השבעה

איילת כ

New member
השבעה

אתמול, השבט שלי עשה השבעה לשבט נבטים. נאלצתי להיות בסניף בשעה 9.30 שזה ממש מוקדם, הלכנו לגני יהושע כדי לארגן את הפעילות, והתיבשנו שמה קרוב ל-4 וחצי שעות.ושכהם סוף סוף באו עשינו להם פעילות ואמרנו להם שזה ההשבעה חלקם האמינו אבל הרוב לא. ושנסענו באוטבוס עם נבטים הנהג התעצבן והוריד אותנו קרוב לחוף הים. ושם היו החלק השני של השבט שהתחפשו למסוממים, עברינים וכו'.והם הפחידו את נבטים, וחלק מנבטים פחדו ובכו,ניסתי להרגיע אותם למרות שלא כזה הצלחתי.., והם אמרו שהם לא באים יותר לבני עקיבא וחלק זיהו את האחים הגדולים שלהם... היה לנו אחלה של השבעה ושבט נבטים ממש חמודים.

ashkeloni

New member
נחמד...

אני זוכר את ההשבעה שנכנסתי לחבריה ב' בתחילת השנה לקחו אותנו לדיונות של אשדוד בשעה 12:00 והריצו אותנו בדיונות שפכו עלינו מים מהים שהיה להם ריח של דגים רכובים וזרקו עלינו חולות שלא שמנו לב... איך הבנות היו מעוצבנות...
כל השיער שלהן היה מלא בוץ... לי כמעט לא עשו כלום... אני וחבר שלי ברחנו מהם לילה שלם בחושך מוחלט... היה סבבה...אחח זיכרונות - שקרו רק בתחילת השנה

beckham17

New member
השבעה לחבריא ב' אמורה להיות

ערב עם תוכן. לא סתם מלחמות מים..... לנו היה טיול גגות בעיר העתיקה בירושלים בלילה. אחרי הטיול הכניסו אותנו אחד אחד לחדר חשוך שבו ישבו המדריכים, ושם חתמנו על ההצהרה וקיבלנו סמלים של חבריא ב'. בסוף הגענו לכותל להתפלל שחרית. היה ממש יפה!!! בחבריא א' זה היה משהו אחר לגמרי. לקחו אותנו ל"קומזיץ" בפארק הירקון, ואז כאילו שכחו את הגפרורים, ואז שמו מבזק חדשות שמחבלים נמצאים בפארק הירקון ושכל מי שבאיזור צריך לפנות אותו, ואז כל השבט של המדריכים שלנו התחילו להתנפל עלינו... בסוף הם הובילו אותנו אחד אחד לחתום על ההצהרה ולקבל עניבה וסמל של חבריא א'. היה חוויתי... אני אישית לא נהניתי, כי זרקו אותי, ונפלתי על האוזן........... זה כאב לי מאוד!!! אני זוכר שבכיתי... לא נורא...

אריאל אתה הורג אותי

אתה לא מבין שזה כן נורא!!!!!!!!!! זה חוסר אחריות זה לא תורם לכלום בסוף הערב יוצאים חניכים מבוהלים ומבולבלים אל תשכח שבסך הכול מדובר בילדים בכיתה ד' אם אנ לא טועה אצלנו בסניף בהחלטה כוללת לא היתה השבעה כזו בסניף אלא משהו יותר חינוכי וזה היה בעיקר כי הצוות מדריכים שלי היה באמת באיכות גבוה אם אתה שואל אותי לדעתי הגיע הזמן שתצא הוראה חד משמעית מההנהלה הארצית להפסיק את זה!!!!

beckham17

New member
לא מסכים איתך

אני חושב שאם 90% מהאנשים שבאו נהנו, זה היה מוצלח. ברור שהם היו צריכים להיזהר יותר!!! אבל עד לביטול? לא מסכים! נכון שמדובר בילדים בכיתה ד'-ה', אבל זאת חוויה!!!

מי הם ה90%????

האם יש טפסי אישור להשבעה? האם ההנהלה הארצית מחייבת חובש ומאבטח? לפי מה שלי ידוע התשובה היא לא היות וכך זה רק מראה שההנהלה הארצית מתנערת מאחריות על סוג של פעילות כזו אז למה שאני אשלח את הגוזל שלי לחוות כזה אירוע שעלול להיגמר כמו שנגמר אצלי ולפי מה שהתרשמתי בהודעה שלך עובדה שגם אתה "נפגע הלם" לא ככה??? ולא אמרתי ביטול אלא משהו יותר חינוכי כמו מסלול מכשולים או סוג של חפש את המטמון שבסוף יוביל להכתרה או משהו כזה לא חסרים רעיונות.

beckham17

New member
אני נפגע הלם? איך הגעת לזה???

אצלנו אנחנו מוצאים טפסי אישור, וגם מוצאים מלווה נשק, וחובש זה ברור! ההנהלה הארצית לא מתנערת מאחריות, הם מחייבים להוציא אישורים על כל פעילות מחוץ לסניף, ובטח שלפעילות לשבט נבטים. מה שהיה אצלך זה מאוד מוזר, השבעה שמעולם לא שמעתי עליה. למה לסגור מישהו בחדר חשוך??? זאת טעות, שלדעתי כבר אף אחד לא עושה השבעה כזאת... אני נפגע הלם? למה את חושבת? לדעתי הכתרה זאת חוויה של פעם בחיים, שחבל לפספס!!!

הזכרון האחרון שלי מההשבעה

היה שהתעוררתי בחדר מיון אחרי שנעלו אותנו בחדר חשוך ואני כמובן ניסיתי לגלות תושיה טיפסתי על כיסא שעמד על שולחן וההההההההההההההההההההההווווווווווווווווווווווופפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ זעזוע מוח קל שן שנשברה ואמבולנס דרך אגב מאז אין סיכוי שבעולם שתראו אותי מטפסת על משהו אם לא מחזיקים אותי טוב טוב מלמטה

LadyTitania

New member
הממ....

אמנם לא עברתי השבעה, אבל מעולם לא התלהבתי מהקטע הזה... מה הפואנטה של להפחיד ילדים קטנים? מה בדיוק זה תורם? לעניות דעתי, מדובר בבזבוז זמן שעלול כמו בדוגמאות שניתנו כאן להגיע למצבים לא נעימים... (בלשון המעטה). מה קורה אם באמת מגיעים לפארק הזה מסוממים וכו'? אפשר לעשות השבעה, אבל לא חייבים לעשות את כל ההצגות המיותרות האלו. זו המטרה של בני עקיבא?

beckham17

New member
הקטע הוא שהם ירגישו

שהם נכנסים למשהו חדש, פרק גדול מהחיים שלהם. אין פה קשר של המטרה של בני-עקיבא, יש פה עניין של לצאת מהשגרה, ולעשות דברים כיפיים, ותאמיני לי הרוב נהנים!!!

למעלה