השבחת זרע

רוצהילד

New member
השבחת זרע ../images/Emo103.gif

שלום לפורום העמוס... אני בן 36, רעייתי בת 28. מנסים כבר יותר משנתיים. בשנה האחרונה עברנו כל מיני טיפולים (כמובן - היא עברה... אני תמכתי ...) - כדורים (איקקלומין) וזריקות (מטרודין+כוריגון), וכלום... עכשיו עולים מדרגה - כדורים+זריקות+השבחת זרע. שאלתי - מה התהליך של השבחת זרע? (לא עניין הבאת התוצרת, שדי ברור...
) מבחינת תזמון - האם מוסרים ומקבלים באותו יום? תוך כמה זמן? מישהו יודע על המוניטין של בילינסון בעניינים כאלה?

מיכל25אב

New member
קודם כל בהצלחה....והרוכים הבאים

לבלינסון יש מוניטין די טוב....חברה שלי בהריון עם תאומים מד"ר קפלן... השבחת זרע..עם הבנתי נכון אתה מדבר על הזרעה ...זה תהליך שקורה באותו יום...צריך להמתין כשעה וחצי להשבחה...ואז יש הזרעה אצל האישה...(לא כואב)להיות רגועים וסבלניים ובהצלחה

קט קט

New member
השבחת זרע

הי רוצהילד, התהליך של השבחת זרע הוא כזה: אתה מביא את הזרע בטווח של חצי שעה-שעה, מרגע הנתינה, ואז הוא הולך למעבדה ועובר את ההשבחה . אתם מחכים בינתיים בחוץ. אחרי שעה בערך (אולי שעה וחצי) הוא יוצא משם, והולכים מיד להזרעה - כלומר, החדרת הזרע המושבח ע"י צינורית לתוך הרחם (עניין של 5 דקות). וזהו. מקווה שעזרתי. (על בלינסון אני לא יודעת כלום). קט קט

ronylew

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

לפי דברייך הבנתי שאתם עומדים לפני הזרעה אז בשלב הזריקות מתבצעות בדיקות דם ואולטרסאונד כל כמה ימים על מנת לבדוק את גודל הרירית ואת הזקיקים כאשר הזקיקים מגיעות לגודל 18-22 ס"מ מבצעים הזרעה, אישתך מביאה את הזרע בכלי שהיא תקבל מהאחות למעבדה בבלינסון,ממתינה כשעה שהם יבצעו את ההשבחת זרע ולאחר מכן חוזרת לרופא והוא מבצע את ההזרעה בו במקום כמטופלת בבלינסון אני מאוד מרוצה מהמקצועיות והיחס המדהים של הרופאים וכן האחיות שמדהימות אותי כל פעם מחדש בהצלחה

זוליק

New member
ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

מקווה שהגעתם לביקור קצרצר ותעברו במהרה לפורום השכן

נועם@בת

New member
ברוכים הבאים לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

טוב לדעת שעוד גברים חותרים איתנו. השלב הראשון הוא שלב הזריקות- וזה כבר מוכר לכם. מעקב זקיקים בUS ובדיקות דם כל כמה ימים יאתרו את היום המתאים לביוץ. כאשר הזקיקים כבר כמעט בשלים, אשתך תקבל זריקת כוריגון שיגרום לזקיקים להבשיל ולבייץ תוך 36 שעות בערך. 24-30 שעות אחרי מתן כוריגון מבצעים את ההזרעה (לרופאים שונים יש זמנים שונים). אם אתם יכולים להגיע מהבית למעבדה תוך שעה- אפשר להכין את התוצרת בבית. למלא כוס סטרילית בזרע ולטוס לבית החולים- ולא להבהל, הכוס ממש לא מתמלאת
יש שם פחות מכף, וזה בהחלט מספיק
. אם אתם רחוקים- תגיעו להית החולים ואתה תיגש אחר כבוד לשירותים, או לחדרון מיוחד (לא יודעת מה יש בבלינסון, תשאל את ליאור של חנה) ותניב את היבול
הזרע מועבר למעבדה שם שוטפים אותו ומסרכזים אותו בצנטרפוגה, תהליך שמטרתו להפריד תאים פגועים ולהשאיר רק תאים חיוניים. את תאי הזרע התקינים מכניסים לנוזל ורוד ששומר עליהם, וגם קצת מעורר אותם (מכיל סוכר וקפאין). הנוזל המכיל את הזרע, מוחדש לרחם בעזרת צינורית דקה. אשתך תשב על הכסא בתנוחה של בדיקה גניקולוגית רגילה. התהליך לא אמור לכאוב. לפעמים מרגישים התכווצויות כאשר הנוזל מגיע לרחם. אני הרגשתי אחר כך כאבי כמו כאבי מחזור . אם ההזרעה מתרחשת בדיוק בזמן הביוץ ויש מספר זקיקים, זה יכול לכאוב קצת יותר, אבל כאשר מוכנים לכאב ולוקחים משכך כאבים- זה חולף מייד. שיהיה בהצלחה
נועם

רוצהילד

New member
../images/Emo51.gif לכולכם

המידע מועיל מאוד. חבל שנתקלים בקשיים בירוקרטיים (אשתי מבוטחת בקופ"ח אחרת, ומטופלת במרפאת הפוריות שם...)

שוב קשיים בירוקרטים? ../images/Emo46.gif

קודם כל, ברוכים הבאים ומקווה שבמהרה נשמע מכם בשורות צוהלות. אין סיבה שיהיו קשיים בירוקרטים. לפעמים צריך להתעקש עם קופת החולים וקצת לעלות גבוה בדרגים המחליטים, אבל באמת שאין שום סיבה שיעשו לכם בעיות בגלל שאתם בשתי קופות חולים שונות.
מרב

neta2

New member
בנות באותו עניין שאלה לי

כמה זמן מרגע החזרת הזרע המושבח ועד החדרתו אלי ?? אני פשוט מודאגת כיוון שהמרפאה היא בז´בוטינסקי, אני נוסעת עם הזרע המושבח לת"א.. השאלה היא אם את יודעת כמה זמן צקסימום צריך מרגע ההשבחה ועד שהרופא מזריע??? האאא.. אתן יודעות איפה עושים את זה בשבתות??

חמניה1

New member
נטע יקירה

מהרגע שהזרע "משובח" אורך החיים שלו הוא כמה שעות (4), במידה והסיפור נופל בשבת אני אצטט את מה שאמרו לי: או לפסוח על שבוע או פרטי. השבחה פרטית - 200 ש"ח הזרעה - 500 ש"ח, מציעה שתרימי טלפון לרופא שלך ותשאלי אותו. בייי

רוצהילד

New member
אכן, מבלבל../images/Emo52.gif

רק היום ראיתי שהשם כבר קיים (רק עם רווח...) בינתיים מצאנו פתרון חלקי לבירוקרטיה. ביקרתי היום במרפאת הפוריות בבילניסון (אני "לקוח ותיק" שם מסיפור אחר...) והם אמרו לי שאינם נותנים "רק שירותי מעבדה" להשבחת זרע לצורך הזרעה, ושצריך לעשות את זה באופן פרטי
יצאתי כועס, אבל אחרי כמה טלפונים למשרדי קופ"ח כללית, התברר לי שיש תשובה פשוטה - במחוז שרון שומרון יש הסדר עם מעבדה שמבצעת את ההשבחה כנגד טופס 17. הבעיה היא רק זמינות השירות (אין בסופשבוע...) אבל יותר טוב מכלום...
אם נזדקק לזה בשבת - נאלץ לאלתר פתרון באופן פרטי ככל הנראה... תודה לכולם על התמיכה והסיוע. אני אביא גם את רעייתי לכאן...

למעלה