השבת הכנתי:

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
עוגת טבעות גבינה ושוקולד

עוגת טבעות גבינה ושוקולד קרין גורן חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ: לתחתית: 200 גרם פירורי עוגיות 70 גרם חמאת תנובה מומסת למלית גבינה: 1 קילו גבינה לאפיה 9% שומן מסדרת השף הלבן 3/4 כוס (150 גרם) סוכר 6 ביצים לתערובת שוקולד לבן: 200 גרם שוקולד לבן 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן 1 כף (10 גרם) קורנפלור למלית שוקולד מריר: 150 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת השף הלבן 1 כפית אבקת קפה נמס מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם חמאה מומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה. מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות. טורפים יחד גבינה עם סוכר, עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות. לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת הגבינה. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד. לתערובת הכהה: ממיסים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקפה ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה, וטורפים לקבלת תערובת חלקה. מרכיבים ואופים: יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור. מעבירים כל אחת מהתערובות לכד מזיגה ויוצקים באופן הבא: יוצקים בערך כמות של כוס מהתערובת הכהה למרכז התבנית. התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כמות של כוס בערך -הפעם מהתערובת הבהירה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין. מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.

דנייאלה

New member
AK הכל נראה כרגיל- מצויין. ושאלה-

לגבי עוגת הגבינה קרין אומרת שהעוגה "כבדה" אכן יצאה לך כבדה?? עוגת הדובדבנים נראית משהוווווו

ak5

New member
עוגת תפוחים דובדבנים עם קרם וניל

עוגת תפוחים דובדבנים עם קרם וניל ופירורים פירגה חומרים לבצק: שני חלמונים 1 חבילה מחמאה או 200 גרם חמאה 3 כוסות קמח -תופח 1/2 כוס סוכר כף ליקר משמש / פירות חצי כוס מיץ תפוזים תוספת – 3 כפות שקדים גרוסים לשכבת התפוחים: 1 ק"ג ת"ע גרנט 3 כפות סוכר חום/דבש/סילן כף קינמון כפית מיץ לימון 2 כוסות דובדבנים טריים לשכבת הקרם: מיכל שמנת מתוקה כוס חלב חבילה אינסטנט פודינג וניל 2 כפות סוכר הכנת הבצק: לשים לבצק נעים את כל החומרים. משטחים 2/3 מכמות הבצק על תבנית אפיה משומנת- בינונית 27X33 אופים בחום 175 עד שמוכן וצבעו חום בהיר. את יתר הבצק אופים בתבנית נוספת- שטוחה ומשומנת. אחרי האפיה מפוררים את הבצק לפירורים דקיקים.מוסיפים אליו 3 כפות שקדים גרוסים. הרכבה: שכבה 1 – בצק אפוי שכבה 2 – מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות פרוסות ת"ע, סוכר חום וקינמון ומוסיפים כפית מיץ לימון. מורידים מהאש ומקררים כרבע שעה. מפזרים ללא נוזלים על הבצק. מפזרים 2 כוסות דובדבנים טריים ומתוקים ומגולענים על התפוחים. שכבה 3 – מקציפים את חומרי הקרם יחדיו ומשטחים על הפירות. שכבה 4 – מפזרים את הפירורים הדקיקים של הבצק עם השקדים --- על קרם הוניל. מכניסים למקרר לכמה שעות. אני שינית קצת: על התפוחים מרחתי מחצית הקרם עליו דובדבנים ועליהם מחצית הקרם.

ak איזה מלך! אין עליך! התעלפתי

מעוגת הדובדבנים!

pirge

New member
ak5 שתדע לך שאני פעורת פה מכל

עוגה שיוצאת תחת ידיך.
זוכר את עוגת השלוש שכבות? עשית בדיוק כמו שיוצא לאמא שלי... ממש רואים את השכבות..... אפילו לי לא יוצא כל כך מושלם.טוב, 10 זה בסדר? הטופ שבטופ. תודה רבה
תודה. שומרת לי את התמונות, ברשותך.

ak5

New member
תודה. בהחלט יכולה לשמור התמונות

מתייחס לכל מתכון עם כל הכבוד הראוי. אגב, הטעם מדהים!!

pirge

New member
איזה יופי. נפלא. גם יפה גם טעימה.מה

צריך יותר.
שוב תודה.

למעלה