השבחת גדודים...

כלפה

New member
השבחת גדודים...

למרות שאני עוד משל"ב ויש לי עוד איזה 9 חודשים עד הגיוס,עדיין טיפה מפחיד אותי העניין של השבחת גדודים. אני בנאדם שרצה כל כך להגיע ליום סיירות ולשלדג,אחרי מאבק של חצי שנה בצה"ל על זוכותי לקבל יום סיירות,די נכנע לבסוף כאשר המפקד של הזה שאחראי על חריגי יום סיירות אמר לו בטלפון(בצורה שאם הוא היה לידי הייתי מביא לו סתירה) שאין מצב שאני יקבל יום סיירות,הכי הרבה גיבוש חובלים(שלמרות שזה ממש טוב אני פשוט לא רוצה את זה). אז עכשיו הגעתי למסקנה שאני ינסה דובדבן וינסה להגיע לצנחנים,אבל הדבר שמפחיד אותי זה שקראתי שהרבה פעמים מי שגומר את הגיבוש צה"ל מחליט שלמרות שהוא מספיק טוב בשביל להיות בסיירת יותר כדי להוא יהיה בגדוד,כדי לעלות את רמת הגדוד,דבר שאם יקרה אני בטוח שאני עוקר מצה"ל,כי אחרי שנתיים כבר של אימונים פיזיים בבית ובעמית לכושר,לא בא בחשבון(אלה אם אני יפרוש מהגיבוש או משהו כזה). אז אם מישהו יכול אני מבקש שתסבירו לי קצת על השבחת גדודים וכל זה. נ.ב. מצטער על הסיפור הארוך אבל שיעמם לי.

JuveFan

New member
אין דבר כזה

"השבחת גדודים" זה תירוץ שנותנים לעצמם אלה שלא הצליחו להתקבל ליחידות שאליהן רצו להתקבל. כולם אשמים, רק לא הם. הגדודים הם ברמה גבוהה מאוד ואין צורך "להשביח" אותם. זה לא משרד החקלאות.

«Spider»

New member
דווקא יש

זאת לא הנפצה יש אנשים שהיו תותחים בגיבוש ולוקחים אותם לגדודים כי רוצים אנשים חזקים גם שם אבל אם תהיה מתאים באופי שלך ליחידה שאתה רוצה אין שום סיבה שלא תתקבל לשם

כלפה

New member
אבל יש אפשרות...

נגיד אם ראיתי שאני מתפקד ממש טוב בגיבוש,ושאני בן הכי טובים,יש אפשרות לערער על ההחלטה???

אם אתה טוב אתה תקבל משהו טוב

תן מעצמך בגיבוש כמה שיותר ותקבל אפשרות להיות באחת מהיחידות הטובות. לא תיתן מעצמך ויראו עליך שאתה עושה הכל כדי לסיים את הגיבוש בחוואה אז תשאר בגדודים.

ovox

New member
מה רע בלהיות בגדודים?

זה שאתה מתאמן בעמית לכושר לא אומר שאתה אוטומט מתקבל ליחידה מובחרת אולי אתה לא מתאים ? כושר זה לא הקריטריון היחידי כדי להתקבל ליחידה מובחרת. ודרך אגד גם גדודים בחי"ר זה מכובד מאוד ,כל חירניק ולא משנה אם הוא בגדוד או בסיירת קורע את התחת. גם אני מתאמן המון זמן הייתי בעמית לכושר באחריי, מתאמן כל הזמן על ריצות ואני גם בחדר כושר ואני יהיה מרוצה גם בגדוד "פשוט" בגולני או נחל למרות שהשאיפה שלי היא צנחנים

כלפה

New member
אני לא באמת הולך לערוק...

אבל אני פשוט יהיה ממש מאוכזב(מעצמי) כי זה די חלום שלי כזה להיות ביחידה מובחרת.לא יודע למה אל תשאלו אותי למה אני רוצה ממש לקורע את התחת במסלול,אפילו חברים שלי קצת בשוק מזה שיש לי עכשיו ירפ"א ואני אפילו לא רוצה לעבור את זה. תראה אחרי שתי דודים שבסיירות שהחדירו בי מוטיבימה אין משהו שאני יותר רוצה לעשות בצבא.

WxHxNx

New member
יש מספיק דרכים

לקרוע את התחת גם בלי להיות בסיירת אני בטוח שלהיות חי"רניק 3 שנים זה מספיק קריעת תחת

1785

New member
כנס...

מי שחושב או סיירת או ניירת לא מתקבל לסיירות. אני מאחל לך להתקבל למה שאתה רצה אבל שתדע שהגדודים עושים את העבודה הכי חשובה, קשה ושוחקת ושיש בגדודים הרבה אנשים שראוים להיות ביחידות מובחרות. דבר נוסף, אז התאמנת אז מה? כושר ויכולת פיזית הם דבר שעוזר גם בגדודים ולא רק בסיירות. בכל מקרה בהצלחה.

נ ו ם

New member
יש כזה דבר

לא לכל גדוד, נראה לי רק גדוד/ים מסוימים בכל חטיבה. (נגיד בגולני זה רק גדוד 13) ואני אומרת שיש כזה דבר כי אני יודעת. מה שאני יודעת על גולני זה שלוקחים אנשים איכותיים, בדרך כלל יוצאי מכינות או שנות שירות, לא יודעת לגבי מה שכתבת על היום סיירות, עושים להם כמה מפגשים לפני הגיוס, ניווטים וכלמיני. פשוט ידיד שלי בזה ומתגייס עוד חודש. אני משרתת בגדודים ויש שם הון אנשים באמת מקסימים ואיכותיים. מה זה ההתנשאות הזאת "לא בא בחשבון". הצבא זה לא תוכנית כבקשתך. גדודים זה אחלה. רציתי להיות בגלי צהל והתקבלתי בסוף לתפקיד אחר אז מה אני אצא מהצבא מה זה הבולשיט הזה?!

כלפה

New member
אין לי שום דבר רע נגד הגדודים...

אני סתם צחקי שאמרתי את זה,ואני יודע שהם אלה שעושים את העבודה הכי חשובה,והם אלה שבאמת צריכים לקבל את רוב הערכה,אבל זה חלום שלי להגיע לסיירת,מה לעשות זה מי שאני,ואני נורא התאכזב אם אני יגיע לגדוד,בגלל שפשוט זה חלום שלי כבר איזה כמה שנים טובות להגיע לסיירת. אין לי שום דבר חוץ מהארכה לגדודים,הם עושים לפי דעתי תפקיד הרבה יותר חשוב וכל מה שהסיירות עושות,אבל עדיין אני פשוט ממש רוצה להגיע לסיירת,התפקיד וצורת הפעולה שלהם זה פשוט משהו שממש מושך אותי.הרבה יותר מאשר התפקיד של הגדודים.

FiReBall

New member
משהו על השבחת גדודים

כל יחידה בצה"ל זקוקה להמשכיות מכל הסוגים; פיקוד גבוה, פיקוד זוטר, חפ"שים וכו'. לכן כל יחידה לוקחת מס. מסוים של אנשים מכל קבוצת איכות (קב"א) שתתאים את צרכי היחידה בעתיד. ככה שנגיד יחידה מסוימת לוקחת 5 אנשים בעלי קב"א 55 ומעלה ו-10 אנשים בעלי קב"א 52 ומעלה, ואתה הבן אדם השישי עם קב"א 55 (בן אדם שישי מבחינת ציון בגיבוש וכו') אתה לא תתקבל ליחידה אפילו שאתה יותר מתאים מה-10 אנשים של קבוצה מתחת וכו'.

השבחת גדודים

לא הנפצה בכלל. כאחד שהשתתף בעבר ב"שוק העבדים" של גיבוש יחטיות צנחנים, אני יכול להגיד שיש עוד שיקולים מלבד הגיבוש עצמו. הסד"כ בגדודים הוא הרבה יותר גדול, יש צורך בהרבה יותר מ"כים, וכמובן צריך להוציא הרבה חבר'ה לקצינים. אי לכך ובהתאם לזאת, אתה יכול להיות טוב בגיבוש, אבל ללכת לגדודים מאחר ונתונייך האישיים (קב"א ומתאם) מצביעים על פוטנציאל גבוה לקורס קצינים, וזו העדיפות של החטיבה. בזמני, שלחו את רוב החבר'ה הללו לגדוד 101. ד"א מאותה סיבה (נתונים אישיים גבוהים), ימנעו ממך לצאת לקורס חובשים למשל. בהצלחה לכולם.

בצוות של המאותרים בין כה וכה

אם אתה לא צולח את הגיבוש אתה מגיע לגדודים... מי שעובר אותו (כלומר מסיים) מגיע לדובדבן 100 אחוז... הרוב עוברים

למעלה