השבוע לפני 41 שנים....

השבוע לפני 41 שנים....

השבוע לפני 41 שנים בתאריך 4 לפברואר 1966 פרצה בבנין בית-צים בת"א שריפת מבנה מהגדולות שפרצו במדינה אחת המסקנות מהאירוע:"להתקין טלפון בביתו של מפקד הכבאים בת"א "
-התמונה והכתבה מהספר "50 שנה לישראל" קישור לעוד תמונות וכתבות מהאירוע:

FireRescue

New member
ואי חחחח

בדיוק היום הזכרתי את זה בתחנה חחחח תודה רבה שאולי נכון?

שאולי יא תותח...

כמו שדיברנו, שריפות כאלו למזלנו כבר לא יכולות להיות בימינו..

תתפלא נועם יכולות וגם יהיו...

ב"ה צריך להיות מוכנים לכל תרחיש, מישהו חלם שהתאומים "יפלו"? אל יתהלל חוגר כמפתח... צריך לצפות לזה, וזה יקרה - עניין של שנים אבל אין ספק שזה יקרה. מה גם, שאני נוסע לי כיום בארץ, הבניה ברובה לגובה (ראשון לציון כולה היום בניה לגובה). המנופים מגיעים עד לגובה של 37 מטר, במילים אחרות קומה 12. מעבר לכך אין מצב שאפשרי לחלץ נפגעים. מתכונת של בניין בוער (היה לפתח תקווה לפני שנה וחצי) תחזור - והפעם יתפסו את הכיבוי עם מכנסים למטה. בלי יכולת תגובה ממשית לארועים בסדר גודל גדול, ובדגש על ארועים ברבי קומות... לא נראה לי שיש לזה בכלל תורת-לחימה כי אין ציוד להתמודד עם מצבים שכאלו. שבוע טוב : )

סבא 17

New member
תיקון קל..

איציק כיום בארץ יש גם מנופים שמגיעים ל42 מטר ולא רק 37...

נו, זה בדיוק עוד 2 קומות...

ב"ה התוספת של ה-5 מטר האלו, זה בדיוק עוד 2 קומות. לא משהו יעיל ואפקטיבי.

אלברטרג

New member
חילוץ מגובה...

היי איציק אני מתפלא עליך שאתה לא מכיר את הנהלים לפינוי אוכלוסייה מבניינים גבוהים. המנופים מגיעים לקומה 12 בקושי ומטרתם היחידה היא לחילוץ לכודים בשריפות עדלקומה זו,עכשיו תאר לך מה יקרה בשריפה בעזריאלי בקומה 45 גם תחכה למנוף? לא קיים דבר כזה בעולם,לכן הפינוי ייעשה דרך חדרי מדרגות מוגנים שבנויים לאפשר חילוץ כזה עם דלתות אש ומנגנון דיחוס אויר ושחרור חום ועשן. מה גם שבבניינים גבוהם החלונות הם מחוסמים ולא ניתנים לפתיחה מבחוץ אלא החלונות המיעודים לכך בלבד וגם זה עד גובה מסויים ובמקרים מסויימים. ברוב המקרים חילוץ הדיירים ייעשה כלפי מטה דרך חדרי מדרגות מוגנים ולא דרך מנופים או עלייה לגג אלא במקרים קיצוניים. ממש בימים אלו יוגש תו"ל לחימה במבנים גבוהים ורבי קומות לאישור הנציב ויופץ לתחנות ליישום. זה שחסר לנו כ"א ואמצעים אנחנו יודעים אבל מה לעשות עד שבאמת לא יקרה אסון גם לא נקבל שום דבר... אחרי השריפה בשורש קיבלנו 200 כבאים חדשים ו 40 כבאיות רק ככה לומדים במדינה...

תודה על ההסבר :)

ב"ה ובאמת לא ידעתי שעל זה מתבסס החילוצים וכו'. להבא שאני בתחנה אצלכם, יש לכם אחלה כורסאות בכניסה, נשב שם תסביר לי : )

טומי*

New member
השריפה בגבעתיים../images/Emo4.gif

שבת בוקר גשם ראשון, כבישים חלקים ללא ABS באמבולנסים. הגעתי בין הראשונים למקוםוזה היה מראה נורא.ילדים קטנים כאילו ישנים...ללא פגיעה חיצונית כולם נחנקו מהעשן. זוכר איך רצתי למעלה נדמה לי קומה 7 או 8 תפסתי אחד הילדים, ותוך כדי הנשמתו ירדתי איתו למטה. לצערי לא היה כבר מה לעשות. לא יודע למה? אבל אני שומר קטעי עתונות של אסונות, בהם נטלתי חלק.

נ.ב

צריך גם לקחת בחשבון על איזה מבנה מדובר. במידה ופורצת השריפה,עם זה בניין משרדים באמצע היום או בניין רב קומות(דירות ) באמצע הלילה וגם קומה עם זה קומה ראשונה או קומה אחרונה וגם עניין הלכודים זה החשוב זה משנה את פני השריפה. וגם לא לשקוח שיש את מערכות זהוי וכיבוי האוטומטיות. בקיצור זה עניין מסובך שהכל צריך לקחת בחשבון ...

למעלה