השגחה פרטית

השגחה פרטית

אף פעם לא האמנתי בהשגחה פרטית. תמיד חשבתי שזה צירוף מקרים שיכול תמיד לתת תחושה בדיעבד של השגחה פרטית. אתמול שוחחתי עם מישהי מהפורום. ראיתי שאנחנו מוצאות מכנה משותף אחד מאוד מעניין. הילדים שלה באותם גילאים בדיוק כמו שתי האחיות היחידות שיש לי. תגידו אתם.

nini132

New member
השגחה פרטית

אני אחד האנשים ש "זוכים" להשגחה פרטית קבועה בכל צעד, אני כבר לא סופר את המקרים הקטנים שקורים לי כל יום.

דוגמא קלאסית שנתקעתי אי-פעם בירושלים בלי כסף לאוטובוס, הלכתי לתחנה וידעתי שאני אמצא את הסכום החסר בדרך, כמובן שמצאתי בדיוק בתחנה סכום מספיק.
וזה מקרה נדוש כי תכלס כמעט כל פעם שאני צריך משהו- אני מקבל אותו ודברים מסתדרים.
התגייסתי עם חוב די גדול שלא היה לי איך לשלם, מפה ושם בדרך לא הגיונית בעליל החוב שולם.
שבוע לפני שעברתי דירה לירושלים לא היה לי כלום מלבד מזרנים- מישהי שהכרתי כמה ימים לפני מסרה לי: שולחן מחשב, ספריה, ארון בגדים ענק מייבש, ועוד מליון פריטים.

מה שנחמד שמאז שיצאתי בשאלה באופן גלוי- אני רק רואה יותר מקרים כאלו ויותר בדברים גדולים.
לא ממש מקשר את זה לאלוהי החרדים או לאלוהים באופן כללי.

HT Aviran

New member
כנראה שמשלמים לך שכרך

בעולם הזה

גם לכך יש הסבר דח מרשים

שהאל כל כל מתעב את הרשעים עד שהוא נותן להם די סיפוקם כדי שלא יבקשו ממנו...

חי שארף

New member
גם לי קרה השגחה פרטית

אחרי שהבנתי שאני אנוס , פתאום שמתי לב לכמה חברים מסביבי שהם גם אנוסים.. ומצאנו שפה משותפת ונפתחנו לחוויות חדשות ואתגרים משותפים
היש השגחה פרטית יותר מזו?

גם אני רואה הרבה השגחה פרטית

כי הרי זה לא פשוט לחיות וגם להסתדר כיום....

ולמרות זאת...

אני מסתדר בעזרת השם....

שולי חי

New member
ההשגחה פרטית שזכיתי לראות:

היה לי מאד קשה להיות אנוסה בודדה,
בפורום אחר, בניק אחר, מישהי זיהתה שאני אנוסה, לא כתבתי את זה, היא ״הריחה״ התברר שגם היא וגם החברה שלה אנוסות, הן היו האנוסות הראשונות שפגשתי פנים מול פנים!
היום אני כבר מכירה כמה וכמה אנוסים נוספים, בעיקר דרך הפורום הזה.
אבל הראשונה, זו ממש השגחה פרטית במוחש

מזגזגת2

New member
הסתברות

האמת שאני יכולה להבין שאנשים מרגישים לעיתים "השגחה פרטית"
(באותה דרך אגב, שהם מרגישים לעיתים את "חוק מרפי")
אבל הסיפור שאת מתארת, משום מה לא נשמע לי כדוגמה להשגחה פרטית
סביר מאד ששני אנשים ימצאו בינהם *איזשהו* מכנה משותף. אחד לפחות.

למעלה