה, על הפרגון אחד לשני. 6. ברח לי השם של ההולנדית, היא מותק, היא חכמה, היא יודעת לנתח נכון את מה שקורה מסביב ("זאת פוליטיקה, לא דיפלומטיה"), אבל היא יותר אחת של "מאחורי הקלעים", לא אחת של חזית ההסברה. אני מאחלת לה שתגיע לשלב כמה שיותר מתקדם בתכנית, כי מגיע לה, היא מוכשרת. 7. אכן, הקטע הזה של "איי אם יהודה דויטש" מתורגם ל"אני דובר גרמנית", מעיד על חוסר מקצועיות מה בעריכה. זה הרי לא "תרגום לחרשים" שלהפקה של התכנית לא בהכרח יש קשר אליו, אלא תרגום מאנגלית, ושם של אחד המתמודדים, משהו שהיו צריכים לשים לב אליו בעריכת המוצר המוגמר, לפני שמוציאים את הקלטת לשידור. זה מרגיז אותי, כי זה סוג של העלבת הצופים, כשברור שבהפקה כל כך מושקעת מבחינה כספית (ואני שואלת שוב- כספנו?), אין מספיק השקעה של תשומת לב לפרטים אידיוטים כל כך. 8. מוריה שולטתתתתתתת!!!
הצפרדע.

ארשש

New member
על אודות השגריר

אפתח בזאת, שאינני רואה תוכניות "מציאות", סיבותיי רבות ומגוונות, ולא כאן המקום לתארן. את "השגריר" ראיתי בשקיקה רבה. למיטב הבנתי שאר תוכניות המציאות לא מזמנות למסך, מתחרים רהוטים, אינטלגנטים, שגם, מה לעשות, הלוא מחייב התפקיד, כריזמטיים ונראים טוב. ממשיכות התמונות לנוע בראשי. למעשה מה שראיתי אמש, תוכנית אנתרופולוגית ראיתי. אני מבקש לסייג את מילותיי להלן. שבע נשים, שבעה גברים - אינם מסוגלים להעיד על הכלל, מה עוד שלכולם מכנים משותפים ברורים מאוד - אינטלגנציה די גבוהה, רהיטות, ובעיקר שאפתנות ונחרצות. ובכל זאת, אם הייתי צריך להסיק משהו מאמש - הנה כי כן, עמדתי וברכתי ברוך...שלא עשאני אשה. אפשר שהמגמה תשתנה, ואולי אני מקווה שכך, הלוא בתוכי פיללתי שהנשים תצאנה מנצחות, טובות, אפקטיביות, נעימות - מה אכפת לי לקבל בכרטיס אחד גם אופי וגם יופי. אבל מה שראיתי אמש היה מופע אימים נשי, אומלל, לעומת מופע גברים בוגר, אחראי ומהנה. כל תחלואי היחסים החברתיים הצליחו הנשים לדחוס לשעות אחדות. תחילה "סומנו" החריגות - אתיופית, הולנדית ודתיה, אינן מהקליקה של שלושת הצפונובוניות (לעומתם בחרו הגברים ב"חריג" הדתי, המקסים אגב, וזאת מבלי לסמנו כחריג. הוא פשוט התאים ביותר למשימה, לדעתם, ואכן דעתם היתה נכונה). דיקטטורה ? היתה גם היתה. הנואמת וחברתה השתיקו את האתיופית (מחילה על הכינויים, אינני זוכר שמות - אומר לפסיכיאטר שלי שימתן מעט את המינון), כפו את רצונם היבש והמשעמם על כל המתנגדות. עוד אחת יהירה כטווס ויפת עיניים הביאה חבורת אנגלים פוצים ("יש לי מאפיה בכל מקום..." - בלטינית זה נשמע יותר טוב - "הקליינע צ'אצ'קאלע"). לא נעשתה הצבעה מי תדבר (הגברים הכריעו פה אחד), לא נשאלה אף אחת אם היא מעוניינת בעזרה מבחוץ (כמה אופייני, דורסנות ודיקטטורה מזה, לצד ביטול העצמי והתרפסות מזה - שניהם מוטעים כמובן). אינני מדבר על הנאום , הומור עדין, חברותי מזה, לצד יובש מדברי עובדתי חלול מזה. אך הגרוע מכל, הטלת האחריות! שלושת הצפונובוניות ידעו בוודאות מי האשמה - האתיופית ("למה שתקת? - אולי בגלל שכשניסתי לפתוח את הפה השתקתן אותי בגסות...שוטה אחרת מצאה שהדתייה חיבלה במקרם החברתי של הבנות). הופעתן של הבנות עוררה גועל נפש - סופו, שלא רק שלא מצאתי אופי, לפתע גם היופי נשחק (מה אעשה? איברי הרבייה אצלי מחוברים למרכז האחראי על אתיקה במוח - דפקט מלידה). ומקום למחשבה - דורסנות כזו, דיקטטורה, חשיבה מוטעית, התנהלות דובית ומטופשת, חוסר פירגון, יוהרה שלא במקומה - האם כך נראים השגרירים שלנו בעולם? האם עתה אולי אנחנו מבינים טוב יותר על שום מה תדמיתנו כה גרועה ודוחה?

ובכן הצדק עימך!!!../images/Emo4.gif

עד כמה שאני תומכת בתפקידי נשים בעמדות יצוגיות מופע הקירקס שראיתי אתמול אצל ה"בנות" היה מזעזע גובל בגועל, כל אחת מהן ניסתה להראות הכי טובה מהשניה כששלשת המלאכיות מהרטה, דפנה ומוריה רק אכלו קש שמה!!! עופרה רווית ורונה עלו מעל ומעבר האפשרות של להיות אישה חסרת אחריות למעשיה, לא מספיק שמאשימים אותנו הנשים בנהיגה גרועה אנו נאלצות לראות את הבושות שמבצעות שלושת ה"אמזונות" האלו? אני מצירה על המועמדות ומרחמת עליהן שלא יכלו להיות סבלניות וסובלניות מספיק כדי לשמוע את דבריה של מהרטה, כי אז לא היו הסטודנטים בקיימבריג' תוקפים בשאלות לגביי ישראל אלא מתעניינים בארץ עצה ובתושביה!!! אני שמחה שהבנים ניצחו ולהפתעתי הרבה הם שנחשבים ל"לוחמים" היו בעלי סבלנות וסובלנות והמון אהדה וסימפטיה אחד כלפיי השני!!! בנים המשיכו את העבודה הטובה!!! כל הכבוד לצביקה המתוק ואיתן שוורץ המקסים!!! בנות תסתכלו קצת לכיוון הבנים אוליי תלמדו משהו!

טל גבסו

New member
אהבתי..

אהבתי את התוכנית איזה יפההההה!! איזה חמוד צביקה (זה שהקריא את הנאום) ואהבתי את ההולנדית רונה ומהרטה! זאת עם השיער הקצר מעצבנתתתתת וענת-זאת שעפה (נראה לי קוראים לה ענת) סתומההה עלק לא גנבנו מאף אחד איזה פאדחנית

למעלה