השבת של רבי נחמן

doritpoli

New member
השבת של רבי נחמן

ב"ה שבוע טוב ומבורך! אולי אתם מוכנים לעזור לי... בדף "השבת של רבי נחמן" לשבת זו, פרשת ויגש, בחלק הראשון "כי כמוך כפרעה..." כתןב בין היתר "...אך מחמת שהאמת שאצל כל אחד אינו מבורר בשלמות, על כן עיקר התיקון ע"י התקרבות והתקשרות להצדיק האמת, שהוא עצם נקודת האמת לאמתו, והוא יכול להאיר ולהלהיב אור נקודת האמת שיש בכל אחד מישראל, עד שיזכה ע"י זה לצאצ מכל מיני חושך..." מדהים נכון? {תשובה הכי מבהירה למה להיות ברסלבר, נכון?} בסוף הקטע כתוב המקורות לקוטי הלכות - הלכות גניבה ה' - אותיות ל לא לד לפי אוצר היראה - מחשבות והרהורים - אןת יט ------ האם משהו שיש ספר זה יכול לברר בשבילי אם הקטע שציטטתי מדויק או רק סיכום דברים? אני מודה לכולכם מאוד, ומברכת אתכם בשבוע מתוק ומבורך -

הלכות גניבה ה'

זו הלכה מעט ארוכה לכן זה קשה לחפש שם...אבל מה הכוונה אם זה סיכום דברים?יש לי את העלון הזה הם לא נראה לי משנים שפה או מסכמים..זה הלשון המדוייקנת ב"נ.אגב נפתח לי פה משהו יפה אשמח לשתף: "והענין כי ה' יתברך ברא את כל הבריאה רק בשביל האדם ועל כן היה רצונו יתברך שהאדם ינהיג ויקיים כל העולם ומלאו שכתוב והארץ נתן לבני האדם ועל כן רצה שיתנהג העולם ומלאו ע"י אתערותא דלתתא דייקא דהינו ע"י מעשה בני האדם תחתונים דייקא שהם ינהיגו ויחיו וייקימו את כל העולם"(ליקוטי הלכות הלכות אומנין הלכה ד')

וואס?

לא הבנתי את שאלתך..ניחוח גנא דגינתא

פראזניק

New member
אוצר היראה

ליקוטי מליקוטי הלכות, על פי נושאים. ממילא, פעמים רבות מופיע שם קטע מליקוטי הלכות, בשינויי לשון קלים (אבל בלא שום שינויי משמעות). לכן כותבים את המקור, ליקוטי הלכות, אבל שם, בליקוטי הלכות, זה חלק מחידוש ענק, הלכה ענקית. לכן הם העתיקו מ"אוצר היראה", שם נכתב רק החלק הנוגע לענין מתוך ההלכה בליקוטי הלכות - בשינוי לשון קלים, כאמור.

doritpoli

New member
תודה

ב"ה תודה שהבנת את שאלתי = תודה על התשובה. רק ביקשתי אתמול להוסיף כמה נפלא דברי רבנו ולך, ולכולם, שבוע טוב!

למעלה