השבת אבידה

yaakii

New member
השבת אבידה

מצאתי כרטיסיה לפני כחצי שנה בקמפוס בו אני לומד. לצערי פשעתי ודחיתי את פרסום השלטים של האבידה לכחודשיים לאחר תאריך המציאה. הגיוני מאד שאותו איש שאיבד את הכרטיסיה, גם אם ראה את השלט, שכח מהמקרה/לא חשב שזו כרטיסיה השייכת לו (אע"פ שציינתי את תאריך מציאת הכרטיסיה המשוער), ולכן אף אחד לא פנה אלי לדרוש אותה. שוב התרשלתי והנה אני פונה אליכם רק חצי שנה(!) אחרי המציאה בבקשת עצה איך אוכל לכפר.ברגע זה הכרטיסיה אצלי ואיני יודע מה לעשות...?

לייבל

New member
אל תסתבך

למי שבאמת מחפש אזי הוא לא יתאייש.הנח את הכרטסיה או לחליפין השתמש בה.וסכום שוויה תכתוב בפנקס.וכאשר יבוא אליהו תחזיר את כספה.מה עוד שבמקום ציבורי יאוש הבעלים,מהיר והוא מפקיר את האבידה בפרט כשהיא קטנה. ולכן כל מי שמצאה מותר לו להנות ממנה

yaakii

New member
בירור

א. לא התרשלתי בכך שפרסמתי את השלט מאוחר מדי? ב. אני לא חושב שמישהו ידע שהיא אצלי אם הוא לא קרא את השלט ואם הוא כן היה קורא הוא כבר היה דורש אותה...?

אופירA

New member
מנהל
שים לב

אתה לוקח יותר מידי אחריות על הטעות שלך. אוקי, זו היתה טעות להימנע מלפרסם, אבל ביהדות טעויות לוקחים בפרופורציה וגם מתקנים, ואחרי שמתקנים - זהו, נגמר, לא חוזרים אחורה בלי סוף. בסוף לקחת אחריות ופרסמת. אבל אתה לא מפסיק להכות על חטא, וכאן הבעיה. זו הטעות שלך וזה החטא האמיתי שעליך לתקן. תחשוב מבחינת ההיגיון - מה היתה הבעיה של המאבד לפרסם מודעה: אבדה כרטיסיה? הוא לא פרסם, הוא נתן לדברים לקרות ככה, ואתה עשית מה שיכולת, ופרסמת כשלקחת אחריות. הרי לא חטאת בכך שמצאת את הכרטיסיה ובכך שרצית להחזירה! זה שלא לקחת אחריות מכסימלית, יותר מאשר המאבד עצמו, זו בעיה קטנה מאוד יחסית, ואתה נותן לה נפח הרבה יותר ממה שיש לה. בסופו של דבר פרסמת - גמרנו. למעשה לא היית חייב לפרסם. אתה חייב להחזיר - לא לפרסם. אבל אתה אדם מצפוני מאוד, ומרגיש צורך לפרסם ולא לחכות עד שיתגלה מאליו המאבד, ומצטער על כך שלא פרסמת בצורה יעילה יותר. נו, אז יש לך רמה גבוהה במיוחד, ומבחינתך זה חטא לא לפרסם בזמן. אז חרטה על החטא הזה, זה לקבל על עצמך בהחלטה, שבעתיד תפרסם יותר מוקדם ותלמד לקח מהרגשי אשמה שהיו לך על כך שלא פרסמת יותר מוקדם. וזהו, לסגור עניין! החטא שלך הוא אחר - חטא ההלקאה העצמית (חטא מפורסם מאוד בדור הזה, והוא עצת היצר המושלמת): אתה לא מבין שלא חטאת בכך שלא פרסמת מוקדם, ואתה מטפח את רגשי האשמה השגויים האלו וכעס עצמי במשך קרוב לשנה - זה חטא רציני במיוחד, שעליך להכיר בו, ולוותר עליו בהקדם האפשרי!

למעלה