השבוע לפני...

who is this

New member
השבוע לפני...

חברים! פינה חדשה נוספה לפורום והיא פינת ההיסטוריה!! כל יום ראשון נספר לכם על אירועים חשובים שקרו בשבוע הנ"ל.. אז ככה.. ב-ב' בטבת (6.12.1975) נוסדה קדומים.. ואם למישהו בא לפרט (אהמ משה אהמ) כי אני לא כל כך זוכר אז קדימה.. ב-ו' בטבת האצ"ל החלו להשתמש בגמול המלקות שבא כתגובה להלקותים של חברי האצ"ל ע"י הבריטים.. אם מישהו יש עוד אירוע להוסיף או לפרט על אחד האירועים שהוזכרו למעלה שרשור כאן..

יש לי

אני לא בטוח אם זה של השבוע שחלף או של זה...אבל בכל מקרה זה קשור אלינו: השבוע לפני (?) לא יודע כמה.. צריך לחשב.. נשלח תרומפלדור להגן על הישובים בצפון, וכן על תל-חי!! ושנה לאחר מכן הוא נהרג בהגנה על חצר תל-חי (י"א באדר תר"פ)

MS6

New member
אוקי...

אגב אני מציע שתוסיף אייקון לכותרת, כמו שבמחלוקת השבוע יש
ובליגה האידיאולוגית יש
בכל אופן לגבי המלקות.. הבריטים היו נוהגים להלקות את חברי האצ"ל שנתפסו על ידם, כעונש על פעולותיהם. עונש המלקות הוא עונש מאוד משפיל.. פשוט להלקות אדם קשור מספר פעמים. האצ"ל, על מנת להפסיק את התופעה המשפילה, תפס חיילים בריטים והלקה אותם כתגובה על הלקהות אנשיו, אחרי זמן מה הבריטים הפסיקו להלקות.

talia s

New member
חה חה..

אני הייתי מסבירה על קדומים אם היה לי כח... אני גרתי שם.. חח

ASTAR3

New member
אוקיי קדומים...

יש לי שם חברות טובות...אז ככה.. בחנוכה, לפני 30 שנה בדיוק, החלה בתחנת הרכבת הנטושה בסבסטיה ההתיישבות היהודית בשומרון. גרעין אלון מורה הוקם ע"י מנחם פליקס ובני קצובר. הגרעין מנה בתחילתו כמה עשרות משפחות ומספר רווקים ורווקות מכל חלקי הארץ. רק לאחר מגעים רבים ושמונה נסיונות התיישבות, אשר במהלכן גובשה תנועת גוש אמונין, ואשר הגיעו לשיאן בניסיון התיישבות המוני בסבסטיה בחנוכה תשל"ו. בעקבות נסיון זה אושר לגרעין להתיישב במחנה "קדום", 11 ק"מ מערבה משכם, מה שהיום הוא היישוב קדומים. היישוב קדומים מונה כיום 850 משפחות.

ASTAR3

New member
אממ אז ככה..

יש לי שתי חברות שלומדות איתי בכיתה שהן משם...אחת מיכל הוניג והשניה רחלי שלזינגר...ויש שם עוד מישהו שהוא חבר של חברה שלי....ששכחתי את שמו..

who is this

New member
לא להאמין..

מתרועעת עם האויבים.. עם האנשים שגזלו ממני כרטיס טיסה לקנדה..

למעלה