השבעה

CHEN106

New member
השבעה

הבנתי שלפ"ת היה השבעה לא מזמן (נ.ב למה עשיתם אותה בנוסח צבאי?! [אני סופר אוהב מסגרת צבאית אבל מה הקשר?] ) מה קורה עם ההשבעה הכללית/לפי מעו"זים? האם מקבלים כמו פעם את אותם כרטיסים עם פרטים אישיים והנדר הבית"רי מאוחר? האם גם היום נמצא הנדר הבית"רי באותו נוסח/נוסח אחר על חברות בבית"ר (כרטיס חבר/חניך) והאם נכנס סעיף ההצהרה/שבועה על האמנה כנגד גרמניה שיצא שנה שעברה? אשמח לתשובות ממנהלי הפורום/חברי הנהגה/רכזי הדרכה בכירים או כל מי שיודע ומעודכן בנושאים

קריסי

New member
כן קיבלנו את הכרטיסים!

ונוסח צבאי הכי מגניב.. זה עשה את ההליכה לאחלה דבר..

ren12

New member
הרשו לי להתארח פה אצלכם ולהוסיף לידע הכללי

שלכם-בית"רים צעירים [אח, איך שהזמן עובר ופינשבסקי עוד יושב במצודה ...] שהשם של התעודה הזו עפם פרטים אישים והנדר מאחורה נקראת "תעודת פדיון בית"ר"

CHEN106

New member
תודה

אה אוקי אז אולי לזה התכוונתי =]. בכל אופן...סלח לי על חוסר הנימוס אך...מי אתה אם יורשה לי לשאול?

ren12

New member
שאלה טובה ובכלל לא חצופה!!!

קודם כל זאת אני ולא אתה- קוראים לי רננה ואני כאמור מזקני בית"ר וותיקי האצ"ל - נלחמתי במחתרת בחרוף נפש על המולדת , שמעתי הרצאות של מורי ורבי ז'בו ואפילו הייתי בהנחת אבן הפינה למצודת זאב.... איך אומרים חבריי הטובים שנטשו אותי במחתרת וערקו למתחרים. "משורה משחרר רק המוות ..." לכן קפצתי פה לבקר אתכם בית"רים יקרים .

חן....

אם אהרונה עושה לך בעיות, זה רק כי רננה נתנה לה לצאת בחיים מהשנת שירות....

ren12

New member
סליחה ,זה היא נתנה לי לצאת בחיים מהשנת שרות..

היא הכינה לי המון מושמושים שהרימו לי את המורל ועזרו לי לשרוד בגרעין תול"ע. [אח, געגועים !תחזירו אותי לימים ההם שבהם היה לנו חופשי שנתי באגד על חשבון אלו עם החולצות הכחולות והשרוך האדום]!!!! טוב חן ,כבר הבנתי שעודכנת בפרטים החשובים ... זה נכון שאני מזקני בית"ר - אבל מהזקנים המודרנים ,אלו שבתקופתם התנועה הוציאה גרעיני נח"ל ואדון חסון היה ראש הנהגה ולא ח"כ במפלגה הזויה , ובקורסים היו רספ"ים ואפילו רס"פ בית ספר שזרע פחד על כל חניך מסכן כאשר נתן עונשים שכללו לכתוב חיבורים של 500 מילים... ] אני בוגרת מעוז שקד [תותחי על!] -13 שנה זה מספיק ? כבר שש שנים אני בפנסיה אבל עכשיו הקפיצו אותי קצת למילואים ... תל חי ראשוניה איה איה...אח, היו ימים... בהצלחה בית"רים - ישר כוח

CHEN106

New member
~מתרגש~

אוי!! אני כל כך גאה לשמוע על לוחמת מחתרות!! סוף סוף!! כבר כמעט כל לוחמי המחתרות ובייחוד האצ"ל והלח"י לצערי הרב (ושוב סליחה על חוסר ההדר אבל...) בקבר...בדרך זו או אחרת...האם גם לך יש סיפורי מחתרות מסוימים או האם השתתפת בפעולות כלשהן? נ.ב לחזי וגם בהתייחסות אליך רננה האם היית מפקדת מעו"ז ראשל"צ במקרה? כלומר לא הבנתי מה הקשר שלך עם שנת השירות של אהרונה. האם תוכלי להסביר לי אותו? בתודה, בגאון ובברכת תל-חי הבית"רי חן זיסו

רננה...יש שמועה בתנועה- תוכלי לאשר אותה ?

אומרים שאת הבית ה-5 של חיילים אלמונים את כתבת, העברת לטובה סבוראי והיא העבירה את זה ליאיר שטרן. זה נכון?

ren12

New member
כן אבל זה נגנז כי זה לא התחבר ללחן ,לצערי

אני לא זוכרת כבר את המילים אבל עדין אם תצור קשר עם טובה סבוראי היא תשמח להוציא אתנ זה מהבוידעם. היא תשמח גם לספר לחן את סיפורי המחתרות שלדאבוני הרב לא הספקתי להיות בהן כי הן התפרקו בערך 40 שנה לפני שנולדתי...

יפה לך רננה שיש לך עבר שלא ידעתי עליו

חן היקר, רננה לא באמת הייתה במחתרת! זו הייתה בדיחה! וחזי רק לבה את האש... (כרגיל) רננה עשתה שנת שירות בתנועה ב- 96-97 (כשאתה היית בשא"ש כאימרת הגשש) במחוז צפון. (אתה מוזמן אני מניחה לשאול אותה שאלות נוספות). אהרונה.

היא הביאה לנו למעו"ז

מלא שירונים של בית"ר, וכל מיני תעודות של האצ"ל והלח"י..

דרך אגב..

למי שלא יודע.. גרעין ביתר הקים את ישוב שקד.. גרעין שהתחיל ממשה וטובה סבוראי שהיו גרים בחיפה אם אני לא טועה.. והם עד היום ברוך השם גרים פה בישוב.. וטובה היא הספרנית של הספריה פה... וגם אני בעזרת השם יגיע לגיל שלהם... עוד משהו.. משה סבוראי הוריד מהשגרירות הגרמנית בירושלים את הדגל הנאצי עם הצלב קרס.. וטובה רצתה להיתחתן עם מי שעשה את המעשה המטורף באותם הימים.. וככה הם הכירו.. אחלה מישפט התחלה... אז מה.. אתה מוריד הרבה דגלים אהה..?

ren12

New member
איזה אינטלגנט ,אני מבינה שקראת את מאצ"ל ללח"י

יפה יפה,יש עתיד לדור העתיד בשקד, יש לי אולי שלושה כאלו בבית בחתימתם של טובה ומשה...איזה אנשים מדהימים הם.

מה אני???

אני אינטיליגנץ??? אור גולני גם אומרת לי.. אבל אני לא מאמין לה ביכלל.. וזה רק מידע.. וביכלל לא קראיתי אני פשוט יודע על הישוב שלי... וגם לי יש בבית.. קראיתי כל מיני על החתרות אבל את זה לא.. קצת כבד לי אין לי ראש לזה עכשיו

למעלה